ابهامات و اشتباهات رايج درباره آلرژي غذايي
ابهامات و اشتباهات رايج درباره آلرژي غذايي
304411.mp3
ابهامات و اشتباهات رايج درباره آلرژي غذايي
ابهامات و اشتباهات زيادي درباره آلرژي غذايي در سطح جامعه وجود دارد که در اينجا سعي مي شود به چند مورد از مهمترين اين اشتباهات اشاره شود:
? – آلرژي غذايي، عدم تحمل غذايي (intolerance) و حساسيت يکي هستند:
با وجود شباهت هايي که بين اين ? مورد موجود مي باشد اما اين جمله اشتباه است و در واقع تفاوت هاي چشمگيري بين آن ها وجود دارد. آلرژي درواقع واکنش سيستم دفاعي بدن به يک ماده غذايي خاص است که مي تواند به صورت خفيف مثل خارش تا واکنش هاي بسيار شديد که شوک آنافيلاکسي ناميده مي شوند (با علائمي از جمله تنگي نفس، متورم شدن زبان، سرگيجه و ...) بوجود آيد. عدم تحمل غذايي به زماني گفته مي شود که بدن شما يک آنزيم مورد نياز براي هضم يک ماده غذايي خاص را نداشته باشد مانند افرادي که تحمل لاکتوز (پروتئين موجود در شير) و يا گلوتن (موجود در گندم و جو) را ندارند. در اين صورت شما ممکن است علائمي مشابه با علائم آلرژي را بروز دهيد و در بلند مدت باعث آسيب به سلول هاي دستگاه گوارشي و اختلال در جذب مواد غذايي گردد اما عدم تحمل غذايي به شوک آنافيلاکسي منجر نمي گردد. اما حساسيت غذايي باعث بوجود آمدن علائم بي خطر و عمومي تري نسبت به دو مورد ديگر مي شود مانند سردرد بعد از خوردن شکلات و يا اسيد ريفلاکس معده بعد از خوردن غذا هاي تند.
? – آلرژي غذايي کودکان هيچوقت بهبود نمي يابد:
اين جمله نيز صحت ندارد و مشاهده شده است که حدود ?? تا ?? درصد کودکاني که به لبنيات، تخم مرغ، گندم و سويا آلرژي داشتند تا سن ?? سالگي اين آلرژي را از دست مي دهند. البته لازم به ذکر است که مطالعات نشان داده اند درصد رهايي از آلرژي هاي غذايي به صدف دريايي، آجيل و بادام زميني بسيار پايين تر است.
? – اغلب آلرژي هاي غذايي به علت وجود مواد افزودني مانند رنگ ها و طعم دهنده هاي غذايي است.
اين مطلب صحت دارد که واکنش به بعضي مواد افزودني مشابه واکنش هاي آلرژيک است به طور مثال نيترات باعث خارش و رنگ هاي قرمز و زرد خوراکي مي تواند باعث شوک آنافيلاکسي شود اما فعال کننده اصلي آلرژي غذايي، پروتئين هاي موجود در مواد غذايي مي باشند و در واقع کمتر از ? درصد افراد به افزودني هاي مواد غذايي واکنش آلرژيک نشان مي دهند.
? – شديد ترين واکنش هاي آلرژيک توسط بادام زميني ايجاد مي شود.
?? درصد شيوع آلرژي هاي غذايي در آمريکا توسط ? نوع ماده غذايي ايجاد مي شوند که شامل بادام زميني، تخم مرغ، شير، آجيل، گندم، سويا، ماهي و صدف دريايي هستند. واکنش به هرکدام از اين مواد غذايي مي تواند شديد و کشنده باشد و فرق خاصي با يکديگر ندارند.
? – شما تنها به يک آزمايش خون جهت تشخيص آلرژي غذايي نياز داريد.
آزمايشات خوني گاها مي توانند گمراه کننده باشند و نتايج مثبت کاذب ارائه دهند. اين نتايج اشتباه در مورد آلرژي غذايي گاها ممکن است حتي تا ?? تا ?? درصد موارد را دربر گيرد. جهت تشخيص مناسب يک متخصص آلرژي آزمايشي به نام چالش غذايي را انجام مي دهد به طوري که ابتدا با مقادير بسيار کم از ماده غذايي واکنش بدن شما به آن را بررسي مي نمايد و سپس در صورتي که با افزايش متناوب ميزان ماده غذايي واکنشي مشاهده نگرديد آلرژي غذايي به آن ماده منتفي اعلام خواهد شد.
? – آلرژي غذايي، عدم تحمل غذايي (intolerance) و حساسيت يکي هستند:
با وجود شباهت هايي که بين اين ? مورد موجود مي باشد اما اين جمله اشتباه است و در واقع تفاوت هاي چشمگيري بين آن ها وجود دارد. آلرژي درواقع واکنش سيستم دفاعي بدن به يک ماده غذايي خاص است که مي تواند به صورت خفيف مثل خارش تا واکنش هاي بسيار شديد که شوک آنافيلاکسي ناميده مي شوند (با علائمي از جمله تنگي نفس، متورم شدن زبان، سرگيجه و ...) بوجود آيد. عدم تحمل غذايي به زماني گفته مي شود که بدن شما يک آنزيم مورد نياز براي هضم يک ماده غذايي خاص را نداشته باشد مانند افرادي که تحمل لاکتوز (پروتئين موجود در شير) و يا گلوتن (موجود در گندم و جو) را ندارند. در اين صورت شما ممکن است علائمي مشابه با علائم آلرژي را بروز دهيد و در بلند مدت باعث آسيب به سلول هاي دستگاه گوارشي و اختلال در جذب مواد غذايي گردد اما عدم تحمل غذايي به شوک آنافيلاکسي منجر نمي گردد. اما حساسيت غذايي باعث بوجود آمدن علائم بي خطر و عمومي تري نسبت به دو مورد ديگر مي شود مانند سردرد بعد از خوردن شکلات و يا اسيد ريفلاکس معده بعد از خوردن غذا هاي تند.
? – آلرژي غذايي کودکان هيچوقت بهبود نمي يابد:
اين جمله نيز صحت ندارد و مشاهده شده است که حدود ?? تا ?? درصد کودکاني که به لبنيات، تخم مرغ، گندم و سويا آلرژي داشتند تا سن ?? سالگي اين آلرژي را از دست مي دهند. البته لازم به ذکر است که مطالعات نشان داده اند درصد رهايي از آلرژي هاي غذايي به صدف دريايي، آجيل و بادام زميني بسيار پايين تر است.
? – اغلب آلرژي هاي غذايي به علت وجود مواد افزودني مانند رنگ ها و طعم دهنده هاي غذايي است.
اين مطلب صحت دارد که واکنش به بعضي مواد افزودني مشابه واکنش هاي آلرژيک است به طور مثال نيترات باعث خارش و رنگ هاي قرمز و زرد خوراکي مي تواند باعث شوک آنافيلاکسي شود اما فعال کننده اصلي آلرژي غذايي، پروتئين هاي موجود در مواد غذايي مي باشند و در واقع کمتر از ? درصد افراد به افزودني هاي مواد غذايي واکنش آلرژيک نشان مي دهند.
? – شديد ترين واکنش هاي آلرژيک توسط بادام زميني ايجاد مي شود.
?? درصد شيوع آلرژي هاي غذايي در آمريکا توسط ? نوع ماده غذايي ايجاد مي شوند که شامل بادام زميني، تخم مرغ، شير، آجيل، گندم، سويا، ماهي و صدف دريايي هستند. واکنش به هرکدام از اين مواد غذايي مي تواند شديد و کشنده باشد و فرق خاصي با يکديگر ندارند.
? – شما تنها به يک آزمايش خون جهت تشخيص آلرژي غذايي نياز داريد.
آزمايشات خوني گاها مي توانند گمراه کننده باشند و نتايج مثبت کاذب ارائه دهند. اين نتايج اشتباه در مورد آلرژي غذايي گاها ممکن است حتي تا ?? تا ?? درصد موارد را دربر گيرد. جهت تشخيص مناسب يک متخصص آلرژي آزمايشي به نام چالش غذايي را انجام مي دهد به طوري که ابتدا با مقادير بسيار کم از ماده غذايي واکنش بدن شما به آن را بررسي مي نمايد و سپس در صورتي که با افزايش متناوب ميزان ماده غذايي واکنشي مشاهده نگرديد آلرژي غذايي به آن ماده منتفي اعلام خواهد شد.
تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد
اقتباس از : WebMD
پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com
اقتباس از : WebMD
پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com
: