• 1400/01/14 - 03:40
  • - تعداد بازدید: 10651
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10647
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

براي سلامت کبد از چه خوراکي‌هايي بپرهيزيم و کدام مواد غذايي را جايگزين آنها کنيم؟

براي سلامت کبد از چه خوراکي‌هايي بپرهيزيم و کدام مواد غذايي را جايگزين آنها کنيم؟

304463.mp3 براي سلامت کبد از چه خوراکي‌هايي بپرهيزيم و کدام مواد غذايي را جايگزين آنها کنيم؟


تغذيه سالم در دوران شيوع ويروس کرونا به دليل تاثيري که مي تواند بر سلامت فرد و افزايش ايمني بدن او بگذارد اين روزها بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است.
احتمال روي آوردن به مصرف خوراکي هاي ناسالم به دليل فشارهاي رواني ناشي از کاهش روابط اجتماعي در دوران همه گيري بيماري «کوويد ??» بيشتر از گذشته شده است. تعذيه از خوراکي هاي ناسالم بيش از هر عضوي از بدن به کبد فشار مي آورد. کبد وظيفه سم زدايي و توليد و تنظيم آنزيم هاي هضم کننده غذا را برعهده دارد.
اکثر داروهايي که بيماران مصرف مي کنند نيز در نهايت از راه کبد يا کليه دفع مي شوند. عدم توجه به سلامت کبد مي تواند منجر به بيماري هايي همچون کبد چرب، سيروز و يرقان شود.
يکي از راه‌هاي کمک به سلامت کبد انجام فعاليت هاي ورزشي است. با اين حال از توجه به کيفيت مواد خوراکي و تاثير آنها بر اين عضو حياتي بدن نيز نبايد غافل شد. در اين گزارش برخي از مواد خوراکي هاي مفيد يا مضر براي کبد را معرفي کرده‌ايم.


کلم بروکلي
بهترين راه براي کمک به کبد مصرف زياد سبزيجات است. کلم بروکلي در ميان سبزيجات يکي از مفيدترين ها براي کبد محسوب مي شود. تحقيقات پزشکي نشان مي دهد که افزودن کلم بروکلي به رژيم غذايي به پيشگيري از ابتلا به بيماري کبد چرب کمک خواهد کرد
.
در شماري از تحقيق هاي انجام شده نيز مصرف کلم بروکلي به دليل خاصيت ضدسرطاني آن توصيه شده است.
کلم بروکلي همچنين ويتامين آ و ويتامين سي زيادي دارد.

 



 


سيب زميني سرخ شده


غذاهاي سرخ شده يکي از مضرترين خوراکي ها براي کبد هستند. چربي ها از هنگامي که از بيشتر از حد نياز بدن مصرف شوند به کبد فشار خواهند آورد. به اين ترتيب چربي اضافه به تدريج در سلول هاي کبد ذخيره خواهد شد.
کارشناسان تغذيه به علاقمندان به سيب زميني سرخ شده توصيه مي کنند که مصرف اين خوراکي را به حداکثر هفته اي يک بار برسانند.
مصرف بيش از حد «فست فود» (مانند همبرگر، چيزبرگر) و غذاهاي سرخ شده در درازمدت مي تواند منجر به تورم کبدي و بيماري سيروز شود.

 



 


بلغور جو دوسر


بهترين مواد غذايي براي کبد خوراکي هايي هستند که فيبر زيادي دارند. بلغور جو دوسر به دليل فيبر فراوان و چربي کم و مواد قندي پائين يکي از بهترين خوراکي ها براي کبد محسوب مي شود. مصرف بلغور جو دوسر به عنوان صبحانه مي تواند به کاهش چربي شکم و کاهش وزن کمک کند. امري که در نهايت به سود ساز و کار کبد است.
اداره دارو و غذاي آمريکا مصرف بلغور جو دوسر را براي کاهش خطر بيماري هاي قلبي نيز توصيه کرده است.

 






اعتدال در مصرف قهوه
بررسي ها نشان مي دهد که نوشيدن دو تا سه فنجان قهوه در روز مي تواند تا حدودي به کنترل آثار منفي نوشيدن الکل و مصرف غذاهاي چرب بر کبد کمک کند. بنا به برخي از پژوهش هاي انجام شده نوشيدن قهوه همچنين خطر سرطان کبد را کاهش مي دهد
.
با اين حال حفظ اعتدال در مصرف کافئين براي جلوگيري از آسيب به کبد الزامي است. کافئين از طريق کبد جذب و دفع مي شود و به همين دليل مصرف زياد کافئين (بيش از دو تا سه فنجان قهوه در روز) مي تواند کبد را خسته کند.

 



 



پرهيز از قند و شيريني زياد


مصرف زياد مواد شيرين به کبد فشار خواهد آورد. دليل اين امر اين است که يکي از کارايي هاي کبد تبديل قند به چربي است. به اين ترتيب مصرف زياد مواد شيرين باعث خواهد شد که کبد چربي زيادي بسازد. امري که مي تواند به تدريج منجر به افزايش وزن و ابتلا به بيماري کبد چرب شود.
پرهيز از مصرف مواد غذايي شيرين که به طور صنعتي و با مواد افزوده توليد شده اند به سلامت کبد کمک خواهد کرد.







اسفناج
اسفناج به دليل وجود ترکيبي پروتئيني به نام گلوتاتيون به سلامت کبد کمک مي کند. گلوتاتيون يک آنتي اکسيدان قوي است که به طور طبيعي در کبد انسان و به دنبال ترکيب سه نوع اسيد آمينه توليد مي شود.


الکل



مصرف زياد الکل تاثيري منفي بر ساز و کار کبد خواهد گذاشت. الکل زياد همچنين مي تواند منجر به بيماري سيروز کبد شود. به همين دليل دانشمندان توصيه مي کنند که مصرف نوشيدني هاي الکلي را تا حد ممکن به حداقل رساند.


سلول هاي کبد در برابر نوشيدني هاي الکلي به تدريج نابود مي شوند. راه دفع نوشيدني هاي الکلي از بدن ساز و کارهاي کبد است.
 



 



زغال اخته آبي


مصرف زغال اخته آبي مي تواند به خنثي سازي تاثير منفي مواد مضر به استثناي الکل بر کبد کمک کند. دليل تاثير مثبت آن بر ساز و کار کبد انسان وجود پلي فنل ها در زغال اخته آبي است. پلي فنل ها را در شکلات تيره يا زيتون نيز مي توان يافت.
 
تهيه کننده خبر:


دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي

منبع خبر: https://per.euronews.com/????/??/??/what-foods-we-need-to-avoid-to-have-a-healthy-liver-what-we-need-to-eat-more-for-that
 


  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304463
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings