• 1398/03/01 - 04:54
  • - تعداد بازدید: 1629
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1628
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلول هاي ايمني باعث بروز استئوآرتريت مي شوند

سلول هاي ايمني باعث بروز استئوآرتريت مي شوند

304416.mp3 سلول هاي ايمني باعث بروز استئوآرتريت مي شوند



استئوآرتريت شايع ترين نوع آرتريت مي باشد که شاخصه آن تخريب غضروف و التهاب مفاصل مي باشد و مي تواند منجر به رشد استخوان هاي اضافي به نام استئوفيت گردد. حدود 250 ميليون انسان را در سراسر جهان به اين بيماري مبتلا هستند و تخمين زده شده است که احتمال ابتلا به اين بيماري در سن 60 سالگي حدود 30% است و اين احتمال در سن 80 تا 90 سالگي تقريبا به 100% خواهد رسيد و اين بدان معناست که همه انسان ها در صورتي که به اندازه کافي سالخورده شوند نهايتا به اين بيماري مبتلا مي گردند.

باور عاميانه اين است که علت بروز اين بيماري گذر زمان و استفاده طبيعي طولاني مدت از مفاصل است اما مطالعات اخير حکايت از نقش سلول هاي ايمني در بروز اين بيماري دارند. در يکي از جديد ترين مطالعات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد ماست سل ها بعنوان يکي از عوامل اصلي بروز اين بيماري شناسايي شده اند.
اين سلول ها مهمترين توليد کنندگان هيستامين هستند که مسبب واکنش هاي آلرژيک است اما ماست سل ها علاوه بر هيستامين مواد ديگري نيز از خود ترشح مي کنند که يکي از اين مواد آنزيمي به نام تريپتاز است که مي تواند باعث تخريب کلاژن، يکي از مواد تشکيل دهنده غضروف گردد. ماست سل ها در بافت هاي بدن وجود دارند و به صورت طبيعي عضوي از سيستم دفاعي بدن به ويژه دفاع در برابر انگل ها  هستند و در تماس با آنتي بادي هاي خاصي به نام IgE فعال شده و محتويات خود را که شامل مواد التهاب زا، هيستامين، تريپتاز و ... مي باشد را تخليه مي کند.

اين سلول ها چه در مفاصل افراد سالم و چه در مفاصل افراد مبتلا به استئوآرتريت وجود دارند اما مشاهدات با ميکروسکوپ الکتروني نشانگر اين است که سلول هاي موجود در مفاصل بيماران در حال آزادسازي مواد درون خود هستند اما سلول هاي موجود در بدن افراد سالم خير.
در مطالعه اخير بر روي مدل هاي موشي استئوآرتريت دانشمندان توانستند از راه هاي مختلف مانند حذف ژنتيکي ماست سل ها،  جلوگيري از عملکرد تريپتاز و همچنين جلوگيري از عملکرد گيرنده هاي IgE در سطح ماست سل ها، باعث بروز مقاومت به ايجاد استئوآرتريت گردند که خود تاييدي بر نقش کليدي ماست سل ها در بيماري استئوآرتريت است.

در حال حاضر يک دارو جهت جلوگيري از عملکرد ماست سل ها وجود دارد اما صرفا جهت استفاده در بعضي سرطان ها استفاده مي شود و عوارض اين دارو بيشتر از آن است که بتوان جهت استفاده در استئوآرتريت و به طور طولاني مدت مورد استفاده قرار گيرد و دانشمندان اميدوارند تا با مطالعات آينده راه هاي ايمن تري جهت جلوگيري از عملکرد ماست سل ها پيدا کنند.
 













تهيه و تدوين : سهيل رحماني فرد



پست الکترونيک : soheil.rahmani.fardgmail.com
اقتباس از : Stanford Medicine News Center
تاريخ خبر: مي 2019

 















  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304416
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings