• 1401/03/16 - 04:37
  • - تعداد بازدید: 2209
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2204
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

امکان درمان بيماري التهابي روده با پيوند مدفوع

304493.mp3 امکان درمان بيماري التهابي روده با پيوند مدفوع

پژوهشگران هلندي و آمريکايي در بررسي مشترکي، بينش‌هاي جديدي را در مورد درمان بيماري التهابي روده با روش پيوند مدفوع ارائه داده‌اند.
 






به گزارش ايسنا، به نقل از ساينس ديلي، بيماري التهابي روده با بروز تغييراتي در روده‌ها همراه است؛ از جمله تغيير در ترکيب ميکروارگانيسم‌ها و سطح مواد ضد ميکروبي که سلول‌هاي پوششي روده آنها را ترشح مي‌کنند. يافتن پاسخ براي اين پرسش که آيا تغييرات مورد نظر مي‌توانند علت التهاب باشند، دشوار است. پژوهشگران دانشگاه خرونينگن (University of Groningen) هلند با همکاري پژوهشگران آمريکايي، اکنون زنجيره علت منتهي به التهاب را کشف کرده‌اند.



پژوهشگران در اين پروژه، از موش‌ها استفاده کردند و ژني را که مسئول توليد ترکيب ضدميکروبي "کاتستاتين" (Catestatin) است، با استفاده از روش‌هاي ژنتيکي در آنها حذف کردند. در موش‌هاي معمولي، کاتستاتين توسط سلول‌هاي پوششي روده ترشح مي‌شود و سويه‌هاي باکتريايي حساس را از بين مي‌برد. اين گروه پژوهشي به سرپرستي "سحر ال ايدي" (Sahar El Aidy)، ميکروبيولوژيست دانشگاه خرونينگن، توضيح داده‌اند که ترکيب ميکروب‌هاي روده در اين موش‌ها چگونه تغيير کرده است. همچنين آنها نشانه‌هاي التهاب روده را نيز توضيح داده‌اند.




متابوليت‌ها



دانشمندان در آزمايش‌هاي بعدي خود، از روش پيوند مدفوع استفاده کردند تا دريابند که آيا بروز تغيير در ترکيب ميکروبي واقعا علت التهاب است يا در نتيجه التهاب پديد آمده است. هم به موش‌هاي مذکور و هم به موش‌هاي معمولي، ملين داده شد تا بيشتر باکتري‌ها از روده‌هاي آنها حذف شوند. ال ايدي گفت: ما از يک ملين به جاي آنتي‌بيوتيک استفاده کرديم زيرا اين داروها مي‌توانند سکونت مجدد باکتري‌ها پس از پيوند مدفوع را مختل کنند.



به موش‌هاي گروه آزمايشي، مدفوع موش‌هاي معمولي پيوند زده شد و بالعکس. پس از دو هفته، نمونه‌هايي براي ارزيابي ترکيب ميکروبي در روده گرفته شدند.



ال ايدي ادامه داد: نتايج اين پژوهش نشان داد که ترکيب به سمت اهداکننده تغيير کرده است؛ به اين معنا که پيوند مدفوع، موفقيت‌آميز بوده است. تجزيه و تحليل متابوليت‌هاي داخل روده نشان داد که توليد اسيدهاي چرب زنجيره کوتاه، در موش‌هاي گروه آزمايشي کاهش يافته است.
 



فيبروز



کاهش توليد اسيدهاي چرب زنجيره کوتاه، نتيجه تغيير در جمعيت ميکروبي روده بود که از عدم وجود کاتستاتين پديد آمد. ال ايدي گفت: آزمايش‌هاي ما نشان داد که نفوذپذيري اپيتليال روده‌ها، با پيوند مدفوع بازيابي مي‌شود. همچنين، ميزان فيبروز ناشي از التهاب کاهش يافت.



اين نتايج نشان مي‌دهند که بروز تغييرات در ترکيب ميکروبي که به دليل عدم وجود کاتستاتين ايجاد مي‌شوند، مسئول واکنش التهابي در موش‌ها هستند.




هدف



ال ايدي گفت: اين گام مهمي به سوي درمان بيماري التهابي روده است. ما با استفاده از تجزيه و تحليل رونويسي، الگوي بيان ژن را مشخص کرده‌ايم که با تغييرات ناشي از حذف کاتستاتين مرتبط است و مشابه تغييري است که در بيماري التهابي روده ديده مي‌شود. ما مي‌توانيم اين الگوي بيان را با تعدادي از گونه‌هاي ميکروبي مرتبط کنيم که مسئوليت بروز اين تغييرات را بر عهده دارند.



با وجود اين، برنامه اين گروه پژوهشي، درمان بيماران با پيوند مدفوع نيست. ال ايدي ادامه داد: اين فرآيند، نتايج متناقضي را در انسان نشان داده است؛ شايد به اين دليل که ما نمي‌دانستيم يک ترکيب ميکروبي سالم در انسان چيست. در عوض، نتايج اين پژوهش جديد، روش‌هايي را براي هدف قرار دادن سويه‌هاي باکتريايي خاص در اختيار دارند که تحت تأثير حذف کاتستاتين هستند. اين همان چيزي است که در تلاش‌هاي پيشين براي بازگرداندن يک جمعيت ميکروبي سالم روده گم شده بود.



نتايج اين پژوهش در مجله "Gut Microbes" به چاپ رسيد.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر: 



https://www.isna.ir/news/?????????????/%D?%A?%D?%??%DA%A?%D?%A?%D?%??-%D?%AF%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%??-%D?%A?%DB%?C%D?%??%D?%A?%D?%B?%DB%?C-%D?%A?%D?%??%D?%AA%D?%??%D?%A?%D?%A?%DB%?C-%D?%B?%D?%??%D?%AF%D?%??-%D?%A?%D?%A?-%D?%BE%DB%?C%D?%??%D?%??%D?%AF-%D?%??%D?%AF%D?%??%D?%??%D?%B?



 


  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304493
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings