• 1401/01/20 - 05:11
  • - تعداد بازدید: 3192
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3187
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تاثير مثبت داروي 70 ساله ترک الکل بر روي آسيب‌هاي ريوي ناشي از کرونا

304489.mp3 تاثير مثبت داروي 70 ساله ترک الکل بر روي آسيب‌هاي ريوي ناشي از کرونا




محققان دانشگاهي در آمريکا دريافته‌اند که يک داروي قديمي که براي درمان اعتياد به الکل تجويز مي‌شده است مي‌تواند آسيب‌هاي ريوي ناشي از ويروس کرونا را درمان کند.



«دي‌سولفيرام» در دهه‌هاي نخستين قرن بيستم به عنوان ماده‌اي براي توليد لاستيک و کنترل آفات مورد استفاده قرار مي‌گرفت، اما بعد به عنوان داروي ضدانگل تجويز مي‌شد. با مشاهده تاثير مثبت آن بر معتادان الکلي و تاييد سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA)، اين محصول از سال ???? بدين سو براي درمان افراد مبتلا به اعتياد به الکل مورد مصرف قرار گرفت.



ساز و کار عملکرد اين دارو بدين صورت است که اجازه نمي‌دهد آنزيم دفع الکل در بدن عمل کند، عاملي که سبب ايجاد حساسيت حاد به الکل و تقويت علائم خماري در فرد مي‌شود و معتادان را از مصرف مجدد منصرف مي‌کند.
در پژوهش جديد محققان دريافتند که استفاده از اين دارو در موارد ابتلا به کوويد-?? مي‌تواند در درمان التهاب ريه و آسيب‌هاي آن موثر باشد. استفاده از داروهاي قديمي براي بيماري‌هاي جديد و مشاهده اثر آن‌ها روشي متداول در پزشکي به شمار مي‌رود.



دکتر رابرت شوارتز، متخصص کبد و استاد در دانشکده پزشکي ويل کورنل، در اين باره گفت: «همزمان با اينکه اطلاعات بيشتري درباره زمينه آسيب‌هاي ريوي کسب مي‌کنيم، اين احتمال وجود دارد که بتوانيم به طور خاص فرآيندهاي آسيب‌رسان به ريه را هدف قرار دهيم.»



آسيب‌هاي ريه‌اي که تا کنون شناخته شده‌اند اکثرا توسط سلول‌هاي ايمني بدن به نام «تله‌هاي خارج سلولي نوتروفيل» (NET) ايجاد مي‌شوند. در واقع اين سلول‌ها اگرچه مي‌توانند ارگانيسم‌هاي عفوني در بدن را به دام انداخته و از بين ببرند، اما عوارض دارند و باعث مي‌شوند مايع و لخته‌هاي خوني در ريه‌ها جمع شود و التهاب به وجود آيد. دي‌سولفيرام يکي از مراحل تشکيل اين سلول‌هاي ايمني را مسدود مي‌کند و نمي‌گذارد چنين سلول‌هايي تشکيل شوند.
 



پژوهشگران مي‌گويند در آزمايشاتي که روي موش‌ها انجام شده است، داروي ‌دي‌سولفيرام به ?? درصد از موش‌هاي مبتلا به کوويد-?? اجازه داد بتوانند زنده بمانند. در مقابل تنها ?? درصد از موش‌هاي مبتلا که چنين دارويي را دريافت نکرده بودند، زنده ماندند.



دکتر شوارتز اضافه کرد: «در حال حاضر هيچ گزينه درماني مناسبي براي آسيب ريه ناشي از کوويد وجود ندارد، بنابراين به نظر مي‌رسد دي‌سولفيرام ارزش بررسي بيشتر در اين زمينه را دارد به ويژه در بيماران شديد کوويد-??».



پژوهشگران مي‌گويند اين دارو در مقام مقايسه بهتر از داروي معمول دگزامتازون، يک داروي استروئيدي سرکوب‌کننده سيستم ايمني، عمل کرده و بيشتر از آن توانسته از بافت ريه بيمار محافظت کند.



محققان مي‌گويند براي اثبات تاثير‌گذاري اين دارو هنوز به آزمايشات بيشتري نياز است. دانشمندان در حال انجام يک آزمايش باليني کوچک با شرکت ?? بيمار کوويد-?? در دانشگاه کاليفرنيا در سانفرانسيسکو هستند تا بتوانند اثرات دي‌سولفيرام را بر بيماران انساني مشاهده کنند.



در تحقيق جديد دانشمنداني از دانشکده پزشکي دانشگاه کورنل و آزمايشگاه سرطان‌شناسي کلد اسپرينگ هاربر با يکديگر همکاري داشته‌اند.



نتايج مطالعات جديد در نشريه علمي «JCI insight» منتشر شده است.
تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر:



https://per.euronews.com/????/??/??/??-year-old-drug-may-have-new-trick-protecting-against-covid-??-lung-injury


 
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304489
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings