• 1400/08/01 - 04:11
  • - تعداد بازدید: 4602
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4598
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

نتايج دو پژوهش: يک چهارم موارد شديد ابتلا به کرونا با ناهنجاري‌هاي ژنتيکي و ايمونولوژي ارتباط دارد

304391.mp3 نتايج دو پژوهش: يک چهارم موارد شديد ابتلا به کرونا با ناهنجاري‌هاي ژنتيکي و ايمونولوژي ارتباط دارد



نتايج دو مطالعه‌ علمي نشان مي‌دهد که يک چهارم موارد شديد ابتلا به کرونا را مي‌توان با يک ناهنجاري ژنتيکي يا ايمونولوژيکي توضيح داد. اين دو مقاله‌ جديد که روز پنج‌شنبه‌ ?? اوت در مجله‌ «علوم ايمونولوژي» (Science Immunology) منتشر شدند، نتيجه‌ يک همکاري بين‌المللي است که توسط محققان مرکز تحقيقات علمي فرانسه، استادان و محققان دانشگاه پاريس و پزشکان بيمارستان‌هاي دولتي پاريس در آزمايشگاه ژنتيک انساني بيماري‌هاي عفوني انجام شده است.


ناهنجاري‌هاي ژنتيکي ژن «تي.ال.آر.?»



در اولين مطالعه، محققان بر مرداني متمرکز بودند که بيشتر تحت تأثير سويه‌هاي شديد اين بيماري قرار گرفتند. آن‌ها ابتدا توالي کروموزوم ايکس (X) را در هزار و ??? بيمار مرد مبتلا به سويه شديد اين بيماري بررسي کردند و در ?? بيمار، نوع ژنتيکي به اصطلاح «از دست دادن عملکرد» را که در ژن «تي.ال.آر.?» واقع شده است شناسايي کردند؛ امري که منجر به ايجاد شکل شديد اين بيماري مي‌شود.



از آنجا که اين ژن نقش مهمي در مکانيسم توليد اينترفرون نوع ? (IFN ?) ايفا مي‌کند، پروتئيني که در پاسخ به عفونت رقيب توليد مي‌شود، مانع از تکثير ويروس در سلول‌هاي آلوده مي‌شود. اينترفرون نوع ? به تنظيم فعاليت دستگاه ايمني بدن کمک مي‌کند.

بنابراين سلول‌ها در بدن ?? بيمار با نقص اينترفرون نوع ? قادر به مبارزه با عفونت ويروس کرونا نيستند.



اتحاديه بيمارستان‌هاي دانشگاهي پاريس که خبر اين دو تحقيق جديد را منتشر کرده، اطمينان مي‌دهد که محققان براي تهيه‌ نمونه‌‌هاي نماينده و اجتناب از هرگونه ارتباط نژادي، «بيماراني را از سراسر جهان بررسي و ??? مرکز تحقيقاتي را در ?? کشور مختلف بسيج کردند».



از همين رو محققان بر اين نظرند که نتايج تحقيقاتشان قابل انتقال به عموم مردم است.



بر اساس اين تحقيق ?.? درصد از سويه‌هاي شديد کوويد-??با ناهنجاري‌هاي ژنتيکي ژن «تي.ال.آر.?» در مردان توضيح داده مي‌شود. البته اين ناهنجاري بيشتر در بيماران زير ?? سال شايع است.

آنتي‌بادي‌هاي مختل کننده‌ اينترفرون نوع ?



دانشمندان در مقال? دوم نشان دادند که ?? تا ?? درصد از موارد شديد ابتلا به اين بيماري، ناشي از وجود اتوآنتي‌بادي در خون بيماراني است که به طور خاص اينترفرون نوع ? را هدف قرار مي‌دهد. آن‌ها ? هزار ??? بيمار در شرايط حاد، ???? بيمار بدون علامت و ?? هزار و ??? فرد سالم از ?? کشور مختلف را ثبت نام کردند.



در اين تحقيق نشان داده شد که آنتي‌بادي‌ها اثر محافظتي اينترفرون نوع ? را عليه تکثير ويروس مسدود مي‌کنند. بنابراين ويروس کرونا بدون برخورد با مقاومت، به سلول‌ها نفوذ مي‌کند و به صورتي غيرقابل کنترل تکثير مي‌شود.



در اين مطالعه همچنين مشاهده مي‌شود که آنتي‌بادي‌هاي ضد اينترفرون نوع ? با افزايش سن، زياد مي‌شوند. بنابراين پيش از ?? سالگي بسيار نادر هستند و سپس با افزايش سن به صورت تصاعدي افزايش مي‌يابند و بين ?? تا ?? سال به ? درصد و بين ?? تا ?? سال به ? درصد مي‌رسند.



هرچند محققان هنوز نمي‌دانند چرا اين امر با افزايش سن افزايش مي‌يابد اما تا حدي توضيح مي‌دهند که چرا سن عامل اصلي خطر در ايجاد اشکال شديد کوويد-?? است.



در هر حال روشن شدن زواياي مختلف کوويد-?? همچنان ادامه دارد.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي

منبع خبر: https://per.euronews.com/????/??/??/covid-??-research-a-quarter-of-severe-forms-due-to-genetic-or-immunological-anomaly


  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304391
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings