• 1399/08/10 - 07:20
  • - تعداد بازدید: 10828
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10826
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

شيوع بيشتر آسم و آلرژي در کودکاني که شب ها دير مي خوابند!

شيوع بيشتر آسم و آلرژي در کودکاني که شب ها دير مي خوابند!

304454.mp3 شيوع بيشتر آسم و آلرژي در کودکاني که شب ها دير مي خوابند!

شيوع بيشتر آسم و آلرژي در کودکاني که شب ها تا دير وقت بيدار هستند موضوعي است که در مطالعه اي اخير در ژورنال انجمن تنفسي اروپا (European Respiratory Society) منتشر شده است.


 





بيماري آسم به عنوان يکي از شايع ترين بيماري هاي مزمن غيرواگير در جهان مي باشد. همچنين بيماري آلرژي بيني (رينيت آلرژيک، آلرژي فصلي) شايع ترين بيماري آلرژيک درايران و جهان به شمار مي آيد.



در مطالعه انجام شده در ايران نتايج نشان داده است که هزينه سالانه براي کنترل و درمان مناسب آسم در ايران براي هر بيمار حدود ??? دلار مي باشد. البته اين هزينه مادي جداي از آثار روحي و رواني و از کارافتادگي بيمار مي باشد.



تخمين زده مي شود در آمريکا تا سال ???? بيش از ?? ميليون نفر به آسم مبتلا بوده اند! هزينه سالانه ناشي از اين بيماري در آمريکا حدود ?? ميليارد دلار است (هزينه مراقبت هاي پزشکي و دارويي و همچنين خسارت از دست دادن مدرسه توسط کودکان مبتلا). 
 





عوامل اصلي در بروز و افزايش شيوع آسم و آلرژي هاي تنفسي


متاسفانه بيماري آسم و ساير بيماري هاي آلرژيک در جهان بويژه در کودکان شايع مي باشند. اين شيوع در دهه هاي اخير رو به افزايش بوده است. برخي از عوامل اصلي در بروز و افزايش شيوع آسم و آلرژي هاي تنفسي آلودگي هوا، دود سيگار، تغيير شيوه زندگي و عادات غذايي مي باشند، اما به نظر مي آيد عوامل ديگري نيز در اين افزايش شيوع دخالت دارند! (براي آگاهي از عوامل اصلي بروز و تشديد آسم به نوشتار هفت عامل اصلي بروز و تشديد عوارض و حملات آسم در کودکان و بزرگسالان! مراجعه نماييد).





ارتباط بيماري آسم و آلرژي با هورمون خواب



به طور کلي مشخص شده است علائم بيماري آسم به طور قوي با ساعت دروني بدن مرتبط مي باشد. بر اساس تحقيق انجام شده (که مشخصات آن در قسمت منابع اين نوشتار ذکر شده است) کودکان و نوجواناني که شب ها تا ديروقت بيدار هستند و صبح ها نيز دير از خواب بيدار مي شوند در مقايسه با کودکاني که در شب زود خوابيده و در صبح زود بيدار مي شوند احتمال ابتلا به آسم و بيماري هاي آلرژيک ديگر در آنها بيشتر است!



امروزه مشخص شده است خواب و “هورمون خواب” يعني ملاتونين بر روي بيماري آسم تاثيرگذار است. پژوهشگران کودکاني که شب دير مي خوابيدند را با کودکاني که شب ها زودتر مي خوابيدند مقايسه نمودند، نتايج نشان داد شانس ابتلا به آسم در کودکان گروه اول يعني کودکاني که دير مي خوابيدند حدود ? برابر بيشتر از کودکان گروه دوم مي باشد!





 

همچنين مشخص گرديده است خطر ابتلا به آلرژي بيني (رينيت آلرژيک) در کودکاني که دير مي خوابند ? برابر بيشتر از کودکاني است که شب ها زودتر مي خوابند!



اين نتايج نشان مي دهد ارتباطي قوي بين بيماري آسم و ساير بيماري هاي آلرژيک با زمان خوابيدن فرد وجود دارد. علت دقيق تاکنون مشخص نشده است اما اثبات گرديده که تنظيم ميزان ترشح هورمون خواب (ملاتونين) در کودکاني که تا دير وقت بيدار مي مانند و صبح نيز دير از خواب بر مي خيزند به هم مي خورد و اين امر بر روي پاسخ هاي آلرژيک اين کودکان اثر مي گذارد!



همچنين مشخص شده است که کودکان و نوجواني که بيشتر در معرض نور موبايل، تبلت و ساير وسايل اينچنيني هستند و در شب تا دير وقت بيدار مي مانند بيشتر در معرض ابتلا به آسم و بيماري هاي آلرژيک هستند.

منبع:
برگرفته از سايت شبکه جامع آلرژي



 براي مطالعه بيشتر به سايت شبکه  جامع آلرژي مراجعه فرماييد.




 

  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304454
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings