• 1398/01/21 - 09:12
  • - تعداد بازدید: 3028
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3025
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

روش درماني جديد در ايمونوتراپي سرطان

روش درماني جديد در ايمونوتراپي سرطان

304410.mp3 روش درماني جديد در ايمونوتراپي سرطان
براي اولين بار در آمريکا محققان از سلول هاي کشنده ذاتي (Natural killer cells) يا سلول هاي NK که از سلول هاي بنيادي توليد شده اند، جهت درمان سرطان هاي غيرقابل درمان استفاده مي کنند.
ايمونوتراپي روش درماني اي است که در طي آن با تقويت سيستم ايمني بدن باعث مبارزه بهينه تر بدن با سرطان ميگردد. بااينکه اين روش درماني به طور مثال درمان سرطاني چون ملانوما را دگرگون کرد اما سرطان هاي زيادي وجود دارند که مي تواند از سيستم ايمني فرار کنند.

سلول هاي NK عضو جديدي از دسته درمان هاي ايمونوتراپي مي باشند. حال محققان دانشگاه کاليفرنيا در حال آزمايش اين روش در يک کلينيکال ترايال جهت درمان تومورهاي پيشرفته مي باشند به صورتي که هم تاثير سلول هاي NK را به صورت تنها و هم تاثير آنها را توام با داروهاي ضد سرطان ديگر ارزيابي مي نمايند.
تفاوتي که اين آزمايش با آزمايشات ديگر که از سلول هاي NK براي درمان سرطان استفاده مي کنند دارد، استفاده از سلول هاي NK اي است که از سلول هاي بنيادي بالقوه (iPS) مشتق شده اند. اين سلول هاي iPS براي اولين بار در سال ???? با اعمال تغييراتي در سلول هاي پوستي و تبديل آن ها به سلول هايي مشابه با سلول هاي بنيادي جنيني، توسط محققان بوجود آمدند. اين سلول هاي همانند سلول هاي بنيادي جنيني مي توانند به هر سلولي تبديل گردند.

 





در حال حاظر جهت روش هاي سلول درماني از سلول هاي بنيادي خود شخص يا افراد اهدا کننده استفاده مي گردد که گران و زمان بر است اما با استفاده از سلول هاي iPS دانشمندان مي توانند به منبع ناپاياني از سلول ها دسترسي داشته باشند و تنها چالش پيش رو پيدا کردن روش ثابت و کارآمدي جهت تبديل سلول هاي iPS به سلول هاي خاص مد نظر مي باشد که در سال ???? دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا موفق به انجام اين کار به منظور توليد سلول هاي NK از سلول هاي iPS گرديدند.
حال اين روش درماني با گذشت از فازهاي آزمايشگاهي و حيواني و موفقيت در از بين بردن سلول هاي سرطاني وارد اولين فاز انساني خود شده است و محققان در اين فاز تاثير اين دارو را بر ?? بيمار مبتلا به سرطان هاي غيرقابل درمان بررسي مي نمايند وانتظارات براين است که مطالعات انساني اين دارو تا سال ???? به طول انجامد.


تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



اقتباس از : MedicalNewsToday

پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com

  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304410
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings