افزایش دو برابری ابتلا به سرطان گوارش در افراد جوان
فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به افزایش دو برابری ابتلا به سرطان گوارش در افراد جوان گفت: در ایران طی چهار سال گذشته تنها ۴۴ هزار مورد ابتلا به سرطان روده بزرگ گزارش شده که در همین مدت آمار ابتلای افراد زیر ۵۰ سال به سرطان گوارش، از ۲۰۰ به ۴۰۰ مورد رسیده است.
تهران - ایرنا- فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به افزایش دو برابری ابتلا به سرطان گوارش در افراد جوان گفت: در ایران طی چهار سال گذشته تنها ۴۴ هزار مورد ابتلا به سرطان روده بزرگ گزارش شده که در همین مدت آمار ابتلای افراد زیر ۵۰ سال به سرطان گوارش، از ۲۰۰ به ۴۰۰ مورد رسیده است.
به گزارش روز جمعه ایرنا از انجمن گوارش و کبد، دکتر رضا ملکزاده، درباره برگزاری هفته سلامت گوارش (۳۱ اردیبهشت تا ۶ خرداد) اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم و مربوط به بخش سلامت افراد مساله سرطانها است چراکه در حال حاضر در سراسر جهان سرطانها به طور کلی رتبه دوم علت مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی و عروقی در رتبه نخست و پس از آن سرطانها رتبه دوم علت مرگ و میر افراد در جهان است، افزود: متاسفانه همزمان با پیری جمعیت سرطانها در حال افزایش است که البته نکته حائز اهمیت در مورد سرطانها این بوده که بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری قابل پیشگیری است.
افزایش سرطان روده بزرگ در ایران
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع در جهان محسوب میشود و رتبه سوم سرطان را در جهان به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: در ایران هم روز به روز موارد ابتلا به این بیماری بیشتر شده و بر همین اساس شعار هفته سلامت جهان به موضوع سرطان روده بزرگ اختصاص یافته است تا هم مردم و هم تیمهای پزشکی بیشتر به این موضوع توجه کنند.
وی بیان داشت: در گذشته بیشتر افراد با سن بالای ۵۰ سال مبتلا به سرطان روده بزرگ میشدند ولی امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و در ۱۰ سال اخیر افراد زیر ۵۰ سال و جوان در کشورهای مختلف از جمله ایران نسبت به قبل بیشتر مبتلا به این بیماری شدهاند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر اینکه انجام غربالگری به موقع در درمان موفقیت آمیز انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: بر همین اساس توصیه میشود همه افراد بالای ۵۰ سال نسبت به انجام آزمایش مدفوع و غربالگری از طریق کلونوسکوپی اقدام کنند.
ملکزاده ادامه داد: کسانی که در خویشاوندان نزدیک به خود موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ داشتهاند، ریسک بالاتری در ابتلا به این بیماری دارند بنابراین توصیه میشود که از سن ۴۵ سالگی یعنی پنج سال زودتر از سایر افراد نسبت به غربالگری این بیماری اقدام کنند.
تهیه کننده خبر: دکتر فاطمه فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی
منبع خبر:
کامنت