• 1399/12/23 - 03:53
  • - تعداد بازدید: 3726
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3723
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

از بين بردن سلول‌هاي سرطاني و جلوگيري از ديابت نوع 2 با عصاره يک علف هرز!

304376.mp3 از بين بردن سلول‌هاي سرطاني و جلوگيري از ديابت نوع 2 با عصاره يک علف هرز!
به نظر مي‌رسد عصاره يک علف هرز حاوي منابع اميدوارکننده‌اي از مواد آنتي‌اکسيدان، ضد ديابت و ضد تومور است.

 



 


معرفي گونه‌هاي مهاجم به يک زادبوم مي‌تواند روي آن زيستگاه تأثير منفي بگذارد و باعث آسيب‌هاي اکولوژيکي، زيست محيطي و اقتصادي شود. با اين حال، هميشه هم اينطور نيست.


تحقيقات جديد نشان داده است که يک گياه تهاجمي به نام "Andropogon virginicus" که يک علف هرز بومي جنوب شرقي ايالات متحده است که راه خود را به کانادا، استراليا و ژاپن باز کرده است، مي‌تواند براي انسان و درمان سرطان و ديابت مفيد واقع شود.
گونه مهاجم به موجود زنده‌اي گفته مي‌شود که از پيش در يک زادبوم حضور نداشته و با معرفي شدن به آن زادبوم باعث برهم خوردن نظم طبيعي آن و ايجاد خسارت‌هاي اقتصادي، محيط زيستي يا بوم‌شناختي مي‌شود. گونه مهاجم به دليل آنکه تعلقي به زادبوم معرفي شده به آن ندارد، مي‌تواند گونه‌هاي رقيب را کنار بزند و مانع از رشد و زايش ديگر گونه‌هايي شود که به صورت طبيعي در آن منطقه زندگي مي‌کرده‌اند.
البته تمام گونه‌هاي غيربومي زيان‌بار نيستند. گاهي گونه‌هاي غيربومي به خوبي جذب اکوسيستم شده و موقعيتي مثل گونه‌هاي بومي پيدا مي‌کنند. مثل ماهي قرمز که در آمريکا يک گونه غيربومي است و به بسياري از پهنه‌هاي آبي وارد شده اما هيچ وقت جمعيت آن افزايش بيش از حد پيدا نکرده‌ است. ممکن است برخي از گونه‌ها حتي مفيد هم باشند؛ براي مثال معرفي حدود ?? نوع سوسک سرگين‌غلتان به استراليا انفجار جمعيتي مگس‌ها را مهار کرده و موجب جمع‌آوري فضولات دامي و باروري بيشتر خاک هم شد. از طرف ديگر تعيين دقيق مفيد بودن يا مضر بودن گونه نيز مورد بحث است. ماهي کپور براي پرورش ماهي به بسياري از نقاط دنيا معرفي شده و با ورود به آب‌هاي طبيعي موجب از بين رفتن بسياري از ماهي‌هاي بومي و برهم خوردن تعادل زيستي در محيط آبي شده اما صيد آن از نظر اقتصادي منافعي به همراه داشته‌ است.
هر کدام از گونه‌هاي مهاجم آسيب‌هاي مخصوص به خود را دارند. برخي از آنها ممکن است زنجيره غذايي يک اکوسيستم را بر هم بريزند. گونه‌هاي مهاجم ممکن است عملکرد اکوسيستم را نيز تغيير دهند. همچنين گونه‌هايي که خويشاوند بسيار نزديک گونه بومي باشند ممکن است با آن دورگه بدهند و اثرات نامطلوب دورگه‌گيري به کاهش جمعيت و انقراض گونه بومي منجر شود. گونه‌هاي مهاجم از گياهان تا جانوران و از تک‌سلولي‌ها تا مهره‌داران پيچيده را در برمي‌گيرد.  ميزان خسارات گونه‌هاي غيربومي بر اقتصاد جهاني ???? ميليارد دلار در سال برآورد مي‌شود.
حالا "ترانگ دانگ ژوان" دانشيار علوم فرا رشته‌اي در دانشگاه "هيروشيما" و نويسنده اين مطالعه جديد مي‌گويد: اگرچه اين گياه مهاجم به عنوان يک گونه تهاجمي مضر و بدون ارزش اقتصادي در نظر گرفته شده است، اما عصاره آن حاوي منابع اميدوارکننده‌اي از آنتي اکسيدان‌ها، مواد ضد ديابت، ضد تيروزيناز(آنزيم کنترل کننده ملانين) و ضد تومور است.
اين گياه از نظر جمعيت بسيار زياد است و تا هفت فوت(?.? متر) رشد مي‌کند و به محض اينکه به يک زيستگاه جديد معرفي شود، ديگر هيچ راهي براي حذف موثر آن وجود ندارد و حتي هنگام سوختن نيز دوباره قوي‌تر رشد مي‌کند.
يافته‌هاي اين مطالعه در مجله Plants با عنوان "فعاليت‌هاي بيولوژيکي عصاره‌هاي گياهي" منتشر شده، نشان مي‌دهد که اگرچه اين علف هرز مهاجم توليدات کشاورزي را به طور جدي تهديد مي‌کند، اما يک کاربرد بالقوه دارد. عصاره‌هاي استخراج شده از اين علف هرز داراي مقادير بالايي از فلاوونوئيدها هستند که داراي خواص آنتي‌اکسيداني و ضد التهابي قابل توجهي هستند.
محققان اين ماده شيميايي گياهي را در برابر انواع سلول‌ها آزمايش کردند و ديدند که آنها به راديکال‌هاي آزاد متصل مي‌شوند، بنابراين از وارد شدن آسيب به سلول‌ها جلوگيري مي‌کنند. اين ماده مي‌تواند به جلوگيري از لکه‌هاي پيري و همچنين اقدامات پيشگيرانه از ديابت نوع ? کمک کند. علاوه بر اين، هنگامي که به يک گروه از سلول‌هاي سرطان مزمن خون اعمال شد، موفق شد سلول‌هاي سرطاني را از بين ببرد.
محققان با هدف نهايي تهيه داروهاي کاربردي از عصاره اين گياه براي استفاده انساني، اکنون مي‌خواهند فرآيندي براي جداسازي ترکيبات مفيد آن و شناسايي کاربردهاي جديد آن بيابند.
منبع خبر:https://www.mdpi.com/????-????/??/?/??
  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304376
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings