• 1398/05/09 - 09:02
  • - تعداد بازدید: 10692
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10691
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلول هاي چربي ممکن است در متاستاز ملانوما نقش داشته باشند

سلول هاي چربي ممکن است در متاستاز ملانوما نقش داشته باشند

304425.mp3 سلول هاي چربي ممکن است در متاستاز ملانوما نقش داشته باشند



با اينکه ملانوما حدود ? درصد از تمامي سرطان هاي پوستي را تشکيل مي دهد اما اکثر مرگ و مير مرتبط با سرطان پوست را به خود اختصاص داده است. وقتي که ملانوما فقط در يک نقطه از پوست وجود دارد شانس زنده ماندن در ? سالو حدود ??? درصد است اين در حالي است که با متاستاز دادن ملانوما اين عدد تا ?? درصد کاهش مي يابد.
اما چه چيز باعث متاستاز ملانوما مي شود؟ در اين باره مطالعات جديدي که توسط دانشمندان دانشگاه تل آويو انجام گرفته است به نتايج جالبي دست يافته است. به گفته اين دانشمندان ملانوما در مراحل ابتدايي به صورت "جانبي" حرکت مي کند بسيار قابل درمان است اما پس از مدتي ملانوما شروع به حرکت "عمودي"  در سطوح پوستي مي کند و به سطوح عميق تري از لايه هاي پوستي حمله مي کند.

در مشاهداتي که بر روي ضايعات ملانوما موضعي که هنوز به عمق پوست منتشر نشده اند، مشاهده گرديد که سلول هاي چربي که در شرايط عادي در لايه هاي عميق تري از پوست وجود دارند، به لايه هاي بالايي و مجاور با ملانوما مهاجرت کرده اند و اين عمل با ميزان تهاجمي بودن بيماري در ارتباط بود. همچنين در مطالعه آزمايشگاهي ديگري مشاهده شد که زماني که سلول هاي ملانوما و سلول هاي چربي را در مجاورت يکديگر قرار مي دهند، سلول هاي چربي دو سايتوکين IL-?  و TNF-α را ترشح مي کنند که باعث تغيير در بيان ژن هاي مختلف از جمله کاهش بيان ژن miRNA ??? مي شود (ژني که باعث مهار توليد گيرنده هاي TGF-β در سلول هاي ملانوما مي شود). اين عمل باعث مي شود که تومور مقدار زيادي از TGF-β را به خود جذب کند که باعث القا شدن و تهاجمي شدن تومور مي گردد. حذف سلول هاي چربي از محيط آزمايشگاهي باعث برگشت ملانوما به فرم کنترل شده و غير تهاجمي آن مي گردد.

در قدم بعدي اين محققان مشاهده کردند که مهار ژن miRNA ??? در مدل هاي موشي ملانوما، باعث متاستاز ملانوما به اندام هاي مختلف موش گرديد و القاي ژن miRNA ??? باعث توقف متاستاز گرديد.
اين مطالعات مي تواند قدم اوليه اي در ساخت داروهايي باشد که مي توانند از متاستاز و پخش ملانوما در بدن جلوگيري کرده و تاثير بسازايي در درمان اين بيماري بگذارد.

 


تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalNewsToday
تاريخ خبر: جولاي ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com






  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304425
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings