• 1398/07/29 - 03:27
  • - تعداد بازدید: 13014
  • - تعداد بازدید کنندگان: 13013
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اميدي تازه براي از بين بردن کامل نوعي از سرطان خون

اميدي تازه براي از بين بردن کامل نوعي از سرطان خون

304432.mp3 اميدي تازه براي از بين بردن کامل نوعي از سرطان خون



لوسمي مزمن مغز استخوان (CML) يکي از اعضاي خانواده لوسمي هاست که بيش از ??% از کل موارد لوسمي را CML تشکيل مي دهد.
در دهه هاي گذشته نرخ بقا براي CML از زمان تشخيص ?-? سال بود اما داروهاي جديد مانند ايماتينيب (imatinib) نرخ بقاي اين دسته از بيماران را بصورت بسيار چشمگيري افزايش دادند بطوريکه نرخ بقاي ? ساله اين بيماري براساس مطالعات اخير بيش از ??% گزارش شده است.

با تمام اين تفاصيل، واقعيت اين است که در صورت توقف استفاده از دارو، احتمال بسيار زيادي جهت بازگشت سرطان در بيماران وجود دارد و همچنين حتي در مواردي باوجود استفاده از دارو سرطان دوباره عود نموده است. داروي imatinib جهش ژني اي که عامل بوجود آمدن CML در سلول ها است را هدف قرار داده و به اين صورت باعث کنترل بيماري مي شود اما محققان متوجه شده اند حتي با وجود درمان با imatinib ، سلول هاي بنيادي CML همچنان زنده باقي مي مانند و در صورت مهيا شدن شرايط باعث عد دوباره سرطان مي گردند.

نحوه ي زنده ماندن و تکثير سلول هاي بنيادي CML بر پايه پروتئيني است بنام پلئوتروفين (pleiotrophin). اين پروتئين در شرايط طبيعي در مغز استخوان ساخته شده و رشد طبيعي سلول هاي بنيادي مغز استخوان را ساپورت کرده و همچنين باعث مي شود سلول هاي بنيادي شرايط استرس احتمالي را سريعتر پشت سر گذارند. محققان متوجه شدند که سلول هاي بنيادي CML بيش از ??? برابر سلول هاي بنيادي خون طبيعي داراي pleiotrophin بودند و حتي مي توانستند خود pleiotrophin توليد کنند که باعث زنده ماندن و رشد آن ها شده بود. جالب اين است که سلول هاي طبيعي مي توانند بدون pleiotrophin رشد و نمو پيدا کنند اما سلول هاي بنيادي CML براي زنده ماندن نيازمند pleiotrophin هستند و بدون آن مدت زيادي دوام نخواهند آورد.

بنابراين محققين براساس اطلاعات بدست آمده از تحقيقات بعمل آمده نبا طراحي آنتي بادي ضد اين پروتئين به همراه استفاده از داروي imatinib شاهد از بين رفتن کامل سرطان CML در مدل هاي موشي شدند. محققان اين مطالعه در حال حاضر در حال شبيه تر کردن هرچه بيشتر اين آنتي بادي به آنتي بادي هاي موجود در بدن هستند تا از مقابله بدن با دارو جلوگيري کنند وبتوانند در آينده نزديک آزمايشات انساني اين دارو را نيز شروع کنند.

 

















تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalXpress
تاريخ خبر: اکتوبر ????

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com





















 

  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304432
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings