• 1398/04/13 - 07:17
  • - تعداد بازدید: 3080
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3080
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

ورزشهاي مناسب براي افراد مبتلا به MS

ورزشهاي مناسب براي افراد مبتلا به MS

304422.mp3 ورزشهاي مناسب براي افراد مبتلا به MS



ورزش مداوم مي تواند به سلامتي جسمي و ذهني کمک کند و باعث کاهش ريسک ابتلا به بيماري ها و اختلالات مزمني مانند بيماري هاي قلبي و ديابت گردد.
يک مقاله مروري جامع درباره نقش ورزش و فيزيوتراپي بر زندگي بيماران مبتلا به MS نشان داد که انجام اين فعاليت ها مي تواند در سطوح مختلف زندگي بيماران نقش مثبت ايفا کند. در اين مقاله، از جمله مواردي که انجام فعاليت هاي ورزشي باعث بهبود آنها گرديد مي توان به ميزان تحرک، تحرک عضلاني و انعطاف بدن، سطح کلي کيفيت زندگي، ريسک ايجاد اختلالات مرتبط با بيماري MS و ريسک ابتلا به اختلالات روحي مانند افسردگي ، را نام برد. همچنين انجمن ملي MS آمريکا فوايد ديگري از تاثير ورزش در زندگي بيماران از جمله بهبود توانايي هاي ذهني را نيز گزارش کرده است.
لازم به ذکر است که قبل از شروع فعاليت هاي ورزشي با پزشک معالج مشورت بعمل آيد تا ورزش هايي برحسب وضعيت بيماري و سلامت شخص تنظيم گردد و همچنين طريقه صحيح انجام حرکات آموزش داده شود تا از بروز آسيب ديدگي جلوگيري شود.

در زير به طور خلاصه ? مورد از موثرترين فعاليت هاي ورزشي جهت بهبود کيفيت زندگي بيماران مبتلا به MS آورده شده است:

ورزش هاي هوازي:
فعاليت هاي هوازي فعاليت هايي هستند که موجب افزايش ضربان قلب مي شوند. اين تمرينات بخصوص براي افزايش ظرفيت ريوي، تقويت عضلات ميان تنه و بهبود تعادل مفيد هستند. اين تمرينات بخصوص در افرادي که تمرينات قدرتي پا را نيز انجام ميدهند باعث افزايش توانايي در پياده روي مي گردد.
مطالعه اي در همين خصوص در سال ???? انجام گرديد که نتايج آن حاکي از افزايش انرژي، بهبود وضعيت روحي، افزايش سلامت قلبي و افزايش کيفيت زندگي در بيماران مبتلا به MS خفيف تا متوسط بود.

تمرينات قدرتي تدريجي:
تمرينات قدرتي باعث بهبود قدرت عضلاني، حالت بدن و تعادل مي گردد.
خستگي اي که از عوارض بيماري MS است در طولاني مدت، قدرت و استقامت عضلاني بيمار را تحليل داده و به همين دليل يافتن يک برنامه قدرتي مناسب براي آنان را با چالش روبرو مي کند که در اين مورد يک فيزيوتراپيست مي تواند کمک شاياني به بيمار کند.
در اين تمرينات بهتر است که ميزان و دفعات وزنه زدن به صورت تدريجي افزايش يابد تا از آسيب به عضله ها که باعث بدتر شدن عوارض بيماري شده، جلوگيري شود.

يوگا:
تاثيرات فيزيکي و روحي يوگا مي تواند براي بيماران مبتلا به MS مفيد باشد. يوگا با افزايش قدرت و انعطاف باعث بهبود علائم بيماري از جمله خشکي بدن، ضعف عضلاني و کاهش تحرک گردد.
در مراحل مختلف بيماري، بيماران مي توانند در حالت ايستاده، نشسته بر روي صندلي يا ويلچرو يا بصورت درازکش حرکات يوگا و تمرينات تنفسي آن را انجام دهند گرچه جهت انجام اين حرکات در بعضي از اين حالت هاي خاص بهتر است با يک مربي کارآزموده يوگا مشورت کنند.

تاي چي:
تاي چي نيز مي تواند به عنوان جايگزيني ساده تر از يوگامورد استفاده بيماران قرار گيرد. انجمن ملي MS آمريکا افزايش تعادل، کاهش فشار خون و کاهش استرس را از جمله فوائد تاي چي نام برده گرچه هنوز مطالعه اي اختصاصي در مورد تاثيرات آن بر زندگي بيماران مبتلا به MS انجام نشده است.

ورزش هاي آبي:
ورزش هاي آبي به علت حالت بي وزني و همچنين مقاومت آب تمرينات سبک مناسبي براي بيماران محسوب مي شوند. همچنين آب مانع افزايش دماي بيش از حد بدن در هنگام ورزش مي شود که خود از بدتر شدن علائم MS جلوگيري مي کند.
علاوه بر شنا تمرينات آبي ديگري که بيماران مبتلا به MS مي توانند از آن بهره مند شوند شامل وزنه برداري در آب، تمرينات تعادلي، پياده روي و حرکات کششي را مي توان نام برد.

تمرينات تعادلي:
تمرينات تعادلي مي توانند باعث بهبود همکاري ميان اعضاي بدن شوند و به علت اينکه انجام آن ها بسيار ساده است، اغلب افراد قادر به انجام آن هستند.

چند مثال ساده از حرکات تعادلي:

?. پاها را به اندازه عرض شانه باز کنيد و براي حفظ تعادل کنار ديوار بايستيد. سپس بر روي پنجه به مدت چند ثانيه بايستيد. به آرامي از روي پنجه پايين آمده و وزن خود را بر روي پاشنه خود قرار دهيد و چند ثانيه صبر کنيد. چندين مرتبه اين کار را تکرار کنيد.

?. در کنار ديوار يا وسيله اي دلخواه به عنوان تکيه گاه بايستيد و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنيد. يکي از پاها را از زمين بلند کنيد و به مدت ?? ثانيه نگه داريد. در صورتي که نياز به چالش بيشتري داريد دست ها را به طرفين باز کنيد يا به سمت بالاي سر نگه داريد. اين حرکت را با پاي ديگر تکرار نماييد.

?. در کنار ديوار به عنوان تکيه گاه بايستيد. با احتياط به سمت جلو حرکت کنيد به صورتي که پاشنه يک پا دقيقا در جلوي انگشتان پاي ديگر قرار گيرد. سعي کنيد چند قدم به عقب و چند قدم به جلو به اين صورت حرکت نماييد.

به ياد داشته باشيد که قبل از انجام فعاليت هاي ورزشي با پزشک خود مشورت کنيد و از ورزش بيش از حد توان نيز جدا خودداري کنيد زيرا باعث بدتر شدن علائم بيماري مي گردد.

 

تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد

اقتباس از : MedicalNewsToday
پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com





  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304422
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings