• 1397/11/28 - 08:15
  • - تعداد بازدید: 1132
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1131
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

ارتباط بين بيماري التهابي روده (IBD) و سرطان پروستات

وجود ارتباط بين بيماري التهابي روده (IBD) و سرطان پروستات

304330.mp3 ارتباط بين بيماري التهابي روده (IBD) و سرطان پروستات
سرطان پروستات (Prostate cancer) در  سطح جهان، دومين سرطان شايع و پنجمين عامل مرگ و مير مربوط به سرطان در مردان شناخته شده است ؛ مطالعات متعدد التهاب مزمن پروستات را به عنوان  يک عامل خطر براي ايجاد سرطان در اين بافت معرفي کرده­اند. التهاب در محيط پروستات (microenvironment) ممکن است با القاي آسيب  به DNA و يا تغييرات اپي ژنتيکي ناخواسته سبب سرطان زايي  پروستات شود.
 با اين حال در سال ????، مطالعه اي که در دانشگاه Johns Hopkins آمريکا انجام شد، عامل جديدي براي القاي التهاب و ايجاد سرطان پروستات ارائه دادند. در اين مطالعه که بيش از ?? هزار مرد از سال هاي ???? تا ????  در آن شرکت داشتند، مشخص شد که خطر ابتلا به سرطان پروستات در مرداني که تاريخچه قبلي ابتلا به بيماري التهابي روده (IBD) را نشان دادند، در مقايسه با افراد سالم، پنج برابر بوده است. در واقع اين مطالعه نشان داد که فراواني وقوع همزمان اين دو اختلال بسيار بالا ميباشد، به طوري که در برخي موارد در حدود ?? درصد با يکديگر، همبودي(comorbidity) دارند.





با اينکه مطالعات اپيدميولوژيکي بيتشري براي درک رابطه بين اين دو اختلال، نياز است، اما با اين حال، آنچه مسلم است وجود رابطه قابل ملاحظه اي بين سيستم گوارشي و اکثر سيستم هاي بدن انسان، از جمله سيستم ايمني، سيستم عصبي، سيستم گردش خون و سيستم غدد درون ريز، وجود دارد. در حقيقت دستگاه گوارش را بايد به عنوان يک يک ارگان لنفاوي در نظر گرفت چراکه بافت لنفاوي مربوط به روده بيانگر ??? از سيستم ايمني بدن ميباشد. يکي از فرضيه هاي موجود که بر پايه اين واقعيت مطرح ميباشد اين است که دريافت طولاني مدت داروهاي ايمونوساپرسيو از جمله کورتيکواستروئيدها توسط بيماران مبتلا به IBD سبب افزايش ابتلا به لوسمي، لنفوم و سرطان هاي مجاري ادراري خواهد شد.
از سوي ديگر، ابتلا به IBD مزمن سبب افزايش ميزان سايتوکاين هاي پيش التهابي از جمله TNF ، IL-? و IL-??  خواهد شد، که هر کدام از اين سايتوکاين ها ميتوانند سبب القاي فرايند تومورزايي حتي در مناطق دور از دستگاه گوارش نيز شود.
فرضيه ديگر به نقش ميکروارگانيسم هاي پاتوژنيک  ميپردازد؛ اين ميکروارگانيسم ها از جمله کلستريديوم ديفيسيل و سويه هاي ويرولانس E.coli که در ايجاد IBD نقش دارند، از طريق مجاري ادراري و ايجاد التهاب در اين مجاري يا از طريق گردش خون وارد پروستات نيز خواهند شد و سبب التهاب در پروستات و در نتيجه شروع روند تومورزايي در اين بافت خواهند شد. 

تهيه و تدوين:
دکتر مريم عظيمي
دکتري تخصصي ايمونولوژي

منابع:



  1. Pedersen, N. et al. Risk of extra-intestinal cancer in inflammatory bowel disease: meta-analysis of population-based cohort studies. Am. J. Gastroenterol. ???, ????–???? (????).

  2. Sfanos KS, Joshu CE. IBD as a risk factor for prostate cancer: what is the link? Nature Reviews Urology. ????.


  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304330
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings