• 1398/08/09 - 15:00
  • - تعداد بازدید: 4497
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4494
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

مصاحبه روزنامه شرق با دکتر محمد علي عصاره زادگان، رئيس مرکز تحقيقات ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص تنگي نفس بعد از باران در اهو

مصاحبه روزنامه شرق با دکتر محمد علي عصاره زادگان، رئيس مرکز تحقيقات ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص تنگي نفس بعد از باران در اهواز و نقش گرده درخت کونوکارپوس!

304287.mp3 مصاحبه روزنامه شرق با دکتر محمد علي عصاره زادگان، رئيس مرکز تحقيقات ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص تنگي نفس بعد از باران در اهو






مصاحبه روزنامه شرق با دکتر محمد علي عصاره زادگان درباره تنگي نفس بعد از باران در اهواز!
شماره ???? -???? چهارشنبه ? آبان- صفحه ??
 

اولين بارش پاييزي در خوزستان حدود ? هزار نفر را به دليل تنگي نفس راهي مراکز درماني کرد!


دست باران بر گلوي اهواز



صدرا محقق: اولين باران پاييزي باز هم در اهواز نفس‌گير شد و روزهاي دوشنبه و سه‌شنبه حدود پنج هزار نفر را که دچار تنگي نفس شديد شده بودند، راهي بيمارستان کرد. اولين‌بار پاييز سال ?? بود که اين پديد در خوزستان و اهواز خود را نشان داد و در اولين بارش حدود ?? هزار نفر را مجبور کرد دست به دامن مراکز درماني شوند. از آن موقع تا امسال متهمان مختلفي به‌عنوان دليل اين اتفاق معرفي شده‌اند، يکي از باران اسيدي مي‌گفت و يکي آلودگي‌هاي نفتي و صنعتي اهواز را عامل معرفي مي‌کرد.

برخي از نقش گرد و غبارها که آن سال‌ها بيشتر رخ مي‌داد مي‌گفتند و عده‌اي ديگر عوامل بيولوژيک و گياهي مثل گرده‌افشاني برخي گياهان و درختان سطح شهر اهواز را دليل آن اعلام مي‌کردند، بااين‌حال هنوز به‌صورت قطعي مشخص نيست دليل بروز اين مشکل چيست؛ اما عامل هرچه بوده و هست هنوز در اهواز و خوزستان هم‌زمان با اولين بارش پاييزي دستش را روي گلوي هزاران نفر از مردم اين مناطق مي‌گذارد و نفسشان را تنگ مي‌کند.

درباره جديدترين آمار مراجعه‌کنندگان به مراکز درماني به‌دليل اين مشکل که پس از بارش سيل‌آساي شب و روز دوشنبه اين هفته اتفاق افتاد، مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي اهواز از رقم چهارهزارو ??? نفر خبر داد و گفت اين تعداد از مردم اهواز در ?? ساعت گذشته به‌دليل عارضه تنگي نفس به بيمارستان ها مراجعه کرده‌اند. فرهاد حمزه‌لويي افزود: «چهارهزارو ??? نفر از آنها به‌صورت سرپايي درمان شدند، ولي در اين ميان نيز ??? نفر بستري شدند". پيش از اين زمان هم البته چندصد نفر ديگر به‌همين‌دليل دچار مشکل شدند و در شهرهاي ديگر خوزستان نيز گزارش‌هايي از بروز مشکل براي برخي اهالي منتشر شده است.
آن‌طورکه خبرگزاري‌هاي محلي گزارش داده‌اند در شش سال گذشته بيش از ?? هزار خوزستاني پس از نخستين بارش‌هاي پاييزه به مراکز درماني خوزستان مراجعه کردند و امسال هم با وجود ادعاهاي دانشگاه علوم پزشکي در مهار اين پديده، باز هم خوزستاني‌ها دچار تنگي نفس شدند.

اين در حالي است که در دو سال ابتدايي بروز اين پديده، از سوي مسئولان بلندپايه کشور و به‌صورت مشخص دفتر رياست‌جمهوري دستوري صادر شد که کساني که به اين دلايل مجبور به مراجعه به مراکز درماني مي‌شوند، بايد درمانشان رايگان باشد؛ اما يکي از شهروندان اهوازي دراين‌باره به فارس اين‌طور گفت: «درمان رايگان بيماران تنفسي پس از بارش باران‌هاي آلوده فقط ادعاي مسئولان دانشگاه علوم پزشکي اهواز است و در بيمارستان‌ها هزينه درمان را از بيماران دريافت مي‌کنند. برخي از شهروندان به‌دليل حملات تنفسي در بيمارستان‌ها بستري شدند که موضوع کمبود تخت‌هاي بيمارستاني دوباره مشاهده شد؛ همچنين برخي از امکانات بيمارستاني مانند «ماسک نبولايزر» در بيمارستان‌ها با کمبود مواجه است».

بروز اين پديده پاييزه و تنگي نفس اهالي اهواز از‌آن‌رو مي‌تواند خطرساز و هشداردهنده باشد که سه سال پيش به‌دليل همين پديده که از آن با عنوان «آسم پس از توفان» ياد مي‌شود، شش شهروند استراليايي در شهر ملبورن جانشان را از دست دادند.
براساس آمارها نزديک به ?? تا ?? درصد پوشش گياهي اهواز مربوط به کنوکارپوس است و به‌همين‌دليل اقداماتي در راستاي هرس اين گياه در ابتداي پاييز نيز هر سال انجام مي‌شود؛ اما با توجه به اينکه تأثير چنداني در بروز مشکل براي اهالي اهواز نداشت، به نظر مي‌رسد بايد اين گياه را از اين لحاظ تبرئه کرد. يکي از کساني که از همان سال ?? درباره بروز اين مشکل در اهواز و خوزستان فعاليت علمي و پژوهشي مي‌کرد و پيش از اين نيز «شرق» با او گفت‌و‌گو کرده بود، دکتر محمدعلي عصاره‌زادگان، متخصص ايمونولوژي و مولکولار آلرگولوژي و عضو هيئت‌ علمي مرکز تحقيقات ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران و عضو بنياد ملي نخبگان است.

او در واکنش به خبر مراجعه حدود پنج هزار نفر از اهالي اهواز به‌دليل همين پديده به مراکز درماني در توضيحاتي براي «شرق» درباره علت‌هاي اين مشکل و اينکه چرا هنوز به‌صورت مشخص کشف و مهار نشده است، اين‌طور بيان کرد "پس از بيش از پنج سال از اولين پيگيري‌هاي خود درباره عوامل بروز تنگي نفس بعد از باران پاييزي در شهر اهواز همچنان معتقد هستم که آلاينده‌اي بيولوژيک يعني اسپور قارچ‌ها و گياهان به‌خصوص گرده علف‌هاي هرز که در تابستان و پاييز گرده‌افشاني مي‌کنند عامل تنگي نفس و آسم بعد از باران در اهواز است. در سال‌هاي گذشته مسئولان با تأکيد بر اينکه گياه کونوکارپوس عامل اين تنگي نفس است شروع به هرس درختان سطح شهر که تعدادشان کم هم نيست، کردند. ايشان در آن موقع توصيه‌هايي براي اطلاع‌رساني‌هاي به‌موقع به مردم در جهت پيشگيري و کنترل اين وضعيت کردند، شامل مراقبت‌هاي محيطي و استفاده از داروهاي ضد آلرژي،  اين مراقبت‌ها در اين سال‌ها توانسته بود حجم مراجعات را به مراکز درماني کاهش دهد".

از سال ?? که نظريه آلاينده‌هاي بيولوژيک توسط دکتر عصاره‌زادگان براي اولين بار در روزنامه «شرق» مطرح و سه سال بعد توسط وزير بهداشت وقت تأييد شد، مسئولان سعي کردند درخت کنوکارپوس را به عنوان تنها عامل بروز تنگي نفس بعد از باران معرفي کنند که اين بار نيز دکتر عصاره‌زادگان نظري غير از آن داشت! او تأکيد مي‌کند: «گرده کنوکارپوس آلرژي‌زاست اما با توجه به تراکم بسيار اندک آن در هواي تنفسي نمي‌تواند عامل اصلي تنگي نفس بعد از باران باشد و مجددا عامل اصلي را بايد مجموعه‌اي از عوامل به همراه تراکم بالاي اسپور قارچ‌ها و گرده علف‌هاي هرز دانست! پديده تنگي نفس و آسم بعد از توفان يا باران پاييزي پديده غيرمعمولي در ايران يا کشورهاي ديگر نيست؛ در سال‌هاي گذشته حتي در استراليا و کويت اين پديده جان افرادي را گرفته است و مي‌توان گفت اين پديده به تنهايي مي‌تواند به عنوان عامل اصلي معرفي شود اما بايد زمينه‌هاي بروز آن را شناسايي کنيم".

دکتر عصاره‌زادگان در توضيح بيشتر با اشاره به تلاش مسئولان شهري در هرس درختان کونوکارپوس سطح شهر که پوشش گياهي غالب شهر اهواز را تشکيل مي‌دهد، گفت: "نبايد کاهش تعداد مراجعان در دو يا سه سال گذشته را فقط به هرس درختان کنوکارپوس ارتباط داد و اين مورد را به مسئولان نيز يادآوري کرده‌ام". او عامل کاهش مراجعان را هوشيارشدن افراد حساس و استفاده پيشگيري‌کننده از داروهاي ضد آلرژي و عدم تجميع عوامل ديگر مانند وزش باد و رطوبت بالا و زمان بارش اولين باران پاييزي مي‌داند. او با اشاره به شرايط آب‌و‌هوايي شهر اهواز که به عنوان شهري آلوده معرفي مي‌شود و شرايط تنفسي مردم آن، گفت: «مردم اهواز چند سال است که با نخستين بارندگي هاي پاييزي دلهره بروز تنگي نفس و حملات آسم را دارند و اين شرايط هنوز وجود دارد و مي‌تواند با عدم تدبير بموقع و غيرکارشناسانه سبب بروز مشکلي همانند سال ?? شود که در يک شب ?? هزار نفر در اثر بروز تنگي نفس به مراکز درماني مراجعه کردند. در روزهاي اخير نيز با وجود هرس درختان کنوکارپوس مانند سال‌هاي قبل مي‌بينيم در دو يا سه روز گذشته حدود پنج هزار نفر از مردم با تنگي نفس به مراکز اورژانس مراجعه کرده‌اند که اين خود تأييدي بر آن است که گرده کنوکارپوس نمي‌تواند عامل بروز اين پديده باشد!!".

 







  • گروه اخبار : اخبار مرکز تحقيقات ايمونولوژي
  • کد خبر : 304287
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings