• 1403/08/26 - 09:41
  • - تعداد بازدید: 50
  • - تعداد بازدید کنندگان: 36
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

امکان تشخیص زودهنگام روماتیسم مفصلی از طریق بررسی ترکیب میکروبیوم روده ای

341121.mp3 امکان تشخیص زودهنگام روماتیسم مفصلی از طریق بررسی ترکیب میکروبیوم روده ای

مشخص شده است که افرادی که در معرض خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) قرار دارند، ترکیب میکروبی خاصی در روده دارند که با افزایش قابل توجه برخی از سویه‌های باکتری پرووتلا (Prevotella) مشخص می‌شود. این تغییرات حدود ۱۰ ماه قبل از شروع علائم RA آغاز می‌شوند.

 

در یک مطالعه مقطعی و طولی مشاهده‌ای، محققان تلاش کردند تا تاثیرات میکروب های همزیست روده ای را بر مراحل اولیه RA شناسایی کنند و به‌ویژه بر سویه‌های خانواده پرووتلا (Prevotellaceae) تمرکز داشتند. در این تحلیل مقطعی وضعیت میکروبیوم روده ۱۲۴ فرد در معرض خطر ابتلا به RA، هفت بیمار تازه تشخیص‌داده‌شده با RA و ۲۲ فرد سالم بدون علائم عضلانی-اسکلتی در پنج نقطه زمانی مختلف طی ۱۵ ماه بررسی گردید. طی این دوره ۳۰ نفر از افراد در معرض خطر، به RA مبتلا شدند. بررسی های آینده نگر طولی روی ۱۹ فرد در معرض خطر RA انجام گردید که از این تعداد، ۵ نفر به RA مبتلا شدند. ریسک ابتلا به RA با حضور آنتی‌بادی‌های ضد پروتئین سیترولینه حلقوی (anti-CCP) و بروز درد عضلانی-اسکلتی طی ۳ ماه گذشته مشخص شد. تغییرات تاکسونومیک میکروبیوم روده با استفاده از توالی‌یابی قطعه آمپلیکون rRNA  16s بررسی و با توالی‌یابی متاژنومی DNA از ۴۹ نمونه تأیید گردید.

 

نشان داده شد که در مقایسه با افراد سالم تنوع میکروبیوم روده، به‌ویژه از نوع آلفا، در افراد CCP+ که در معرض خطر RA قرار داشته اند، به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته بود (P = .012). عواملی مانند حضور آنتی‌بادی‌های فاکتور روماتوئید و اپی‌توپ مشترک آنتی‌ژن لکوسیتی انسانی که به‌طور معمول به‌عنوان فاکتورهای خطر برای RA شناخته می‌شوند، به‌طور معناداری با کاهش تنوع میکروبیوم روده مرتبط بودند. مصرف استروئیدها نیز این ارتباط را تقویت می‌کرد. یک سویه خاص از خانواده پرووتلا (ASV2058) در افراد CCP+ که در معرض خطر RA بودند و همچنین در بیماران تازه تشخیص RA به شدت افزایش یافته بود، در حالی که در افراد سالم هیچ‌گونه افزایشی دیده نشد. تجزیه و تحلیل‌های بعدی نشان دادند که افزایش سه سویه خاص و نیز کاهش پنج سویه مختلف از خانواده پرووتلا با پیشرفت به سمت بروز RA در افراد CCP+ ارتباط دارد. افرادی که به RA مبتلا شدند، نوسانات قابل‌توجهی در وضعیت میکروبیوم روده خود در حدود ۱۰ ماه قبل از تشخیص بالینی نشان داده بودند؛ با این حال، وضعیت میکروبیوم روده ای آنها طی ۱۰-۱۵ ماه قبل از بروز RA نسبتاً ثابت باقی مانده بود، که نشان‌دهنده وقوع تغییرات میکروبی در مراحل بعدی بیماری است. مشاده شد، بیمارانی که به تازگی به RA مبتلا گردیده بودند تغییرات متابولیکی خاصی در مسیرهای مرتبط با متابولیسم آمینواسیدها و انرژی داشتند.

 

محققان اظهار داشتند که "افرادی که در معرض خطر RA هستند، ترکیب میکروبی خاصی در روده دارند که شامل افزایش سویه‌های خانواده پرووتلا در کنار سایر تغییرات میکروبیوم است. این ترکیب میکروبی پایدار بوده و با فاکتورهای خطر سنتی RA همبستگی نشان می دهد."

 

منبع:

این مطالعه تحت سرپرستی کریستوفر م. روونی، MD, PhDاز دانشگاه لیدز انگلستان انجام گردیده و در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۴ در Annals of the Rheumatic Diseases منتشر شده است.

Edited by Shrabasti Bhattacharya. Changes in Gut Microbiome Signal Rheumatoid Arthritis Onset - Medscape - November 08, 2024.

 

 

 

 

  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 341121
:
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings