• 1400/09/01 - 04:05
  • - تعداد بازدید: 4422
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4418
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

آغاز آزمايش انساني واکسن آلزايمر

304393.mp3 آغاز آزمايش انساني واکسن آلزايمر
اخيرا ? واکسن براي بيماري آلزايمر در آزمايش‌هاي اوليه موفق بوده‌اند؛ نخستين مورد مربوط به يک واکسن استنشاقي است که به‌زودي روي انسان آزمايش مي‌شود و آزمايش‌هاي دومين واکسن روي موش موفق بوده است.
 



 


به گزارش ايسنا، روزنامه «همشهري» در ادامه نوشت: بيمارستان بريگهام بوستون اعلام کرد که ايمني و کارايي يک واکسن تنفسي را با هدف پيشگيري و کاهش بيماري آلزايمر آزمايش خواهد کرد. شروع فاز اول اين کارآزمايي باليني کوچک‌مقياس پس از نزديک به ??سال تحقيق، به رهبري هاوارد ال. واينر، يکي از مديران مرکز Ann Romney انجام مي‌شود.
اين کارآزمايي شامل ?? شرکت‌کننده در سنين ??تا ?? سال خواهد بود که همگي مبتلا به آلزايمر علامت‌دار اوليه هستند، اما در حالت کلي سالمند. اين بيمارستان در يک نشست مطبوعاتي اعلام کرد که شرکت‌کنندگان ? دوز از واکسن را به فاصله يک هفته دريافت خواهند کرد. فاز اول کارآزمايي باليني براي تعيين ايمني و ميزان دوز داروي جديد طراحي شده است. اگر اين مرحله خوب پيش برود، آزمايش بسيار بزرگ‌تري براي بررسي اثربخشي آن لازم است.
اين واکسن از ماده‌اي به نام پروتولين استفاده مي‌کند که سيستم ايمني را تحريک مي‌کند. اين بيمارستان توضيح مي‌دهد: "پروتولين براي فعال کردن گلبول‌هاي سفيد موجود در غدد لنفاوي طرفين و پشت گردن طراحي شده است تا به مغز برسند و باعث پاکسازي پلاک‌هاي آميلوئيد بتا (پروتئين آلزايمر) شوند".
واينر مي‌گويد: "راه‌اندازي نخستين کارآزمايي انساني واکسن بيني براي آلزايمر يک نقطه عطف قابل توجه به شمار مي‌آيد. در طول ?دهه گذشته، ما شواهد باليني مرتبط را جمع‌آوري کرده‌ايم که تأثير اين واکسن بيني را براي بيماري آلزايمر نشان مي‌دهد. اگر آزمايش‌هاي باليني روي انسان نشان دهد که اين واکسن بي‌خطر و مؤثر است، مي‌تواند يک درمان غيرسمي براي افراد مبتلا به آلزايمر باشد. همچنين مي‌تواند زودتر از موعد براي کمک به پيشگيري از آلزايمر در افراد در معرض خطر، تجويز شود".


نتايج اميدوارکننده
همچنين گروهي از دانشمندان واکسني ساخته‌اند که علائم آلزايمر را در موش‌هايي که از مشکلات اين بيماري رنج مي‌برند، کاهش مي‌دهد. مقاله مربوط به اين کشف علمي در مجله Molecular Psychiatry منتشر شده است. بيماري آلزايمر تقريباً دوسوم افراد مبتلا به زوال عقل را در بريتانيا تحت‌تأثير قرار داده است. به همين‌خاطر، يک تيم تحقيقاتي در مرکز پزشکي دانشگاه گوتينگن و دانشگاه لستر با همکاري دانشمندان مؤسسه پژوهشيLifeArc  براي توسعه يک رويکرد درماني جديد به‌منظور يافتن علت اصلي زوال عقل، شروع به‌کار کرده‌اند. اين دانشمندان تأثير تزريق آنتي‌بادي و يک واکسن مهندسي شده را روي ?نوع موش که داراي خصوصيات بيماري آلزايمر بودند، بررسي کردند. اين درمان‌ها، شکل کوتاه شده پروتئين آلزايمر(آميلوئيد) را هدف قرار مي‌دهند که ساير داروهاي فعلي آلزايمر، تاکنون آن را هدف قرار نداده‌اند.

آنچه کشف شد
محققان پس از درمان، اسکن مغزي PET (نوعي تصويربرداري از مغز) موش‌ها را بررسي کردند. آنها دريافتند که اين درمان، متابوليسم مغز را بهبود مي‌بخشد و همچنين تعداد سلول‌هاي عصبي از دست رفته مغز را کاهش مي‌دهد. آنها همچنين دريافتند که موش‌ها براي انجام يک رفتار مشخص، بهتر عمل مي‌کنند.
سوزان کولهاس، مدير پژوهش‌هاي مرکز تحقيقات آلزايمر انگلستان مي‌گويد: «اطمينان از فرايند صحيح درمان‌هاي جديد براي ارائه گزينه‌هاي درماني به افراد مبتلا به بيماري‌هايي مانند آلزايمر ضروري است. اکنون هيچ درمان تأثيرگذاري براي افراد مبتلا به آلزايمر در بريتانيا وجود ندارد.» او با اين حال مي‌گويد: «در اين تحقيق که به‌نظر مي‌رسد به‌طور کامل و مؤثر روي موش‌هاي مبتلا به بيماري آلزايمر انجام شده، دانشمندان با استفاده از يک واکسن تزريقي، هدف موردنظر را يافتند که به بهبود متابوليسم در نواحي مرتبط با حافظه و تفکر در مغز کمک مي‌کند. نتايج اوليه در مورد انجام يک رفتار هم نشان مي‌دهد که حافظه و تفکر در موش‌ها بهبود يافته است.»  کولهاس همچنين به اين نکته اشاره مي‌کند که «اين نوع از درمان مي‌تواند يک رويکرد جديد اميدوارکننده باشد که تاکنون در آزمايش‌هاي باليني داروهاي آلزايمر بررسي نشده است.» اين پژوهشگر ادامه مي‌دهد: "مانند هر داروي جديد، اين درمان بايد به وسيله تعدادي از آزمايش‌هاي باليني روي افراد انجام شود. درحالي‌که اين کشف اميدوارکننده است، اما موفقيت اين روش در انسان همچنان جاي بحث دارد". کولهاس بر اين نکته هم تأکيد مي‌کند که "براي سرعت بخشيدن به تحقيقات مرتبط با زوال عقل، رويکردهاي جديد مانند اين مورد بايد در دستور کار قرار بگيرد. ما بايد شاهد سرمايه‌گذاري مستمر در تحقيقات زوال عقل باشيم تا اطمينان حاصل کنيم که به اين نوع تحقيقات اهميت داده مي‌شود."

?? سال
شـروع فاز اول کارآزمايي باليني واکسن آلزايمر پس از نزديک به ? دهه تحقيقات دانشمندان براي مبارزه با اين بيماري صورت مي‌گيرد.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر: 




 

 
  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304393
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings