تاثير عوامل ژنتيکي مبتلايان به سندروم داون در ابتلا به کرونا
304374.mp3
تاثير عوامل ژنتيکي مبتلايان به سندروم داون در ابتلا به کرونا
محققان با تجزيه و تحليل اطلاعات موجود در رابطه با افراد مبتلا به سندروم داون توانستند عواملي را شناسايي کنند که موجب آسيبپذيري يا محافظت از اين افراد در برابر ويروس? SARS-CoV-ميشوند. اين عوامل امکان پيشبيني ابتلا به کوويد ?? را نيز فراهم ميکنند.
به گزارش روز چهارشنبه پايگاه خبري ساينسديلي، بر اساس اين تحقيقات ژن ? TMPRSS که يکي از آنزيمهاي حياتي براي ورود ويروس کرونا به سلولهاي انسان را کد ميکند، در افراد مبتلا به سندروم داون به ميزان ?? درصد بيش از سايرين بيان ميشود. اين ژن بر روي کروموزوم ?? قرار دارد که افراد مبتلا به سندروم داون سه نسخه از آن را دارند.
همچنين محققان دريافتند ژن ?? CXCL که عامل بروز التهاب غيرقابل کنترل ناشي از حمله سيستم ايمني به سلولهاي ريه است، در بدن افراد مبتلا به سندروم داون بيش از سايرين بيان ميشود.
علاوه بر اين مشخص شد افراد مبتلا به سندروم داون پس از ابتلا به کوويد ?? بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به عفونتهاي باکتريايي قرار ميگيرند. در بدن اين افراد ژن ? NLRP که براي حفظ شرايط پايدار و داخلي بدن در فرايند مقابله با عفونت حياتي است، کمتر از سايرين بيان ميشود.
مطالعاتي که چندي پيش توسط محققان دانشگاه آکسفورد انگليس صورت گرفت، نشان داد خطر مرگ ناشي از کوويد ?? در افراد بالغ مبتلا به سندروم داون، ?? برابر بيشتر از افراد عادي است.
اين مطالعه نشان داد تفاوت در عملکرد سيستم ايمني افراد مبتلا به سندروم داون در آسيبپذيري آنها در برابر کوويد ?? نقش اساسي دارد. در واقع سيستم ايمني اين افراد بيش فعال است و اين وضعيت معمولا به عنوان يک اختلال خودايمني شناخته مي شود.
در بسياري از موارد ابتلا به کوويد ??، سيستم ايمني اين افراد يک واکنش تهاجمي شديد موسوم به طوفان سايتوکايني دارد که منجر به آسيب ديدگي اندامهاي بدن ميشود و حداقل از لحاظ نظري مبتلايان به سندروم داون در برابر اين پديده آسيبپذيرتر از سايرين هستند.
طوفان سايتوکايني (cytokine storm) يک واکنش غيرطبيعي ايمني است. اين واکنش نوعي سندرم پاسخ التهابي سيستميک است و ميتواند با علائمي مانند تب، خستگي، بياشتهايي، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستي، تنفس سريع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.
به گفته محققان، نتايج اين تحقيقات نشان ميدهد که ابتلا به سندروم داون، يک فاکتور خطر براي بيماري کوويد ?? محسوب ميشود. سندروم داون يک بيماري ژنتيکي تقريبا شايع است و در آمريکا از هر ??? نوزاد متولد شده، يک نفر به آن مبتلا است.
در اين بيماري يک کپي اضافه از کروموزم ?? در دوران جنيني بوجود ميآيد. پس از آن، اين کروموزم اضافي در سلولها تکثير ميشود و سبب مشکلاتي از قبيل ناهنجاريهاي رشدي، کوچک بودن اندازه دست و پا، عقب ماندگي ذهني، سر با شکل نامناسب، دندانهاي کوچک، اثر انگشت غيرطبيعي، بيني پهن، گردن کوتاه، زبان بزرگ و انحراف چشمها ميشود.
محققان پيشنهاد کردهاند که آرتريت بيماران مبتلا به سندرم داون را به آرتريت مرتبط با سندرم داون تغيير نام دهند تا به صورت مشخصتري نشانگر التهاب و فرسايش ناشي از بيماري باشد.
متداولترين روش براي تشخيص سندروم داون در جنين، غربالگري در سه ماه اول و دوم بارداري است.
نتاج اين مطالعه در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
تهيه کننده: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي پزشکي
منبع خبر: https://www.irna.ir/news/????????
: