• 1401/03/07 - 02:46
  • - تعداد بازدید: 2048
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2043
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

آنچه بايد در مورد آبله ميمون بدانيد

304405.mp3 آنچه بايد در مورد آبله ميمون بدانيد

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، شيوع جهاني نگران کننده آبله ميمون، تاکنون ?? مورد تاييد شده و ?? مورد مشکوک ديگر در ?? کشور اعلام شده است.






آبله ميمون اولين بار در انگلستان، پرتغال، اسپانيا و ساير نقاط اروپا در اوايل ماه مي ديده شد. روز جمعه، مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري‌هاي ايالات متحده شش نفر را در ايالات متحده براي ابتلاي احتمالي به اين بيماري تحت نظر داشت. آنها در اوايل ماه مي در پروازي از نيجريه به بريتانيا در نزديکي يک مسافر آلوده نشسته بودند.



عليرغم همه عفونت‌هاي اخير در مناطقي که ويروس غيرمعمول است، و نگراني‌هاي جديد مبني بر گسترش بيماري از طريق تماس جنسي، کارشناسان بهداشت نسبت به واکنش بيش از حد هشدار مي‌دهند. برخلاف بيماري‌هاي نوظهور مانند کوويد ??، آبله ميمون به خوبي شناخته شده است و درمان‌هاي مؤثري در دسترس است.



اين بيماري با تب، تورم غدد لنفاوي و ساير علائم شبيه آنفلوانزا شروع مي‌شود و به دنبال آن دانه‌هايي روي صورت ظاهر مي‌شود که به نواحي ديگر از جمله اندام تناسلي، دست‌ها و پاها گسترش مي‌يابد. علائم آن مشابه علائم آبله، اما خفيف‌تر است.



آبله ميمون عمدتاً از حيوانات به انسان منتقل مي‌شود و کمتر از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود، زيرا گسترش آن، به تماس نزديک با مايعات بدن نياز است.



به گفته محققان: «هرکسي که دچار بثورات يا ضايعه غيرمعمول پوستي است و فاکتورهاي پرخطر را دارد يا با کسي که داراي چنين علائمي است رابطه جنسي داشته، بايد فوراً تحت مراقبت قرار گيرد.»



بسياري از موارد جديدتر در سراسر جهان در ميان مردان همجنس گرا و دوجنسيتي رخ داده است.



به گفته محققان، «به نظر مي‌رسد که ممکن است يک عامل انتقال جنسي در شيوع فعلي اين بيماري وجود داشته باشد، که در شيوع‌هاي قبلي وجود نداشته است. از اينرو مردان همجنس‌گرا يا دوجنس‌گرا ممکن است در طول شيوع فعلي در معرض خطر ويژه‌اي قرار بگيرند.»



در آفريقا، بين ? تا ?? درصد افراد مبتلا به آبله ميمون در اثر اين ويروس جان خود را از دست مي‌دهند. بيماري شديد و مرگ در ميان کودکان، بزرگسالان جوان و افراد داراي نقص ايمني بيشتر است.



اين ويروس اولين بار در سال ???? زماني که دو شيوع بيماري شبيه آبله در ميمون‌ها رخ داد، کشف شد. اولين مورد انساني شناخته شده در سال ???? در جمهوري دموکراتيک کنگو رخ داد و از آن زمان در ساير کشورهاي آفريقاي مرکزي و غربي در انسان گزارش شده است.



به نظر مي‌رسد اين شيوع با گونه آبله ميمون در غرب آفريقا مرتبط باشد، و نسبت به سويه آفريقاي مرکزي علائم خفيف‌تري ايجاد مي‌کند.



خوشبختانه واکسن آبله مي‌تواند از مردم در برابر آبله ميمون محافظت کند.



خبر خوب اين است که شيوع آبله ميمون نادر و معمولاً کوتاه مدت است.



به عنوان مثال، شيوع اين بيماري در سال ???? در ايالات متحده، به سرعت از طريق آزمايش‌هاي گسترده، واکسن و درمان‌هاي آبله، و راهنمايي براي بيماران، ارائه دهندگان مراقبت‌هاي بهداشتي، دامپزشکان و ساير حاميان حيوانات مهار شد.

رئيس اداره مراقبت از بيماري هاي واگير وزارت بهداشت گفت: تاکنون مورد مثبت ابتلا به آبله ميمون در کشور نداشته ايم‌.



قادري گفت: هر بيماري که در سطح دنيا گردش پيدا مي‌کند به‌خصوص بيماري‌هاي نوپديد يا بازپديد ما به آنها به ديده شک نگاه مي کنيم تا اطلاعات کامل تري را دريافت کنيم.



به گفته رئيس اداره مراقبت از بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، تا الان ? نفر مشکوک به آبله ميمون داشته ايم که از آن ? نفر ? نفرشان مشمول نمونه گيري مي‌شدند که نمونه گيري انجام شد و نتايج اوليه ? نفر از آنها منفي بوده است و تا اين لحظه مورد مثبت ابتلا به آبله ميمون نداشته ايم.



قادري گفت: در حال حاضر با توجه به اينکه گردش داخلي ويروس آبله ميمون وجود ندارد بيماريابي در مرزها تشديد شده است. براي مثال، کساني که تب و بثورات پوستي دارند بررسي مي‌شوند و مورد قرنطينه قرار مي گيرند.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منابع خبر:



https://www.yjc.news/fa/news/???????/%D?%A?%D?%??%DA%??%D?%??-%D?%A?%D?%A?%DB%?C%D?%AF-%D?%AF%D?%B?-%D?%??%D?%??%D?%B?%D?%AF-%D?%A?%D?%A?%D?%??%D?%??-%D?%??%DB%?C%D?%??%D?%??%D?%??-
%D?%A?%D?%AF%D?%A?%D?%??%DB%?C%D?%AF



https://www.yjc.news/fa/news/???????/%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%B?%D?%A?%DB%?C%DB%?C-%DB%B?-%D?%A?%DB%?C%D?%??%D?%A?%D?%B?-%D?%??%D?%B?%DA%A?%D?%??%DA%A?-%D?%A?%D?%??-%D?%A?%D?%A?%D?%??%D?%??-%D?%??%DB%?C%D?%??%D?%??%D?%??%DB%?C-%D?%AF%D?%B?-%D?%A?%DB%?C%D?%B?%D?%A?%D?%??-%D?%A?%D?%B?%D?%??%D?%A?%DB%?C%D?%B?-%DB%B?-%D?%??%D?%??%D?%B?-%D?%??%D?%??%D?%??%DB%?C-%D?%B?%D?%AF



 
  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304405
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings