• 1398/06/07 - 17:52
  • - تعداد بازدید: 11476
  • - تعداد بازدید کنندگان: 11475
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

آيا واقعا گلوکز عامل اصلي التهاب در ديابت نوع 2 است ؟

آيا واقعا گلوکز عامل اصلي التهاب در ديابت نوع ? است ؟

304426.mp3 آيا واقعا گلوکز عامل اصلي التهاب در ديابت نوع 2 است ؟



التهاب مزمن يکي از دلايل اصلي عوارض بيماري ديابت مانند مشکلات قلبي-عروقي و کليوي است. تاکنون دانشمندان بر اين عقيده بودند که گلوکز عامل اصلي التهاب در بيماري ديابت تايپ ? است اما مطالعه اخير شواهدي برخلاف اين عقيده ارائه کرد و بجاي آن ميزان بالاي چربي ها و نقص در ميتوکندري (يکي از اندامک سلول که وظيفه توليد انرژي را بر عهده دارد) را عامل آن دانست.

به گفته دکتر Barbara Nikolajczyk  مسئول پروژه از دانشگاه کنتاکي، در اين پروژه تنها از سلول هاي ايمني انساني استفاده گرديد زيرا در مطالعات گذشته مشاهده گرديد که در بدن انسان سلول هاي پيش-التهابي T با يک پروفايل التهابي خاص که فقط در انسان ديده شده است وجود دارند و به اين علت مطالعات حيواني در اين مورد جوابگو نخواهند بود.

در اين مطالعه نمونه ها افراد چاق با نمونه هاي افراد چاق و مبتلا به ديابت تيپ ? با يکديگر مقايسه شد و مشاهده گرديد که با اينحال که سلول هاي T CD?+ در بدن مبتلايان به ديابت به شدت به سمت پروسه گليکوليز (پروسه اي که از گلوکز انرژي ساخته مي شود) تمايل يافته اند اما قرار دادن اين سلول ها در شرايط عاري از گلوکز (و سوق دادن آن ها به سوي ديگر پروسه هاي توليد انرژي غير وابسته به گلوکز)  تغييري در پروفايل التهابي آنان ايجاد نکرد. اين در حالي است که در اين مطالعه مشاهده گرديد که سلول هاي T CD?+ در بدن مبتلايان به ديابت دچار نقص هايي در ميتوکندري خود هستند و همچنين مشاهده گرديد که تغيير در ميزان چربي و يا اکسيداسيون آن باعث شروع فرايند هاي التهابي در سلول هاي جدا شده از افراد سالم مي گردد.

به نقل از نويسنده مطالعه اين نتايج مي تواند توضيحي براي اين مسئله باشد که در بسياري از بيماران مبتلا به ديابت حتي در صورتي که قند خون به خوبي تحت کنترل قرار گيرد، التهاب همچنان پابرجاست و بيماري به پيشرفت خود ادامه مي دهد. از آنجايي که در حال حاضر درمان بيماري ديابت بر پايه کنترل قند خون بنا گرديده است، اين مطالعه مي تواند چشم انداز جديدي را در درمان ديابت به ارمغان آورد.

 





تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalNewsToday
تاريخ خبر: آگوست ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com









  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304426
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings