تحقيقات نشان مي دهد شکر براي تکامل مغزي کودکان مضر است
304380.mp3
تحقيقات نشان مي دهد شکر براي تکامل مغزي کودکان مضر است
تحقيقات جديد در مدل جوندگان نشان داده است که مصرف روزانه نوشيدني هاي شيرين شده با قند در دوران بلوغ باعث اختلال در عملکرد يادگيري و حافظه در بزرگسالي مي شود. اين گروه همچنين نشان داد که تغيير در باکتري هاي روده ممکن است عامل اصلي اختلال حافظه ناشي از قند باشد.
قفسه هاي فروشگاهاي مواد غذايي سرشار از شکر دشمن کودکان
کودکان بيشترين مصرف کننده قند هستند و اين در حالي است که رژيم هاي غذايي پر قند با چاقي و بيماري هاي قلبي و حتي اختلال در عملکرد حافظه مرتبط هستند.با اين حال ، کمتر در مورد چگونگي مصرف زياد قند در دوران کودکي بر رشد مغز ، به ويژه منطقه اي که براي يادگيري و حافظه بسيار مهم شناخته مي شود يعني هيپوکامپ مطالعه شده است.
تحقيقات جديد به سرپرستي يکي از اعضاي هيئت علمي دانشگاه جورجيا با همکاري يک گروه تحقيقاتي دانشگاه کاليفرنياي جنوبي در يک مدل جوندگان نشان داده است که مصرف روزانه نوشيدني هاي شيرين شده با قند در دوران بلوغ عملکرد حافظه و يادگيري را در بزرگسالي مختل مي کند. اين گروه همچنين نشان داد که تغيير در باکتري هاي روده ممکن است عامل اصلي اختلال حافظه ناشي از قند باشد.
با حمايت از اين احتمال ، آنها دريافتند که مشکلات حافظه حتي هنگامي که باکتريي ها به نام پاراباکروئيدها به طور آزمايشي در روده حيواناتي که هرگز قند مصرف نکرده اند ،قرار داده مي شوند مشاهده مي شود.
اميلي نوبل ، نويسنده اول مقاله ، مي گويد: "قند در اوايل زندگي باعث افزايش سطح پاراباکتروئيدها مي شود و هرچه ميزان پاراباکتروئيدها بالاتر باشد ، حيوانات در انجام وظايف خود بدتر عمل مي کنند. "ما دريافتيم که اين باکتري ها به تنهايي براي اختلال در حافظه به همان اندازه قند موثر هستند ، همچنين اين باکتريها انواع ديگر عملکردهاي حافظه را نيز مختل مي کنند."
دستورالعمل ها توصيه مي کنند قند را محدود کنيد
نشريه مشترک وزارت کشاورزي و بهداشت و خدمات انساني ايالات متحده، توصيه مي کند که قندهاي اضافه شده به کمتر از ?? درصد کالري در روز محدود شود.
داده هاي مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري ها نشان مي دهد آمريکايي هاي بين سنين ? تا ?? سالگي ، بيشترين کالري دريافتي را از نوشيدني هاي شيرين شده با قند دريافت مي کنند.
با توجه به نقشي که هيپوکامپ در عملکردهاي مختلف شناختي ايفا مي کند و اين واقعيت است که اين منطقه هنوز در اواخر دوره نوجواني در حال پيشرفت است ، محققان تلاش کردند تا از طريق ميکروبيوتاي روده بيشتر درباره آسيب پذيري آن در رژيم غذايي با قند بالا آگاه شوند.
به يک گروه از موشهاي صحرايي نوجوان غذاي نرمال و به گروه ديگر محلول شکر ??? داده شد که قابل مقايسه با نوشيدنيهاي شيرين شده با قند تجاري است.محققان سپس موش ها را وادار به انجام يک کار حافظه وابسته به هيپوکامپ کردند
نوبل گفت: "ما دريافتيم موشهايي که در اوايل زندگي شکر مصرف مي کنند توانايي تشخيص يک شي در زمينه جديد را ندارند، ولي موشهايي که قند مصرف نکرده اند اين توانايي تشخيص را دارند."
در اين مطالعه نشان داده شد که مصرف قند روي تشخيص چيزهايي که قبلا ديده ايم تاثيري ندارد.نوبل گفت: "به نظر مي رسد مصرف قند در اوايل زندگي به طور انتخابي يادگيري و حافظه هيپوکامپ را مختل مي کند."
تجزيه و تحليل بيشتر مشخص کرد که مصرف زياد قند منجر به افزايش سطح پاراباکتروئيدها در ميکروبيوم روده ، بيش از ??? تريليون ميکروارگانيسم موجود در دستگاه گوارش مي شود که در سلامت انسان و بيماري نقش دارد.
براي شناسايي بهتر مکانيسم تأثير باکتري بر حافظه و يادگيري ، محققان به طور آزمايشي سطح پاراباکتروئيدها را در ميکروبيوم موشهايي که هرگز قند مصرف نکرده بودند ، افزايش دادند. آن حيوانات در هر دو وظيفه حافظه وابسته به هيپوکامپ و مستقل از هيپوکامپ اختلال نشان دادند.
نوبل گفت: "باکتري ها به خودي خود برخي از نقايص شناختي را ايجاد مي کنند .اکنون سوال اين است که اين جمعيت باکتري در روده چگونه رشد مغز را تغيير مي دهند؟ نوبل گفت. "شناسايي تأثير باکتريهاي روده بر رشد مغز به ما مي گويد که مغز به چه نوع محيط داخلي نياز دارد تا رشد سالم داشته باشد" .
مطالعات بيشتري براي شناسايي مسيرهاي سيگنالينگ، که روده و مغز را تحت تاثير قرار مي دهند لازم مي باشد.
تهيه و تدوين:
دکتر شهره نيکو
دکتراي ايمونولوژي پزشکي
منبع خبر:https://www.sciencedaily.com/releases/????/??/????????????.htm
: