• 1398/07/07 - 10:00
  • - تعداد بازدید: 12324
  • - تعداد بازدید کنندگان: 12323
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

آيا سن بالا واقعا يکي از عوامل ايجاد سرطان است ؟

آيا سن  بالا واقعا يکي از عوامل ايجاد سرطان است ؟

304429.mp3 آيا سن بالا واقعا يکي از عوامل ايجاد سرطان است ؟


پيري، يکي از مهم ترين ريسک فاکتور هاي ايجاد سرطان است، با اين وجود مکانيسم هاي بيولوژيک اين ارتباط هنوز شناخته شده نيستند. در بدن انسان هر نوع سلول براي کار خاصي تخصص يافته است و اين کار را با بيان ژن هاي خاص مورد نياز انجام مي دهد. بيان ژن نيز پروسه اي است که پروتئين هاي مورد نياز براساس کد هاي ژنتيکي ساخته مي شوند.

آناليز بيان ژن در مطالعات مختلفي در مورد پيري يا سرطان مورد بررسي قرار گرفته اند اما تنها تعداد محدودي از اين مطالعات رابطه بين تغييرات در بيان ژن اين ? پروسه را با يکديگر مطالعه کرده اند.
در مطالعه اي که اخيرا انجام گرفته است محققاني از دانشگاه ليورپول  تغيير بيان ژن در پيري و تغيير بيان ژن در سرطان را با يکديگر مقايسه کردند و به نتايج جالبي دست يافتند.

در حالت نرمال سلول هاي بدن به صورت کنترل شده اي تقسيم مي شوند. اما سلول هاي در بدن وجود دارند که خاموش يا به اصطلاح خوابيده هستند و قدرت تقسيم خود را از دست داده اند. با افزايش سن تعداد اين سلول ها افزايش مي ابد و در نتيجه باعث بروز عوارض پيري مي شود. اين در حالي است که برخلاف سلول هاي خاموش، سلول هايي نيز بر اثر جهش هاي ژنتيکي يا تاثيرات محيطي مانند تابش نور ماوراءبنفش، کنترل خود را در پروسه تقسيم از دست مي دهند و به سلول هاي سرطاني تبديل مي شوند.
نتايج اين مطالعه نشان داد که تغييرات بيان ژن در سرطان و کهولت سن، برعکس يکديگر هستند و اين ژن هاي متفاوت غالبا ژن هاي مربوط به چرخه سلولي و سيستم ايمني هستند. محققان بر اين عقيده هستند که تغييرات مربوط به پيري باعث کاهش تکثير سلولي و تغييرات مربوط به سرطان باعث افزايش سلولي مي شوند.

دکتر De Magalhaes سرپرست اين تيم تحقيقاتي در اين باره مي گويد: "بدن ما در طول تکامل براي مقابله با سرطان پروسه خاموشي سلولي را بوجود آورده است. اما به نظر مي رسد که سلول هاي خاموش در بافت هاي پير حضور بالايي دارند و ممکن است در پيري و تحليل سهيم باشند. کار ما ديد سنتي مربوط به رابطه سن با سرطان را به چالش مي کشد و پيشنهاد مي کند که پيري ممکن است باعث کاهش شانس ابتلا به سرطان شود. اين در حالي است کهبر تعداد جهش ها با افزايش سن افزوده مي شود و اين عامل اصلي ايجاد سرطان است و ما در واقع ? نيروي متضاد داريم که يکي باعث افزايش ايجاد سرطان و ديگري باعث کاهش ايجاد آن مي شود. نتايج ما مي تواند دليلي بر اين باشد که در سنين بسيار بالا نرخ ابتلا به سرطان ديگر افزايش نميابد و حتي با کاهش مواجه است."

 











تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalXpress
تاريخ خبر: سپتامبر ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com















  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304429
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings