• 1402/05/14 - 13:04
  • - تعداد بازدید: 212
  • - تعداد بازدید کنندگان: 185
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تغذیه در زمان محدود و فواید آن برای کنترل وزن و قند خون

18502.mp3 تغذیه در زمان محدود و فواید آن برای کنترل وزن و قند خون

 

خوردن در زمان محدود (Time-Restricted Eating) روشی ساده و عملی است که برخی از افراد میتوانند با عمل به آن مقدار غذای روزانه خود را کنترل کرده و وزن کم کنند. در این روش، تا زمانی که افراد  خوردن خود را به یک بازه زمانی مشخص محدود سازند، نیازی نیست که به میزان غذای خود توجه زیادی داشته باشند. علاوه بر این، نتایج چندین مطالعه جدید نشان میدهد که TRE میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و چاقی فواید دیگری هم داشته باشد که فراتر از کاهش وزن است.

 

بازه تغذیه پیشنهاد شده و بیشتر مورد آزمایش قرار گرفته، 8 ساعت است، اگرچه بازه های تا حدود 10 ساعت هم ممکن است فوایدی را داشته باشند. نتایج چندین مطالعه نشان میدهد که TRE باعث کاهش وزن کم اما پایدار در بسیاری از افراد میشود. یک فرا-تحلیل اخیر از 17 مطالعه شامل 899 نفر نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، وزن افراد در رژیم TRE به طور متوسط 1.60 کیلوگرم کاهش پیدا کرده است.

داده های محدودی که تاکنون از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به دست آمده اند، فواید متابولیک دیگری را نیز در رابطه با TRE نشان میدهند، از جمله بهبود پاسخ سلول بتا، افزایش حساسیت به انسولین، افزایش دفع غیراکسیداتیو گلوکز، افزایش زمان بازه گلایسمیک، و عدم وقوع هیپوگلیسمی (یا افت قند خون).

 
 
برخلاف تحقیقات فراوان دربارۀ تأثیر TRE بر کاهش وزن، تعداد کمی از مطالعات به برسی تأثیر TRE بر کنترل قند، حساسیت به انسولین، و عوامل مربوطۀ دیگر در افــــــــــــــــــــــــــــــــــــرواد مبتلا به دیابت نوع 2 پرداخته اند. گزارشهای منتشر شده شامل دو مطالعه تصادفی و سه مطالعه تک بازویی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و دو مطالعه دیگر در افراد مبتلا به پیش دیابت هستند.
 
بزرگترین این گزارشها، که در سال 2021 منتشر شده است، 120 بزرگسال در چین مبتلا به دیابت نوع 2 و اضافه وزن را به صورت تصادفی به دو گروه TRE با پنجره خوردن 10 ساعته (8:00 صبح تا 6:00 عصر) یا خوردن بدون محدودیت برای 12 هفته تقسیم کرده است. در پایان مطالعه، افراد در رژیم TRE میانگین کاهش هموگلوبین A1c نسبت به مبنا را که 0.88 درصد بیشتر از گروه کنترل بود، داشتند و همچنین گروه TRE میانگین کاهش وزن نسبت به مبنا را که تقریباً 2.15 کیلوگرم بیشتر از گروه کنترل بود، داشتند.

به گفته یک پژوهشگر بخش علوم تغذیه دانشگاه آلاباما، بیرمنگام "خوردن در زمان محدود،از طریق مکانیسمهای مختلف کنترل قند خون را در افراد مبتلا به پیش دیابت و دیابت نوع 2 به صورت مستقل از کاهش وزن بهبود می بخشد، ".

'خوردن زودتر بهتر است'

یک مزیت TRE این است که "به ترجیحات و کیفیت غذای افراد کاری ندارد". TRE می تواند فوایدی فراتر از محدود کردن کالری روزانه داشته باشد که به نظر میرسد به "زمان تغذیه و نیز بازه خوردن بستگی دارد. به نظر می رسد که در رژیم TRE خوردن در ساعات ابتدایی روز (محدود کردن تغذیه به 8 ساعت از زمان صبح گاه) برای شاخص های سلامت متابولیک بهتر است" گرچه ممکن است اثری بر میزان کاهش وزن نداشته باشد. گرچه به نظر میرسد که رژیم TRE انطباق پذیری بالایی در مورد بازه خوردن داشته باشد و می توان این بازه را به هر زمانی از طول روز محدود نمود و از فواید آن بهره مند شد. مشاهده شده است که وقتی به افراد سپرده می شود تا بازه خوردن خود را انتخاب کنند، معمولاً ساعات پایانی روز را انتخاب می کنند، و از آنجاییکه رعایت بازه تغذیه محدود اهمیت بالایی دارد شاید ارزشش را داشته باشد که به افراد اجازه داده شود تا هر بازه زمانی خوردن که با آن احساس راحتی بیشتری می کنند را انتخاب کنند.

 
 

 

  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 18502
:
کلیدواژه ها
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings