• 1400/12/14 - 05:05
  • - تعداد بازدید: 2970
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2965
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

درمان آسم با يک مولکول ضد التهابي

304400.mp3 درمان آسم با يک مولکول ضد التهابي



محققان يک مولکول ضد التهابي را شناسايي کرده‌اند که مي‌تواند به درمان‌هاي جديدي براي آسم شديد کمک کند.
به گزارش فرتاک نيوز، و به نقل از نيو اطلس، آسم يک بيماري بسيار شايع است و اگرچه قابل درمان است، اما هميشه نياز به روش‌هاي جديدي براي درمان آن وجود دارد. اکنون محققان کالج "ترينيتي" دوبلين دريافته‌اند که يک مولکول ضد التهابي مي‌تواند به درمان آسم شديد کمک کند.


آسم برگرفته شده از يک واژه يوناني به معني "نفس نفس زدن" يک بيماري التهابي رايج مزمن مجاري هوايي است که ويژگي‌هاي آن عبارتند از علائم متغير و عودکننده، انسداد برگشت پذير جريان هوا و اسپاسم برونش. نشانه‌هاي رايج آن نيز شامل خس خس، سرفه و تنگي نفس است که به سه‌گانه آسم معروف است.
تصور بر اين است که بيماري آسم از ترکيبي از عوامل ژنتيکي و عوامل محيطي ايجاد مي‌شود. تشخيص آن معمولاً بر اساس الگوي علائم، پاسخ به درمان در طول زمان و"دم‌سنجي" يا "اسپيرومتري" صورت مي‌گيرد.

درمان علائم حاد آسم معمولاً با استفاده از داروهاي استنشاقي کوتاه اثر صورت مي‌گيرد. در موارد بسيار شديد ممکن است لازم باشد از کورتيکواستروئيدهاي داخل وريدي، "سولفات منيزيم" استفاده شده و بيمار بستري شود.



با اجتناب از حساسيت‌زاها يا آلرژن‌ها و محرک‌ها و با استفاده از کورتيکواستروئيدهاي استنشاقي مي‌توان از بروز علائم آسم جلوگيري کرد.



شيوع آسم از دهه ???? به شکل قابل توجهي افزايش يافته‌ است. در سال ????، بين ??? تا ??? ميليون نفر در سطح جهان به اين بيماري مبتلا بودند.



تنگي نفس علامت شاخص در مبتلايان به آسم، ناشي از التهاب راه‌هاي هوايي است. آسم اساساً فعال شدن بيش از حد سيستم ايمني در پاسخ به آلرژن‌هايي مانند گرد و غبار، دود، آلودگي يا ساير محرک‌ها است.



تحقيقات گذشته پروتئيني به نام "JAK?" را شناسايي کرده بود که نقشي کليدي در ايجاد پاسخ‌هاي ايمني با سيگنال دادن به سلول‌هاي ايمني به نام "ماکروفاژها" مبني بر شناسايي اجسام خارجي دارد. به همان اندازه که اين پروتئين مهم است، گاهي اوقات مي‌تواند کمي بيش از حد موجب تحريک شود و ماکروفاژها را بيش از حد تحريک کند و التهاب ايجاد کند. اين امر مي‌تواند در طيف وسيعي از شرايط، مانند بيماري "کرون"، "آرتريت روماتوئيد" و "آسم" ظاهر شود و مهارکننده‌هاي آن به عنوان درمان‌هاي بالقوه براي اين موارد در حال ظهور هستند.



اکنون محققان کالج "ترينيتي" در مطالعه جديد خود يک مهارکننده JAK را شناسايي کرده‌اند که توسط خود بدن توليد مي‌شود. اين مولکول که به عنوان "ايتاکونات"(itaconate) شناخته مي‌شود، قبلاً مشخص شده بود که ترمز ماکروفاژهاي بيش‌فعال را مي‌کشد و به عنوان نوعي کليد خاموش براي التهاب عمل مي‌کند.



اکنون مشخص شده است که اين مولکول روي پروتئين "JAK?" نيز اثر مي‌گذارد و به نظر مي‌رسد که اين حالت‌هاي خاموش کردن التهاب در کنار هم به مقابله با آسم کمک مي‌کنند.



محققان يک مشتق از "ايتاکونات" به نام "?-OI" را روي مدل‌هاي موش مبتلا به آسم شديد که به درمان‌هاي استروئيدي ضد التهابي رايج پاسخ نمي‌دادند، آزمايش کردند و مشخص شد که اين مولکول باعث کاهش فعال شدن پروتئين "JAK?" و کاهش شدت آسم در موش‌ها مي‌شود.



دکتر "مارا رانتش" نويسنده اصلي اين مطالعه گفت: ما اميدواريم که داروهاي جديد مبتني بر "ايتاکونات" به عنوان يک رويکرد درماني کاملاً جديد براي درمان آسم شديد، در جايي که نياز مبرم به درمان‌هاي جديد وجود دارد، پتانسيل داشته باشند.



اين تحقيق در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر:



 https://www.fartaknews.com/%D?%A?%D?%AE%D?%B?-%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%??%D?%AA-?/??????-%D?%AF%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%??-%D?%A?%D?%B?%D?%??-%D?%A?%D?%A?-%DB%?C%DA%A?-%D?%??%D?%??%D?%??%DA%A?%D?%??%D?%??-%D?%B?%D?%AF-%D?%A?%D?%??%D?%AA%D?%??%D?%A?%D?%A?%DB%?C



  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304400
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings