• 1400/11/09 - 04:26
  • - تعداد بازدید: 3542
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3537
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

آيا مي‌توان زندگي جاودانه داشت؟ محققان ژاپني واکسن ضد پيري توليد کردند

304398.mp3 آيا مي‌توان زندگي جاودانه داشت؟ محققان ژاپني واکسن ضد پيري توليد کردند



يک تيم تحقيقاتي از ژاپن مي‌گويد واکسني را براي حذف سلول‌هاي معروف به «زامبي» توليد کرده‌اند که در نتيجه تزريق آن مي‌توان طول عمر انسان‌ها را افزايش داد.



سلول‌هاي زامبي با افزايش سن متراکم مي‌شوند و به سلول‌هاي مجاور آسيب مي‌‌رسانند و باعث بيماري‌هاي مرتبط با پيري مي‌شوند.



اين تيم تاييد کردند در موش‌هايي که اين واکسن به آنها تزريق شده، کاهش سلول‌هاي زامبي مشاهده شده است.

تورو مينامينو، استاد دانشگاه جونتندو توکيوي ژاپن گفت: «ما مي‌توانيم انتظار داشته باشيم که اين واکسن براي درمان سفتي عروق، ديابت و ساير بيماري‌هاي مرتبط با پيري استفاده شود.»

 



"ما مي‌توانيم انتظار داشته باشيم که اين واکسن براي درمان سفتي عروق، ديابت و ساير بيماري‌هاي مرتبط با پيري استفاده شود."


تورو مينامينو 
استاد دانشگاه جونتندو توکيوي ژاپن

 



نتايج تحقيقات اين تيم در نسخه آنلاين مجله «نيچر ايجينگ»(Nature Aging) منتشر شده است.



سلول‌هاي پير به سلول‌هايي اطلاق مي‌شود که تکثير خود را متوقف کرده‌اند اما نمي‌ميرند. آن‌ها با ترشح مواد شيميايي که باعث التهاب مي‌شوند، به سلول‌هاي سالم مجاور آسيب مي‌رسانند. تصور مي‌شود که پيري سلولي روند پيري و همچنين بيماري‌هاي مرتبط با افزايش سن مانند آلزايمر و برخي سرطان‌ها را تسريع مي‌کند.



اين تيم پروتئيني را که در سلول‌هاي پير در انسان و موش يافت مي‌شود، شناسايي کردند و يک واکسن پپتيدي بر اساس اسيد آمنه‌اي که پروتئين را تشکيل مي‌دهد، ساختند.





اين واکسن بدن را قادر مي‌سازد تا پادتن‌هايي ايجاد کند که خود را به سلول‌هاي پير مي‌چسبانند که از سوي گلبول‌هاي سفيد خون که به پادتن‌ها مي‌چسبند حذف مي‌شوند.



هنگامي که اين تيم واکسن را بر روي موش‌هاي مبتلا به سختي عروق تزريق کردند بسياري از سلول‌هاي پير انباشه شده حذف و نواحي تحت تاثير بيماري کوچک شدند.



بسياري از داروهاي موجود در بازار براي از بين بردن سلول‌هاي پير همان داروهاي ضد سرطان هستند که ممکن است عوارض زيادي داشته باشند. به گفته تيم تحقيقاتي ژاپني، عوارض جانبي واکسن جديد کمتر بوده و اثربخشي آن طولاني‌تر است.



از سوي ديگر در اکتبر گذشته يک تيم بين‌المللي از دانشگاه‌هاي بريتانيا، اسپانيا، نيجريه و عربستان تحقيقاتي درباره روش ديگري براي مقابله با سلول‌هاي پير انجام و نتايج آن را منتشر کردند.



دکتر سالوادور ماسيپ، از دانشگاه لستر که بخشي از اين تيم تحقيقاتي بود به يورونيوز گفت: «فرآيند بيولوژيکي پيري بسيار پيچيده است بنابراين بعيد است که يک استراتژي به‌طور کامل آن را متوقف يا معکوس کند. با اين حال احتمالا راه‌هاي زيادي براي کاهش سرعت آن وجود دارد و به‌نظر مي‌رسد پاکسازي سلول‌هاي پير يکي از ساده‌ترين و آسان‌ترين راه‌ها باشد که به‌طور بالقوه موثرتر است.»



با اين حال محققان هنوز نمي‌دانند که طول عمر يک موجود زنده چقدر مي‌تواند افزايش يابد.
 



"برخي معتقدند يک محدوديت سفت و سخت براي طول عمر انسان وجود دارد [تقريبا ??? سال تخمين فعلي است]، در حالي که برخي ديگر روي کاغذ فکر مي‌کنند که جاودانگي امکان‌پذير باشد."


دکتر سالوادور ماسيپ 
از دانشگاه لستر

 



سالوادور ماسيپ تصريح کرد: «اين يک سوال بسيار جالب است و ما هنوز درباره آن به توافق نرسيده‌ايم. برخي معتقدند يک محدوديت سفت و سخت براي طول عمر انسان وجود دارد [تقريبا ??? سال تخمين فعلي است]، در حالي که برخي ديگر روي کاغذ فکر مي‌کنند که جاودانگي امکان‌پذير باشد.»



وي افزود: «هنوز زود است که بدانيم چقدر مي‌توان عمر را افزايش داد و آيا محدوديتي وجود دارد يا خير.»



با اين حال به نظر مي‌رسد ممکن است مجبور نباشيم خيلي منتظر پاسخ اين سوال بمانيم.



مسيپ گفت: «زمينه تحقيقات ضد پيري بسيار سريع در حال پيشرفت است. در دهه گذشته اکتشافات کليدي زيادي وجود داشته است.»

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر: 
https://per.euronews.com/????/??/??/is-it-possible-to-have-immortality-japanese-researchers-have-developed-new-anti-ageing-va

  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304398
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings