• 1398/06/30 - 02:37
  • - تعداد بازدید: 11642
  • - تعداد بازدید کنندگان: 11641
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

نتايج رضايت بخش درمان ايمونوتراپي جديد در موش هاي مبتلا به سرطان مغز

نتايج رضايت بخش درمان ايمونوتراپي جديد در موش هاي مبتلا به سرطان مغز

304428.mp3 نتايج رضايت بخش درمان ايمونوتراپي جديد در موش هاي مبتلا به سرطان مغز



براي اولين بار محققين آمريکايي موفق به درمان سرطان مغز در موش از طريق تزريق دارو به خون موش شدند.
سرطان مغز سهم اندکي از کل سرطان ها را به خود اختصاص داده است اما از کشنده ترين انواع سرطان هاست به طوري که در سال ???? الي ???? در آمريکا، کمتر از يک سوم از بيماران مبتلا به سرطان مغز پس از طي ? سال از تشخيص، به زندگي ادامه مي دادند.

در اين مطالعه سرطان گليوبلاستوما مورد مطالعه قرار گرفت که در بين سرطان هاي مغز به طور خاصي مهاجم است و در عين حال تکثير بسيار سريعي نيز دارد.
مغز انسان داراي خاصيت دفاعي خاصي به نام سد خوني-مغزي مي باشد به اين صورت که عروق خون رسان به مغز داراي خاصيتي هستند که مي توانند نفوذپذيري انتخابي داشته باشند و به اين صورت از ورود سموم و عوامل بيماري زا به مغز جلوگيري به عمل آورند. اما اين ويژگي حفاظتي بدن، درمان سرطان مغز را با چالش مواجه کرده است و داروهاي سيستميکي که تاکنون جهت درمان سرطان مغز به صورت باليني آزمايش شده اند جهت عبور از سد خوني-مغزي با مشکل مواجه شده اند و کارايي کمي از خود نشان داده اند و به اين علت کماکان جهت درمان اينگونه سرطان ها، رساندن مستقيم عامل دارويي به مغز تنها راه پيش رو مي باشد.

يکي از دلايلي که سرطان مغز را به اينصورت مهاجم ساخته است، توانايي آن ها در محدود ساختن پاسخ ايمني بدن است بصورتي که اين سرطان ها سلول هاي ايمني T تنظيمي و ماکروفاژها خاصي را بعنوان سپر دفاعي خود مورد استفاده قرار مي دهند و باعث خنثي سازي پاسخ ايمني بدن به خود مي شوند.
در اين مطالعه محققان يک روش درماني نانو-ايمونوتراپي ابداع کردند به طوري که يک قطعه پروتئيني کوچک و تجزيه پذير را به دارو متصل کرده و با کمک آن دارو را از سد خوني-مغزي عبور دادند. سپس دارو باعث بلوکه کردن عملکرد سلول هاي لنفوسيت T تنظيمي و ماکروفاژها شد و در نتيجه آن سلول هاي دفاعي موجود در مغز (لنفوسيت ها و سلول هاي ميکروگليا) توانستند به نابودسازي سلول هاي سرطاني بپردازند.
لازم به ذکر است که اين روش درماني تنها بر روي مدل هاي جانوري موفق بوده و جهت استفاده آن در انسان بايد آزمايشات متعددي را پشت سر گذارد.

 








تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalNewsToday
تاريخ خبر: سپتامبر ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com















  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304428
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings