• 1398/06/16 - 05:03
  • - تعداد بازدید: 11204
  • - تعداد بازدید کنندگان: 11203
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سرطان سينه مي تواند به صورت نهفته بعد از درمان باقي بماند

سرطان سينه مي تواند به صورت نهفته بعد از درمان باقي بماند.

304427.mp3 سرطان سينه مي تواند به صورت نهفته بعد از درمان باقي بماند
سلول هاي قرمز نمايانگر سلول هاي سرطاني خفته و سلول هاي سبز نمايانگر سلول هاي سرطاني فعال



مطالعات يک تيم تحقيقاتي از دانشگاه سلطنتي لندن نشان داد که ممکن است در سرطان سينه پس از درمان، تعدادي از سلول هاي سرطاني به صورت نهفته باقي بمانند و باعث شوند که سرطان سال ها پس از درمان دوباره فعال شود.

اين نتايج اوليه مي تواند در آينده موجب بوجود آمدن روش ها و داروهاي جديدي گردد که باعث طولاني شدن اين فاز نهفته يا فعال کردن اجباري اين سلول ها و از بين بردن آن ها گردد.

اين مطالعه که در فاز آزمايشگاهي انجام گرديد، داروهايي که از آنها به عنوان درمان هورموني ياد مي شود و در اغلب موارد سرطان سينه از آن ها استفاده مي شود را مورد مطالعه قرار داد و اثر اين داروها بر ?? هزار سلول سرطان سينه مورد ارزيابي قرار گرفت.

نتايج اين مطالعه نشان داد که اين داروها باعث مرگ بسياري از سلول هاي سرطاني گرديدند اما در تعداد اندکي از سلول ها تنها موجب تغيير وضعيت آن ها از فعال به غير فعال و در اصطلاح به خواب رفته شدند. اين سلول ها ممکن است مدت ها بعد بيدار شده و باعث ابتلاي دوباره بيمار به سرطان هاي مقاوم به درمان شوند.

داروهاي هورموني در گونه اي از سرطان سينه کاربرد دارند که به "گيرنده استروژن مثبت" شناخته مي شوند و بيش از ??% از موارد ابتلا به سرطان سينه را شامل مي گردند. اين سرطان ها غالبا ابتدا با جراحي خارج شده و سپس تحت درمان با داروهاي هورموني قرار مي گيرند اما مشاهده شده که حدود ??% از بيماران با وجود درمان موفق، پس از سال ها (در مواردي حتي تا ?? سال پس از درمان) دوباره به سرطان سينه مبتلا مي گردند که اينبار سرطان اغلب مقاوم به درمان بوده و متاستاز داده است.

دانشمندان بر اين عقيده هستند که اين سلول هاي خفته که راهي نيز براي مقابله با دارو يافته اند در بدن پخش شده و به دلايلي که هنوز نامعلوم است دوبار فعال مي شوند. اين نتايج مي تواند مسير جديدي از تحقيقات را در مورد اين سلول هاي خفته ي سرطاني باز کرده و اميد است که در آينده راهي با آشنايي به عملکرد اين سلول هاي خفته راهي براي مقابله با آنها پيدا شود.

 








تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalXpress
تاريخ خبر: آگوست ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com












  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304427
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings