• 1399/11/18 - 19:10
  • - تعداد بازدید: 11002
  • - تعداد بازدید کنندگان: 11000
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

افزايش بيماري هاي آسم و اگزما دراثر مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دو سال!

افزايش بيماري هاي آسم و اگزما دراثر مصرف آنتي
304460.mp3 افزايش بيماري هاي آسم و اگزما دراثر مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دو سال!



موضوع افزايش بيماري هاي آسم و اگزما دراثر مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دو سال نتيجه مطالعه اي است که بر روي بيش از ????? کودک زير دو سال در آمريکا انجام شده است (منبع در انتهاي متن ذکر شده است).





افزايش شيوع آلرژي در جوامع توسعه يافته

شيوع بيماري هاي آلرژي مانند آسم، اگزما، آلرژي غذايي و يا رينيت آلرژيک (آلرژي فصلي يا آلرژي بيني) در جهان به طور چشمگيري در حال افزايش است. اين افزايش بيشتر در کشورهاي توسعه يافته و يا در حال توسعه مشاهده مي شود! دانشمندان سالها پيش براي توضيح افزايش ابتلا به بيماري هاي آلرژيک در جهان نظريه اي به نام فرضيه بهداشت را مطرح ساختند.

 


 



فرضيه بهداشت
  


در مباحث پزشکي در دهه ?? ميلادي دانشمندان و محققان فرضيه اي به نام فرضيه بهداشت (Hygiene Hypothesis) را مطرح نمودند. اين فرضيه که امروزه مورد توجه قرار گرفته است عنوان مي کند کاهش تماس با ميکروب ها (ميکروب هاي داخل روده يا پروبيوتيک ها) و يا عفونت هاي انگلي در اوايل زندگي مي تواند سبب برهم خوردن تعادل سيستم ايمني بدن شده که اين امر خود موجب افزايش احتمال بروز بيماري هاي آلرژيک در انسان مي گردد
 





 


علل افزايش شيوع آلرژي در جوامع شهري و توسعه يافته

محققان عقيده دارند عوامل محيطي مانند شيوه زندگي بخصوص در کشورهاي غربي و توسعه يافته باعث افزايش شيوع بيماري هاي آلرژيک در اين جوامع شده است. بعضي از اين عوامل شامل کوچک شدن جمعيت خانواده ها، افزايش استفاده از آنتي بيوتيک ها، واکسيناسيون و بالا رفتن شاخص هاي بهداشتي در جوامع غربي  و پيشرفته مي باشند.

تحريک ميکروبي کودک و تنظيم سيستم ايمني بدن!

به طور کلي مهمترين منبع تحريک ميکروبي در دوران پس از تولد، ميکروب هاي مفيد موجود در دستگاه گوارش نوزاد مي باشد. اين تحريک ميکروبي تاثير بسزايي در جهت تنظيم سيستم ايمني و ايجاد تحمل در مقابل مواد حساسيت زايي غذايي در نوزاد دارد.
اما ماهيت اين ميکروب ها و نحوه تماس با آنها در پيامد آن يعني کنترل و کاهش ابتلا به بيماري هاي آلرژيک موثر است. براي توضيح بيشتر درباره نقش ميکروب ها در تنظيم سيستم ايمني و کاهش احتمال ابتلا به بيماري هاي آلرژيک به نوشتار ميکروب درماني بيماري هاي آلرژيک: پروبيوتيک و پري بيوتيک مراجعه نماييد.

 


 



 


مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دوسال!

تحقيقات نشان داده است جمعيت هاي ميکروبي مفيد در قسمت هاي مختلف بدن انسان (يا همان ميکروبيوم در انسان)، نقش اساسي در تکامل سيستم ايمني بدن و همچنين متابوليسم و عملکردهاي رفتاري در انسان دارند.
سزارين، استفاده از شير هاي خشک با فرمولاسيون خاص، استفاده از آنتي بيوتيک در دوران بارداري و بعد از تولد نوزاد با اثرات منفي که بر ميکروبيوم دارند مي توانند شکل گيري و تکامل سيستم ايمني بدن را در نوزاد تحت تاثير قرار دهند.
علاوه بر افزايش استعداد ابتلا به بيمار يهاي آلرژيک، مشخص شده است مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دو سال باعث اختلال در متابوليسم بدن (چاقي) و يا اختلالات رفتاري و ادراکي (بيش فعالي، اوتيسم) مي شود.
شايان توجه است شدت اثر استفاده از آنتي بيوتيک ها در کودکان زير دو سال (بويژه در شش ماه اول) بر افزايش ابتلا به بيماري هاي آلرژيک مانند آسم، اگزما ويا  آلرژي بيني (رينيت آلرژيک) با دفعات، مدت استفاده و نوع آنتي بيوتيک مصرف شده در ارتباط است!
نتايج  مطالعه اي که در کودکان زير دو سال انجام شده است نشان مي دهد کودکاني که در معرض آنتي بيوتيک هايي مانند اعضاي خانواده پني سيلين (مانند آموکسي سيلين، آمپي سيلين، آموکسي سيلين-کلاولانات، ديکلوکساسيلين، نافسيلين، پيپراسيلين-تازوباکتام) و يا سفالوسپورين ها) سفالکسين، سفازولين، سفالوتين، سفيکسيم، سفترياکسون) و ماکروليدها مانند اريترومايسين، آزيترومايسين، کلاريترومايسين) بوده اند، بيشتر دچار بيماري هاي آلرژيک نظير آسم ، آلرژي بيني و يا اگزما شده اند.
همچنين مصرف آنتي بيوتيک در کودکان زير دو سال، بخصوص مصرف سفالوسپورين ها، آنها را براي ابتلا به آلرژي غذايي مستعد مي نمايد.  پژوهش ها نشان داده است آلرژي به شير گاو و يا تخم مرغ در اين کودکان افزايش معنا داري خواهد داشت.

 






  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304460
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings