تهیه تقویم گرده افشانی گیاهان آلرژی زا و تدوین الگوی پراکنش اسپور قارچ های آلرژی زا برای کلان شهرها و سایر مناطق در کشور

 

امروزه بر اساس مطالعات متعدد انجام شده در سراسر جهان در میان مواد حساسیت زا (آلرژن های)  استنشاقی، دانه های گرده گیاهان و اسپور (هاگ) قارچ‌ها و کپک ها شایع ترین عوامل ایجاد آلرژی های تنفسی مانند آسم و رینیت آلرژیک محسوب می شوند. شایان ذکر است یکی از موارد مهم در کنترل و درمان این بیماری ها شناخت ماهیت، تراکم فصلی و سالیانه آلرژن‌های موجود در هوا (گرده گیاهان و اسپور قارچ ها) در محیط می باشد.

گرده گیاهان آلرژی زا در ایران و جهان به عنوان شایع ترین عامل ایجاد و تشدید آلرژی های تنفسی بویژه رینیت آلرژیک (آلرژی فصلی یا آلرژی بینی) می باشد. تولید گرده توسط گیاهان از مراحل چرخه حیات آنها محسوب می شود و به عنوان سلول جنسی نر برای باروری آنها مورد نیاز می باشد. شایان ذکر است شیوع حساسیت و آلرژی به گیاهان (آلرژی فصلی) در ایران نسبتا قابل توجه می باشد و قطعی ترین درمان این نوع از آلرژی تنفسی اجتناب از تماس با گرده گیاهان آلرژی زا می باشد. بنابراین آگاهی از زمان گرده افشانی گیاهان آلرژی زا می تواند کمک شایانی به کنترل و درمان این نوع از بیماری های تنفسی (آلرژی فصلی و یا آسم) داشته باشد.

همچنین یکی دیگر از راهکارهای درمانی بیماری های آلرژیک ایمونوتراپی اختصاصی آلرژی و یا به بیان بیماران واکسن آلرژی می باشد. در این روش درمانی در طی یک بازه زمانی 2 تا 5 سال مقدار اندک و افزایش یابنده ای از آلرژن (ماده حساسیت زا) به داخل بدن فرد حساس وارد می شود به امید اینکه بدن فرد بیمار به آلرژن مورد نظر تحمل پیدا کند. برای متخصصین آسم و آلرژی و فعالان در حوزه درمان بیماری های آلرژیک تنفسی آگاهی از فصل گرده افشانی و تراکم گرده های گیاهان آلرژی زا در منطقه و یا الگوی پراکنش اسپور (هاگ) قارچ ها و کپک های آلرژی زا برای بهینه سازی و کارآمد نمودن پروتکل های ایمونوتراپی بسیار اهمیت داشته و باعث به حداقل رساندن عوارض جانبی و خطر زای این پروتکل درمانی خواهد شد.

 

دکتر محمد علی عصاره زادگان- دکتر مریم شریف

 

متخصصین در مرکز تحقیقات ایمونولوژی با دارا بودن تجربه کافی و تخصص و دانش فنی مورد نیاز در حوزه پایش و شناسایی آلایندهای بیولوژیک (گرده گیاهان و اسپور قارچ ها و کپک های آلرژی زا) در مناطق مختلف کشور، آمادگی دارند تا با مراکز بهداشتی، درمانی و یا تحقیقاتی و سایر سازمان ها و یا ارگان های متقاضی جهت ارائه خدمات تخصصی مشاوره ای و عملیاتی در خصوص تهیه و تدوین تقویم گرده افشانی گیاهان آلرژی زا و همچنین تدوین الگوی پراکنش اسپور قارچ ها و کپک های آلرژی زا همکاری نمایند.

 

برای اطلاعات بیشتر به آدرس مرکز و یا شماره تماس مرکز تحقیقات ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران تماس حاصل نمایید.

 

تهران، ستارخان، خیابان نیایش، بیمارستان رسول اکرم (ص)، ساختمان شماره ۳، طبقه سوم، مرکز تحقیقات ایمونولوژی
  • تلفن  ۶۴۳۵۲۶۵۹-۰۲۱
Template settings