• 1398/04/29 - 14:00
  • - تعداد بازدید: 2804
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2803
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلول ايمني تازه شناخته شده در خط مقدم مواجهه با ويروس HIV

سلول ايمني تازه شناخته شده در خط مقدم مواجهه با ويروس HIV

304424.mp3 سلول ايمني تازه شناخته شده در خط مقدم مواجهه با ويروس HIV



محققان انستيتو Westmead در استراليا موفق به کشف سلول هاي ايمني شناخته نشده اي کردند که در خط مقدم مقابله با ويروس HIV هستند. اين سلول ها به ويروس HIV مستعدتر هستند و مي توانند ويروس را به سلول هاي ديگر منتقل کنند.

اين سلول ها که سلول هاي دندريتيک  +CD??c نام گرفته اند تنها در لايه پوستي اندام تناسلي و مقعد يافت مي شوند و اين بدان معناست که در اغلب موارد اين سلول ها اولين سلول هاي سيستم ايمني هستند که با ويروس ارتباط برقرار مي کنند.

به گفته Andrew Harman استاديار انستيتو Westmead و يکي از نويسندگان اين مقاله: " سلول هاي لنفوسيت CD? T عوامل ايجاد يک پاسخ ايمني به يک پاتوژن مي باشند. همچنين اين سلول ها هدف هاي اصلي ويروس HIV هستند که اين ويروس در آن ها تکثير مي يابد. سلول هاي دندرتيک وقتي با يک عامل پاتوژن روبرو مي شوند اين يافته هاي خود را با سلول هاي لنفوسيت CD? T در غده هاي لنفاوي، درميان مي گذارند. اين اطلاعات سيستم ايمني را بر براي پاسخ خاص به آن پاتوژن آماده مي کند که اين پاسخ مي تواند تحمل يا حمله به آن ماده پاتوژن باشد. اما در صورتي که تعداد سلول هاي CD? T از يک حدي پايين تر رود (به طور مثال در بيماران مبتلا به ويروس HIV) سيستم ايمني بدن ديگر توانايي ايجاد پاسخ ايمني را ندارد که منجر به ايجاد بيماري ايدز مي گردد.
مطاله ما نشان مي دهد که اين سلول هاي تازه کشف شده از تمامي انواع سلول هاي دندريتيک به ويروس HIV مستعدتر هستند و همچنين از تمامي سلول هاي دندريتيک شناخته شده تاکنون با کارايي بيشتري با سلول هاي CD? T ارتباط برقرار مي کند. مهمتر از آن اين سلول ها ويروس هاي HIV را به سلول هاي CD? T منتقل مي کنند و در واقع از عوامل اصلي پخش شدن عفونت هستند و به دليل ارتباط بسيار نزديک با سلول ها CD? T،  آن ها به کانديد هاي مناسبي جهت توليد واکسن بدل شده اند."

جهت توليد واکسن مي توان از دو روش استفاده کرد يکي به صورتي که از اتصال ويروس به سلول هاي دندريتيک +CD??c جلوگيري به عمل آيد که موجب جلوگيري از پخش اين سلول ها مي شود و ديگري از قطعات ويروس جهت حساس کردن اين سلول ها استفاده کرد که به محض ورود ويروس به بدن باعث ايجاد پاسخ ايمني مناسب گردد.
 






تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد

اقتباس از : MedicalXpress
تاريخ خبر: جولاي ????
پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com








  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304424
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings