• 1397/12/27 - 06:35
  • - تعداد بازدید: 2371
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2370
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

تاثير استرس بر سرطان سينه

تاثير استرس بر سرطان سينه

304409.mp3 تاثير استرس بر سرطان سينه

سرطان پستان يکي از شايع ترين سرطان ها و در عين حال يکي از قابل درمان ترين سرطان ها نيز مي باشد ولي در صورتي که سرطان متاستاز دهد، مي تواند به سرعت تمايز داده و روند درمان را با چالش جدي مواجه کند.

مطالعات گذشته نشان داده بودند که استرس طولاني مدت و مداوم مي تواند يک فاکتور موثر در افزايش رشد سلول هاي سرطاني در سرطان پستان شود. اما تحقيقات جديدي که توسط محققان دانشگاه بازل سوئيس پيشنهاد مي کند که استرس مي تواند القا کننده پخش و تمايز سرطان پسطان گردد.

در اين مطالعه که بر روي مدل هاي موشي سرطان پستان انجام گرفته است هورمون هاي استرس، متاستاز سرطان پستان را القا کردند. سازوکار اين عمل بدين صورت پيشنهاد گرديده که در تومورهاي متاستاتيک، گيرنده هاي گلکوکورتيکوئيدي (گيرنده هورمون هاي استرس از جمله کورتيزول در سطح سلول ها) بسيار فعال مي باشند و در حضور مقادير زياد هورمون هاي استرس، اين گيرنده ها فعال مي شوند و اين پروسه يکي از شروع کنندگان پروسه پخش و تمايز سلول هاي سرطاني است.

علاوه براين، اين محققان مشاهده کردند که گيرنده هاي گلکوکورتيکوئيدي علاوه بر هورمون هاي استرس، با مشتقات مصنوعي اين هورمون ها مانند دگزامتازون که پزشکان به عنوان يک  داروي ضد التهابي جهت کاهش عوارض شيمي درماني تجويز مي نمايند، نيز واکنش مي دهند. اين واکنش ممکن است با عملکرد بعضي از داروهاي شيمي درماني تداخل ايجاد کرده و باعث خنثي شدن اثرات آن ها گردد. به عنوان مثال داروي شيمي درماني Paclitaxel در حضور دگزامتازون عملکرد ضعيف تري از خود نشان مي دهد.

اين نتايج نشانگر اهميت مديريت استرس در اين بيماران است و نشان داده شده است که  ورزش و تکنيک هاي آرامش بخش با افزايش کيفيت زندگي و ميزان بقاي اين بيماران ارتباط مستقيم دارد.
 
تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد

اقتباس از : MedicalNewsToday
پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304409
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings