• 1399/12/16 - 03:52
  • - تعداد بازدید: 10455
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10453
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

رژيم غذايي در کودکي و خطر ابتلا به سرطان در بزرگسالي

304462.mp3 رژيم غذايي در کودکي و خطر ابتلا به سرطان در بزرگسالي
درباره تاثير عوامل محيطي در ابتداي زندگي (دوران جنيني و کودکي) در ايجاد سرطان در بزرگسالي اطلاعات کمي وجود دارد. در مقاله قبلي درمورد تاثير استفاده از تنباکو و چاقي و اضافه وزن در اوايل زندگي در ايجاد سرطان در بزرگسالي صحبت شد و در اينجا نقش رژيم غذايي و فعاليت فيزيکي مورد بحث قرار مي گيرد.
 





رژيم غذايي:
تاثير رژيم غذايي کودکي و بزرگسالي در ريسک ابتلا به سرطان سينه به طور گسترده اي مورد بررسي قرار گرفته است. مطالعه اي که بر روي مهاجران ژاپني صورت گرفت نشان داد که رژيم غذايي غربي در بچه هاي آنها با افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه همراه بوده است. تعدادي از مطالعات در زنان آسيايي و آمريکايي- آسيايي نيز اثر حفاظتي مصرف دانه هاي سويا را در کودکي و بزرگسالي در پيشگيري از سرطان سينه نشان داده است. همچنين مصرف فيبر، سبزيجات و ميوه ها و مغزها با کاهش ريسک سرطان سينه همراه بوده است، درحاليکه مصرف چربي و گوشت قرمز باعث افزايش ريسک ابتلا به سرطان سينه خواهد شد.تعدادي از غذاهاي پرچرب به خاطر افزايش توليد استروژن و ايجاد بلوغ زودرس مي توانند در ايجاد سرطان هاي وابسته به استروژن مانند سرطان سينه و اندومتر نفش داشته باشند.
در مطالعات ديگر نشان داده شده است که مصرف ميوه ها و سبزيجات و ماهي در بزرگسالي با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون همراه است.مطالعه ديگري نشان مي دهد که مصرف شير در کودکي با افزايش سرطان کولورکتال در بزرگسالي همراه است.يک مطالعه که در جنگ جهاني دوم بر روي مادراني انجام گرفت که دچار سوء تغذيه بودند نشان داد که در فرزندان آنها ريسک ابتلا به ديابت و بيماريهاي مزمن بيشتر است اين درصورتي است که چاقي و اضافه وزن مادر هم مي تواند خطر ابتلا به ديابت را در فرزندان افزايش دهد.
به طور خلاصه رژيم غذايي کودکي و بزرگسالي و تاثير آن در خطر ابتلا به سرطان سينه و کلورکتال بيشتر بررسي شده است و نشان داده شده است که رژيمهاي غني از ميوه و سبزيجات به همراه مصرف کمتر گوشت قرمز مي تواند ريسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
فعاليت فيزيکي:
تحقيقات نشان مي دهد که فعاليت فيزيکي در کودکي و بزرگسالي با کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه همراه است، ولي بعضي از مطالعات نيز ارتباطي بين فعاليت فيزيکي و ريسک ابتلا به سرطان سينه پيدا نکرده اند. در مورد ساير سرطانها نيز فعاليت شديد فيزيکي در بزرگسالي با کاهش ريسک ابتلا به لنفوم هوچکين در خانمها و سرطان کليه همرا بوده است.بعضي از مطالعات نيز کاهش ريسک سرطان اندومتر را با فعاليت فيزيکي در کودکي و بزرگسالي نشان مي دهند.
اگرچه مطالعات ارتباطي بين فعاليت فيزيکي مادر در دوران حاملگي و ريسک ابتلا به سرطان در فرزند را نشان نمي دهند ولي فعاليت فيزيکي مادر در دوران حاملگي به خاطر جلوگيري از افزايش وزن هنگام تولد نوزاد مي تواند باعث کاهش ابتلا به ديابت در بزرگسالي شود.


تهيه کننده: دکتر شهره نيکو، دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع:
Early Life Exposures and Adult Cancer Risk. Epidemiologic Reviews, Volume ??, Issue ?, January ????, Pages ??–??, https://doi.org/??.????/epirev/mxx???
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304462
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings