• 1402/07/19 - 08:08
  • - تعداد بازدید: 163
  • - تعداد بازدید کنندگان: 138
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

ویروس covid-19 می تواند عروق کرونر را آلوده نماید

21150.mp3 ویروس covid-19 می تواند عروق کرونر را آلوده نماید

پژوهشگران طی مطالعه ای که اخیرا منتشر شده است عفونت مستقیم SARS-CoV-2 در عروق کرونر و تأثیر آن بر التهاب پلاکهای آترواسکلروزی را بررسی کرده اند که ممکن است بتواند علت افزایش خطر وقوع عوارض قلبی-عروقی ایسکمیک در بیماران COVID-19 را تا یک سال پس از عفونت توضیح دهد.

 

این پژوهشگران ۲۷ نمونه عروق کرونر از هشت بیمار که به دلیل COVID-19 فوت کرده بودند، با میانگین سن ۷۰ سال و ترکیب جنسیتی ۷۵ درصد مرد، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند. تمامی بیماران دچار بیماری عروق کرونر بودند و اکثر آنها از عوامل خطر قلبی-عروقی مانند فشار خون بالا، چاقی، هایپرلیپیدمی و دیابت نوع ۲ نیز برخوردار بودند.

 

پژوهشگران از RNA fluorescence in situ hybridization (RNA-FISH) برای شناسایی RNA ویروسی (vRNA) کدکننده پروتئین spike (S) و رشته antisense آن (S antisense)، که فقط در طول تکثیر ویروس تولید میشود، در بافت عروق کرونر استفاده کردند.

 

نتایج بررسی نشان دادند که صرفنظر از مرحله پاتولوژیک بیماری،  SARS-CoV-2 در تمام نمونه های کرونر مورد بررسی تکثیر شده بود، اما تکثیر ویروس در ضایعات مرحله اولیه که به پلاک های آترواسکلروزی پیشرفته تر منجر میشود، بالاتر بود.

 

همچنین مشخص شد که بیش از ۷۹ درصد ماکروفاژها (سلولهای سفید خون که به حذف چربی کمک میکنند) و بیش از ۹۰ درصد سلولهای فوم (ماکروفاژهای حاوی چربی که نشانگر آترواسکلروز در همه مراحل بیماری هستند) با SARS-CoV-2 آلوده شده بودند، که این آلودگی از طریق یافتن حضور RNA ویروسی کدکننده پروتئین spike و رشته antisense آن ، تشخیص داده شده بود. علاوه بر این، SARS-CoV-2 باعث پاسخ التهابی قوی در هر دو ماکروفاژ و سلول فوم شده بود، که با آزادسازی سایتوکاین های التهابی مانند interleukin-1 beta و interleukin-6، توسط این سلول ها مشخص شده بود؛ هردوی این سایتوکاین ها با اینفارکتوس میوکارد مرتبط دانسته شده اند.

 

نویسندگان اینگونه نتیجه گیری کرده اند که SARS-CoV-2 میتواند ماکروفاژهای داخل رگ های کرونر بیماران COVID-19 را آلوده ساخته و در آنها تکثیر پیدا کند، و اینکه SARS-CoV-2 ترجیحاً در سلولهای فوم تکثیر می شود، که ممکن است به عنوان مخزنی از عوامل ویروسی در پلاک آترواسکلروزی عمل کند. این یافته ها می توانند در تشخیص، پیشبینی و درمان عوارض قلبی-عروقی ایسکمیک در بیماران COVID-19  دارای اهمیت باشند.

 

این مطالعه توسط Natalia Eberhardt، دکترای پسادکترا، بخش پزشکی، گروه قلب و عروق، دانشگاه نیویورک، نیویورک سیتی، و همکارانش انجام شده است. این مطالعه در تاریخ ۲۸ سپتامبر به صورت آنلاین در Nature Cardiovascular Research منتشر شده است.

  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 21150
:
کلیدواژه ها
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings