• 1398/02/25 - 06:46
  • - تعداد بازدید: 1854
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1853
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اميد براي جلوگيري از متاستاز سرطان سينه

اميد براي جلوگيري از متاستاز سرطان سينه

304415.mp3 اميد براي جلوگيري از متاستاز سرطان سينه
روش هاي درماني حال حاضر براي سرطان سينه و به طور کلي سرطان ها بيرون آوردن بافت سرطاني و سپس کشتن تمام سلول هاي سرطاني توسط داروها است. اما مطالعات اخير حاکي از آن است که رسيدن به اين هدف در حال حاضر تقريبا غيرممکن است و سلول هاي سرطاني به قدري سريع تغيير مي کنند که هميشه راهي براي غلبه بر داروها پيدا مي کنند.
لذا به همين علت مبحث جديدي در درمان سرطان بر اين اساس بوجود آمده است که شايد بهتر باشد که بجاي تلاش براي از بين بردن تمامي سلول هاي سرطاني، آن ها را در سطح پاييني از فعاليت (نهفته) مهار کنيم به طوري که هيچ علائمي نداشته باشند.

براين اساس دانشمندان دانشگاه پوردو در آمريکا مطالعه اي را بر اين پايه طراحي کردند که سطح اثر داروي فاستاماتينيب را در مهار و نگه داري سلول هاي سرطاني سرطان سينه در فاز نهفته بررسي کردند. سرطان سينه يکي از سرطان هايي است که توانايي شناخته شده اي در ايجاد متاستاز دارد و بيماران مبتلا به آن حتي باوجود درمان کامل، اغلب بعد از ?? يا حتي ?? سال شاهد برگشت بيماري به صورت متاستاز هستند. داروهاي شيمي درماني موجود به گونه اي طراحي شده اند که سلول هايي که به سرعت تقسيم مي شوند را هدف قرار دهند اما سلول هاي سرطان سينه که تا سال ها در مناطق ديگر بدن به صورت نهفته مي توانند باقي بمانند اغلب از اين داروها در امان هستند.

 





اما اين سلول هاي نهفته پروتئيني را توليد مي کنند به نام spleen tyrosine kinase (SYK) که در فعال شدن و درواقع عملکرد متاستازي اين سلول ها نقش اصلي ايفا مي کنند و داروي فاستاماتينيب به عنوان مهارکننده اين پروتئين عمل مي کند و در تئوري مي تواند از فعال شدن اين سلول ها جلوگيري کند و آن ها را در فرم نهفته باقي نگه دارد.
اين مطالعه بر روي مدل هاي موشي انجام گرفت و پس از برداشته شدن بافت سرطاني مشاهده گرديد که استفاده از اين دارو باعث جلوگيري از متاستاز در بافت هاي ديگر جاندار گرديد.
البته بايد متذکر شد که تحقيقات باليني و انساني در اين باره با دشواري هاي جدي اي مواجه است زيرا بيماراني هدف اين دارو بيمار هاي درمان شده سرطان سينه خواهند بود که تنها سلول هاي نهفته در بدن آن ها موجود مي باشد و درحال حاضر راهي براي شناسايي و بررسي اين سلول ها وجود ندارد.

 








تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalXpress

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com












  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304415
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings