• 1398/04/29 - 14:05
  • - تعداد بازدید: 11387
  • - تعداد بازدید کنندگان: 11386
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلول هاي بنيادي پالپ دندان (DPSC) سيستم ايمني را سرکوب ميکنند

سلول هاي بنيادي پالپ دندان (DPSC) سيستم ايمني را سرکوب مي کنند

304345.mp3 سلول هاي بنيادي پالپ دندان (DPSC) سيستم ايمني را سرکوب ميکنند



مطالعات بر روي DPSCs ها اين واقعيت را نشان داده که اين سلول‌ها در هر دو شرايط in vitro و in vivo داراي خواص سرکوب کنندگي ايمني  و تعديل کننده ايمني  مي باشند. در واقع، DPSCs قادر به القاي آپوپتوز در لنفوسيت هاي T مي باشند.در مدل کشت همزمان DPSCs به طور فعالانه تکثير سلول هاي تک هسته اي خون محيطي (PBMCs) را مهار مي کند هرچند PBMCs توسط ميتوژن هاي T-cell تحريک شده باشند.
 
اين فعاليت مهاري نسبت به سلول هاي مزانشيمي مشتق شده از مغز استخوان در مدل هاي تجربي مشابه به طور چشمگيري قوي تر مي باشد. علاوه بر اين، DPSCs ها تکثير لنفوسيت هاي B را سرکوب مي‌کنند. به نظر مي رسد که اثرات ايمونومدولاتوري DPSCs از طريق نقش آن ها در تنظيم توليد سايتوکاين هاي مختلف مي باشد
 
اين سلول ها توليد سايتوکاين هاي ضد التهابي مانند IL?? را افزايش مي دهند در حالي که توليد سايتوکاين هاي محرک پاسخ هاي ايمني و التهابي نظير IL? و IL?? وIFNγ  را کاهش مي دهد.
 
محققان به دنبال کشف مکانيسم‌هاي ممکن در مهار تکثير سلول‌هاي T توسط اين نوع از سلول هاي بنيادي بودند. آن ها پي به وجود يک فاکتور کليدي در DPSCs ها بردند که متعاقب افزايش بيان اين فاکتور بيان TGFß? نيزمي تواند افزايش بيان داشته باشد، در حالي که با اضافه کردن آنتي TGFß? توانايي تکثير PBMCs در حضور DPSCs ها دوباره برمي گردد.
 
DPSCs مولکول سطحي تحت عنوان ليگاند (FAS (FasL/ CD??L را بيان مي کنند. FASL يک پروتئين غشايي نوع ΙΙ است که متعلق به خانواده فاکتور نکروز دهنده توموري  (TNFγ) مي‌باشد. با اتصال به گيرنده Fas، Fas L يک فرايند وابسته به کاسپاز را در بسياري از سلول‌ها ايجاد مي‌کند.وقتي بيان Fas L توسط siRNA در سلول هاي DPSCs ناک اوت شود باعث کاهش توانايي ايجاد آپوپتوز لنفوسيت هاي T در شرايط in vitro مي‌شود.
 
تزريق سيستماتيک DPSCs در موش هاي مبتلا به کوليت التهابي قادر است تا باعث بهبود علائم اين بيماري شود و به طرزجالبي سلول هايي که قادر به بيان FASL نمي باشند قادر به بهبود علائم در اين موش ها نيستند که اين موضوع نشان دهنده ي نقش محوري FASL در فعاليت تعديل کنندگي سيستم ايمني آن ها مي باشد.


هاله عبدلي

دانشجوي دکتراي تخصصي ايمونولوژي
برگرفته از: ImmunologyToday

پست الکترونيک : haleh.abdoli gmail.com
  • گروه اخبار : اخبار علمي تخصصي
  • کد خبر : 304345
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings