• 1402/09/04 - 09:53
  • - تعداد بازدید: 150
  • - تعداد بازدید کنندگان: 125
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اولین پیوند چشم کامل در انسان

319462.mp3 اولین پیوند چشم کامل در انسان

یک تیم جراحی در نیویورک با انجام اولین پیوند چشم کامل در انسان، گامی تاریخی را برداشتند. این عمل جراحی که بخشی از یک پیوند صورت جزئی بود، بر روی یک سرباز بازنشسته انجام شد که چشم چپ خود را طی یک سانحه حین کار از دست داده بود. اگرچه بیمار بینایی چشم پیوندی خود را باز نیافته است، جراحان امیدوار هستند که چشم سالم و کارآمد باشد.

 

این عمل جراحی شش ماه پیش در مرکز بهداشتی NYU Langone و تحت سرپرستی دکتر ادواردو رودریگز، پیشگام در پیوند صورت، انجام شده است. بیمار، آرون جیمز، 46 ساله از آرکانزاس است که از یک سانحه الکتریکی با ولتاژ بالا که نیمه چپ صورت، بینی، دهان و چشم چپ او را نابود کرده بود، جان سالم به در برده است.

 

جراحان تصمیم گرفتند که پیوند چشم را به عنوان بخشی از پیوند صورت و به جهت زیبایی شناسی شامل کنند، اما درعین حال امیدوار بودند که شاید تا حدودی بینایی را به بیمار بازگردانند. آنها سلولهای بنیادی بالغ را از مغز استخوان اهدا کننده جدا نموده و در طول پیوند به عصب بینایی تزریق کردند، با این امید که به عصب کمک کنند تا خوب شود و با مغز ارتباط برقرار کند.

 

"به گفته رودریگز این عمل پیوند چشم یک قدم بزرگ رو به جلو است که در طی قرن های گذشته همیشه دنبال شده بود، اما هرگز انجام گردیده است".

 

در حال حاضر، چشم پیوندی علائمی از سلامتی را نشان می دهد، مانند رگهای خونی کارآمد و شبکیه ای که امیدوار کننده به نظر میرسد. با این حال، چشم با مغز از طریق عصب بینایی ارتباط ندارد و بیمار هیچگونه احساس بینایی در چشم گزارش نکرده استجیمز، که بینایی چشم راست خود را حفظ کرده بود، میدانست که ممکن است بینایی چشم چپ پیوندی خود را باز نیابد. او گفت که با عمل جراحی موافقت کرد تا به پزشکان کمک کند تا چیزی را یاد بگیرند که میتواند به شخص بعدی کمک نماید. وی در مصاحبه خود بیان نمود: "من به آنها گفتم، حتی اگر نتوانم ببینم... شاید حداقل شما چیزی را یاد بگیرید که به شخص بعدی کمک کند و امیدوارم این عمل مسیر جدیدی را باز کند."

 

جراحان امیدوار هستند که جیمز بتواند بینایی چشم پیوندی خود را بازیابد، یا اینکه چشم بتواند به عنوان یک پلتفرم برای دیگر فناوریهایی که میتوانند بینایی را بازگردانند، مانند الکترودهایی که میتوانند عصب یا مغز را تحریک کنند، مورد استفاده قرار گیردبه گفته رودریگز اگر آنها بتوانند با دیگر دانشمندانی که روی روشهای دیگری برای بازگرداندن بینایی یا تصاویر به قشر بینایی کار میکنند، همکاری نمایند، شاید بتوانند به هدف خودزودتر دست یابند.

 

این عمل جراحی به عنوان یک پیشرفت در زمینه چشم پزشکی شناخته میشود، زیرا امکانات جدیدی برای درمان بیماریها و آسیب های چشم را فراهم می نماید.

  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 319462
:
کلیدواژه ها
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings