• 1399/10/16 - 05:55
  • - تعداد بازدید: 10421
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10419
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

 ساخت دستگاهي براي تشخيص ويروس آنفلوانزا از روي نفس بيمار

304458.mp3  ساخت دستگاهي براي تشخيص ويروس آنفلوانزا از روي نفس بيمار




يکي از اساتيد دانشگاه تگزاس در آرلينگتون موفق به ساخت دستگاهي شده که قابليت تشخيص وجود ويروس آنفلوانزا را در بيمار با تحليل تنها يک بازدم دارد.
اين دستگاه جديد، شبيه به دستگاه‌هاي تحليل بازدميست که پليس براي تشخيص الکل استفاده مي‌کند. کافيست کاربر داخل دستگاه نفس بکشد تا سنسور‌‌هاي نيمه‎‌هادي‌ با نشانگر‌هاي زيستي مرتبط با ويروس آنفلوانزا تحريک شوند. پرنا گوما، دانشمند ارشد انيستيتو سنجش عملکرد سيستم‌هاي پيش بيني در انيستيتو تحقيقاتي UTA و مخترع دستگاه جديد گفت: «احساس مي‌کنم که اين تکنولوژي انقلابي در تشخيص‌ بيماري به صورت انفرادي خواهد بود. اين موضوع به بيماران در پيشگيري و مهار بيماري کمک شاياني مي‌کند. حتي مي‌توان از اين تکنولوژي براي تشخيص ديگر بيماري‌ها مثل بيماري ويروسي ابولا استفاده کرد. کافيست سنسور‌ها را متناسب با کارکرد لازم، تغيير دهيم.»


براي ساخت اين دستگاه، گوما و تيمش ادبيات پزشکي موجود را مورد بررسي قرار دادند تا شمار نشانگر‌هاي زيستي شناخته شده موجود در نفس بيمار متناسب با هربيماري را شناسايي کنند. محققان براي تشخيص نشانگر‌هاي زيستي آنفلوانزا، از سه سنسور استفاده کردند. برخلاف ديگر دستگاههاي تشخيص بيماري که تنها از يک نشانگر زيستي براي تشخيص يک بيماري استفاده مي کنند، به عنوان مثال نيتريک اکسيد براي تشخيص آسم و استون براي تشخيص ديابت، دستگاه جديد از سه سنسور براي تشخيص نيتريک اسيد، آمونياک و ايزوپرن استفاده مي کند.
محققان مدعي اند که وجود هر سه نشانگر زيستي در بيمار، به‌ معني وجود ويروس آنفلوانزا در بيمار است. اعتقاد بر اين است که توانايي دستگاه جديد در تشخيص ويروس آنفلوانزا دست کمي از تست‌هاي انجام‌شده در مطب پزشک ندارد. محققان اميدوارند که پاي دستگاه‌هاي تحليل-تنفس‌شان براي تشخيص آنفلوانزا به داروخانه‌ها هم باز شود. اگر استفاده از دستگاه براي عموم راحت و در دسترس باشد، مي تواند به مردم در تشخيص و درمان به موقع در مراحل ابتدايي آنفلوانزا کمک کند. همچنين اين دستگاه مي تواند مانع خوبي در برابر گسترش و شيوع اين بيماري باشد، که در اين صورت هم از افراد محافظت مي کند و هم از سلامتي عمومي جامعه.
تهيه و تدوين: دکتر فاطمه فرجي
منبع: https://www.mdpi.com/????-????/??/?/???/htm

 




  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304458
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings