• 1400/03/29 - 04:49
  • - تعداد بازدید: 3959
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3955
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

آيا ژن‌هاي کوويد-19 مي‌توانند با DNA انسان ادغام شوند؟

304382.mp3 آيا ژن‌هاي کوويد-19 مي‌توانند با DNA انسان ادغام شوند؟
به نظر مي‌رسد اکنون شواهد بيشتري براي اثبات ادعاي بحث برانگيز ادغام ژن‌هاي کوويد-?? با DNA انساني وجود دارد.
به گزارش ايسنا و به نقل از آي‌اي، گروهي از دانشمندان برجسته در جستجوي آزمايشي بهتر براي کوويد-?? هستند. چرا که گاهي اوقات نتيجه آزمايش افرادي که در گذشته به کوويد-?? مبتلا شده‌اند، حتي با قابل اعتمادترين آزمايش کرونا موسوم به "PCR" نيز با وجود اينکه هيچ شواهدي از تکثير ويروس در بدن آنها نيست، باز هم مثبت مي‌شود.

 






اکنون اين دانشمندان يک فرضيه دارند که بر اساس آن کوويد-?? مي‌تواند در کروموزوم‌هاي انساني به صورت معکوس ادغام شود و قطعاتي از کد ژنتيکي خود را در ژنوم انسان وارد کند. اين روش براي ويروس‌ها غيرمعمول نيست و ممکن است اين موضوع، موارد نادر آزمايش کروناي مثبت کاذب با تست PCR را توضيح دهد.
برخي از آزمايشات اخير باعث تقويت وجود ادغام معکوس ژن‌هاي RNA کوويد-?? در DNA انسان شده است، اما منتقدان اين تحقيق اطمينان چنداني ندارند و مي‌گويند اين نتايج مي‌تواند محصول انجام در آزمايشگاه باشد. آنها همچنين نگراني‌هايي را مطرح کرده‌اند که ممکن است برداشت غلط از اين کار انجام شود و منجر به مسائل ايمني عمومي شود.
آزمايش دقيق و فراوان براي کمک به کنترل شيوع هر بيماري همه‌گير مهم است. آزمون PCR از مدت‌ها قبل يک استاندارد طلايي براي آزمايش کوويد-?? بوده است. ما تاکنون از تست PCR به شکل بسيار موفقيت آميز استفاده کرده‌ايم و محدوديت‌هاي مختلف اين آزمون را دريافته‌ايم. اکنون دانشمندان براي دستيابي به يک آزمايش قابل اطمينان‌تر تلاش کردند تا توضيح دهند که چرا نتيجه تست بعضي از بيماران همچنان مثبت مي‌شود.
"ريچارد يانگ"، متخصص تنظيم ژن و "رودولف جائنيش"، زيست‌شناس سلول‌هاي بنيادي از موسسه فناوري ماساچوست(MIT) گروهي از محققان را براي تحقيق در مورد اين ناهنجاري هدايت کردند. از آنجا که ويروس "SARS-CoV-?" ويروس مسئول ايجاد عفونت کوويد-??، داراي ژن‌هاي ساخته شده از RNA است، محققان بر اين ايده متمرکز شدند که به ندرت يک آنزيم انساني ممکن است توالي ويروسي را در دي‌ان‌اي ما کپي کرده و در کروموزوم‌هاي ما وارد کند.
"جائنيش" در جديدترين مقاله خود که در مجله PNAS منتشر شده است، ادعا کرد تيم وي شواهد مبهمي مبني بر ادغام توالي ويروس کرونا در ژنوم انسان يافته است. محققان رابطه‌اي بين عناصر ويروس و توالي ژنتيکي ويروسي يکپارچه را يافتند که از فرضيه رونويسي معکوس آنها پشتيباني مي‌کند.
علاوه بر اين، آنها با "استفان هيوز" از انستيتوي ملي سرطان آمريکا همکاري کردند تا روشن شود که آيا ادغام ويروسي در واقع اتفاق مي‌افتد يا اينکه فقط يک نتيجه در اين آزمايش بوده است.
"سدريک فشوت" يکي از منتقدان مطالعه قبلي اين گروه از دانشگاه "کرنل" که متخصص توالي‌هاي ويروس درون‌زا در انسان است، اين مقاله جديد را بسيار قانع کننده‌تر مي‌داند و اکنون اين فرضيه را قابل قبول مي‌خواند.
اگرچه اين فرضيه تقويت شده است که کوويد-?? مي‌تواند به طور معکوس در DNA انسان رونويسي شود، اما هنوز اجماع علمي در اين باره وجود ندارد.
برخي از منتقدان نيز "جائنيش" و "يانگ" را متهم کرده‌اند که ترس بي‌اساسي را درباره اينکه واکسن‌هاي کروناي مبتني بر آران‌اي پيام‌رسان(mRNA) مي‌تواند DNA انسان را تغيير دهد، ايجاد مي‌کنند. نکته مهم اين است که اين واکسن‌ها DNA انسان را تغيير نمي‌دهند. "جائنيش" و "يانگ" نيز بارها تأکيد کرده‌اند که مطالعه آنها به اين معني نيست که واکسن‌هاي mRNA مي‌توانند در DNA انسان ادغام شوند.
در هر حال اين اختلاف نظرها به اهميت دقيق بودن جمع‌آوري اطلاعات در مطالعات علمي اشاره دارد، به خصوص اين مطالعه که مربوط به سلامتي افراد جامعه و اين ويروس جديد است.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي پزشکي

 




 
  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304382
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings