• 1400/03/22 - 03:28
  • - تعداد بازدید: 10843
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10839
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

چرا موارد آلرژي نسبت به مواد خوراکي در حال افزايش است؟

304468.mp3 چرا موارد آلرژي نسبت به مواد خوراکي در حال افزايش است؟



حساسيت، يا همان آلرژي، نسبت به مواد خوراکي مي‌تواند خطرناک و يا حتي کشنده باشد. امري که نسبتا در جهان شايع به شمار مي‌رود و بسياري از مردم به درجات مختلف دچار آن هستند. با اين حال آمارها نشان مي‌دهد اين حساسيت‌هاي اغذيه‌اي در حال افزايش هستند.
حساسيت غذايي در افراد مي‌تواند سبب واکنش خفيف يا شديد بدن آن‌ها شود. در موارد جزئي اين حساسيت به صورت خارش، تورم يا درد معده عود مي‌کند، در مقابل و در موارد شديد اين حساسيت مي‌تواند به شکل شوک تنفسي، کندي نبض، سرگيجه و يا استفراغ ظاهر شود. طبق آمارها از هر چهار نفر يک نفر حساسيت را با واکنش شديد تجربه مي‌کند.
در همين حال يک بررسي گسترده که اخيرا انجام شده است نشان مي‌دهد که ميزان مراجعه به بيمارستان‌ها در اثر آلرژي غذايي در ايالات متحده در طول سال‌هاي ???? تا ???? سه برابر شده است. بريتانيا نيز در طول شش سال گذشته شاهد رشد ?? درصدي بيماران دچار شوک تنفسي در اثر آلرژي بوده است.
گراهام روک، استاد ميکروب‌شناسي در دانشگاه کالج لندن مي‌گويد: «بي‌شک آلرژي‌هاي غذايي به شکلي ديوانه‌وار افزايش يافته‌اند
کري ندو، متخصص آلرژي در دانشگاه استنفورد آمريکا، مي‌گويد ميزان آلرژي غذايي در جهان از ? درصد در سال ???? به حدود ? درصد در سال ???? افزايش يافته است يعني تقريبا رشد دو برابري را شاهد هستيم.
اما علت اين افزايش چه مي‌تواند باشد؟




پيتر بن امبارک که در نهاد ايمني غذا وابسته به سازمان جهاني بهداشت کار مي‌کند معتقد است که يکي از دلايل اين امر افزايش تنوع غذايي است.
او مي‌گويد: "قبلا و در دهه‌هاي پيشين مواد خوراکي فقط از چند نوع اصلي و کلاسيک تشکيل مي‌شدند نظير غذاهاي دريايي، شير و حبوبات. اين در حالي است که اکنون ما با يک تنوع غذايي چشمگير مواجه هستيم."
يک تفسير رايج درباره بالا رفتن شمار مبتلايان به آلرژي اين است که در نتيجه‌ي متنوع‌تر شدن زنجيره غذايي، روده انسان با انواع مختلفي از ميکرو ارگانيسم‌ها روبرو شده است.
دليل ديگر مي‌تواند به مصرف آنتي‌بيوتيک‌ها باز‌گردد. شواهد متعددي در دست است که هرچه فرد در کودکي آنتي‌بيوتيک بيشتري مصرف کرده باشد احتمال آلرژي غذايي وي بيشتر است. در واقع آنتي بيوتيک‌ها تاثيري مضر بر باکتري‌هاي سالم روده ما مي‌گذراند. هرچند اين دارو به سيستم ايمني بدن ما کمک مي‌کند، اما در سوي مقابل باعث بروز ايرادات ديگري در زمينه حساسيت مي‌شود.
يک مورد ديگر تغيير توصيه‌هاي مشاوران تغذيه در زمينه حساسيت‌هاي ناشي از مواد خوراکي بوده است. براي مثال در گذشته از افراد خواسته مي‌شد که به کودکان خود تا سه سالگي بادام زميني ندهند. اين در حالي است که با گذر زمان اين دست توصيه ها تغيير کرده و اکنون گفته مي‌شود بايد غذاهاي حساسيت‌زا در اسرع وقت توسط کودک تست شوند.
به گفته الکساندر سانتوس، استاد آلرژي کودکان در کينگ کالج لندن، فهميدن انواع حساسيت اين خاصيت را دارد که بدن کودک مي‌تواند به آن‌ها خو بگيرد: "در سال‌هاي اوليه پس از تولد اين دريچه فرصت وجود دارد که بتوان نسبت به مواد آلرژي‌زا در بدن تحمل ايجاد کرد."
يک مورد ديگر که تعداد مبتلايان به حساسيت را بالا برده است مهاجرت و جابجايي محيطي است.
دکتر سانتوس مي‌گويد وقتي افراد مهاجرت مي‌کنند به دليل تفاوت ژن‌هايشان بيشتر در برابر آلرژي‌هاي غذايي حساس هستند. در واقع هرچقدر زودتر مهاجرت کنند، آسيب‌پذير تر خواهند بود.

منبع خبر:
https://per.euronews.com/????/??/??/why-more-and-more-food-allergies-around-world

تهيه کننده خبر: دکتر شهره نيکو
دکتراي ايمونولوژي پزشکي
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304468
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings