• 1397/12/22 - 09:54
  • - تعداد بازدید: 4570
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4569
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

راهکارهاي جلوگيري از عود پسوريازيس

راهکارهاي جلوگيري از عود پسوريازيس

304408.mp3 راهکارهاي جلوگيري از عود پسوريازيس
بيماري پسوريازيس يک بيماري طولاني مدت و خودايمني پوستي است که تاکنون درماني براي آن کشف نشده است. با اين حال افراد مبتلا مي توانند با استفاده از داروها، روش هاي درماني و تغيير سبک زندگي از عود اين بيماري جلوگيري کنند يا شدت آن را کاهش دهند.
در زير ?? راه براي کاهش دفعات عود بيماري يا کاهش شدت آن آورده شده است اما بايد به اين نکته توجه داشت که بهترين شيوه درمان در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد.



  • در هواي سرد و خشک خود را به خوبي بپوشانيد.


هنوز دليل قطعي اينکه چرا احتمال عود بيماري پسوريازيس در هواي سرد و خشک زياد است، مشخص نيست اما دانشمندان معتقدند که در چنين شرايط آب و هوايي به علت سرما، تاريکي و رطوبت پايين، پوست قطور و ملتهب مي شود و با پوشاندن خود به صورت مناسب در اين شرايط مي توان از بسياري از دفعات عود بيماري در فصول سرد جلوگيري کرد.


  • پوست را مرطوب نگه داريد.


خشکي پوست در پسوريازيس مي تواند باعث پوسته پوسته شدن پوست و شکستگي و خونريزي پوست گردد.
مرطوب کننده هاي حاوي مواد معدني مانند پارافين مايع يا وازلين و يا مرطوب کننده هاي حاوي مواد طبيعي مانند روغن نارگيل يا آلوئه‌ورا براي اين کار بسيار مناسب مي باشند.



  • پوست کف سر را مرطوب نگه داريد.


در افرادي که پوست کف سر آنان به پسوريازيس مبتلا مي گردد، مي توانند با مرطوب نگه داشتن پوست سر از عود بيماري جلوگيري نمايند. همچنين شامپوهاي حاوي قطران و سالسيليک اسيد نيز مي تواند در کنترل اين گونه از بيماري مفيد باشد.


  • در منزل خود از دستگاه هاي مرطوب کننده هوا استفاده نماييد.




  • در معرض نور خورشيد باشيد.


پرتوهاي فرابنفش خواص سرکوب کننده ايمني دارند و در درمان بيماري هاي خودايمني از آن استفاده مي شود. نور خورشيد حاوي پرتوهاي فرابنفش مي باشد و در معرض قرار دادن پوست به طور کوتاه و مداوم ممکن است از عود پسوريازيس جلوگيري کند.


  • از آفتاب سوختگي پرهيز کنيد.


با اينکه هواي گرم و مرطوب و نور خورشيد در کنترل بيماري پسوريازيس مفيد هستند اما اين بدان معني نيست که قرار گرفتن به مدت طولاني زير نور خورشيد براي سلامتي پوست شما مفيد باشد. آفتاب سوختگي باعث آسيب پوستي شده و يکي از دلايل رايج عود بيماري پسوريازيس مي باشد.


  • مصرف ويتامين D


تحقيقات نشان مي دهند که افراد مبتلا به پسوريازيس بخصوص در فصل زمستان دچار کمبود ويتامين D هستند. گرچه مطالعات بيشتري در فهم رابطه ويتامين D با پسوريازيس مورد نياز است اما با تامين ويتامين D مورد نياز بدن ممکن است بتوان از عود بيماري جلوگيري کرد.
از راه هاي دريافت ويتامين D مي توان به نور خورشيد، ماهي سالمون، شير و مکمل هاي ويتامين D اشاره کرد.



  • از آسيب پوستي جلوگيري نماييد.


آسيب هاي پوستي متوانند باعث بوجود آمدن ضايعات پسوريازيس در مناطقي از بدن شوند که معمولا فرد به آن مبتلا نمي شود. اين پديده را پديده کوابنر مي نامند.
جهت جلوگيري از آسيب هاي پوستي بيماران پسوريازيس بايد به موارد زير بيش از افراد عادي توجه نمايند :
 در هنگام گرفتن ناخن يا تراشيدن ريش مراقب باشيد، از خالکوبي و پيرسينگ پرهيز کنيد، در برابر نيش حشرات از خود محافظت کنيد، در هنگام آشپزي مراقب باشيد، در هنگام کار در باغچه از دستکش مناسب استفاده کنيد و از انجام فعاليت ها و ورزش هاي خطرناک پرهيز کنيد.



  • کاهش استرس


تحقيقات نشان مي دهند که شرايط استرس زا باعث عود بيماري در ?? درصد از بيماران مبتلا به پسوريازيس مي شود.
جهت کاهش استرس از قرارگيري در شرايط استرس زا پرهيز نماييد، از يوگا و مديتيشين استفاده نماييد و با روانشناس يا دوستان خود درمورد مشکلاتتان صحبت نماييد.



  • رژيم غذايي


مانند بسياري از ابعاد سلامت، رژيم غذايي مي تواند در مديريت بيماري پسوريازيس نقش داشته باشد.
مصر ف مواد غذايي که باعث کاهش التهاب مي گردند ممکن است باعث جلوگيري عود بيماري گردند. در افراد مختلف، مواد غذايي مختلفي باعث عود بيماري مي شوند و پيدا کردن و حذف اين مواد غذايي از رژيم غذايي مي تواند در مديريت بيماري بسيار موثر واقع گردد.



  •  داروها


بعضي داروها باعث عود پسوريازيس مي شوند و بيماران بايد با پزشک معالج خود در مورد داروهاي مصرفي ديگر خود مشورت نايند.
 

با اين حال باوجود تمام مراقبت ها نمي توان از بروز اين بيماري به طور کامل جلوگيري کرد لذا درصورت عود بيماري مي توانيد با استفاده از اعمال زير درمان را تسريع بخشيد:
مداوم پوست خود را مرطوب کنيد.
UVتراپي انجام دهيد، از کرم هاي درماني، قرص هاي خوراکي و يا داروهاي سيستميک و يا بيولوژيک استفاده نماييد.
 
 
اقتباس  از: MedicalNewsToday
تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد
 
پست الکترونيک: soheil.rahmani.fardgmail.com
 

 
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304408
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings