شير و سرطان
شير و سرطان
شير و سرطان
304372.mp3
شير و سرطان
از طرف ديگر مطالعات متاآناليز نشان مي دهند که مصرف لبنيات ريسک سرطانهاي کلورکتال را کاهش مي دهد که مي تواند بدليل کلسيم بالاي آنها باشد. محدوديت اين مطالعات اين است که اکثرا آينده نگر هستند و مطالعه بين افراد ميانسال صورت گرفته درحاليکه عوامل خطر سرطان در دوران کودکي يا جواني شروع مي شوند. يک مطالعه در نوجوانان نشان داد که مصرف شير با ريسک سرطان سينه در آنها در آينده ارتباطي ندارد.
شير و آلرژي:
آلرژي به شير گاو در ? درصد از کودکان ديده مي شود و مي تواند مشکلات تغذيه اي عمده اي را ايجاد کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف شير گرايشهاي ايتوپيک را افزايش مي دهد که مي تواند پيش زمينه اي براي ايجاد آسم، اگزما و آلرژيهاي غذايي باشد. در يک مطالعه ?? ساله، ريسک ابتلا به آسم و اگزما در بچه هايي با زمينه خانوادگي ايتوپي که شيرخشک مصرف مي کردند نسبت به بچه هايي که شير گاو مصرف مي کردند کمتر بود.
مرگ و مير کلي:
در يک مطالعه متاآناليز که شامل ?? مطالعه کوهورت بود نشان داده شد که مصرف شير با مرگ و مير کلي ارتباط ندارد. در يک مطالعه جديد که بيش از ?? سال پيگيري شده بود نشان داده شد که مصرف شير گاو پرچرب باعث افزايش ميزان مرگ و مير شده ولي شير کم چرب و پنير چنين تاثيري نداشته است. به هرحال مصرف لبنيات در مقايسه با مصرف گوشتهاي فرآوري شده و تخم مرغ ميزان مرگ و مير کمتري دارد ولي در مقايسه با مصرف سبزي و ميوه ميزان مرگ و مير بالاتري را باعث مي شود.
محصولات لبني ارگانيک:
امروزه مصرف لبنيات ارگانيک نسبت به غيرارگانيک به دليل نگراني افراد از وجود هورمونها، آنتي بيوتيکها و آفت کشها در آنها بيشتر شده است. اگرچه شيري که از گاوهايي که با سوماتوتروپين تغذيه شده اند ميزان IGF-? بيشتري دارد ولي هنوز مطالعه اي در مورد مقايسه آن با شير ارگانيک صورت نگرفته است. بعد از مطالعات زياد کانادا و اتحاديه اروپا استفاده از سوماتوتروپين گاوي را در تغذيه گاوها ممنوع کردند که اين نه به خاطر مشکلات انساني آن بلکه بدليل ايجاد مشکلات و بيماريهايي است که در گاوها ايجاد مي کند. شيرهاي ارگانيک ممکن است مقادير بيشتري از اسيدهاي چرب غيراشباع يا بتاکاروتن داشته باشند ولي اگر شير در موقع حاملگي از گاو گرفته شده باشد ميزان هورمونهاي جنسي در هر دو نوع شيرارگانيک و معمولي مي تواند بالا باشد.
تاثيرات زيست محيطي:
غذاها مي توانند به طور غيرمستقيم نيز از طريق تاثيرات زيست محيطي بر روي سلامت انسان تاثيرگذار باشند. تاثير محصولات لبني مخصوصا در سطح صنعتي شامل توليد گازهاي گلخانه اي، تغييرات اقليمي، آلودگي آب و هوا و مقاومتهاي آنتي بيوتيکي مي باشد.محدود کردن توليد لبنيات مي تواند نقش مهمي در کاهش توليد گازهاي گلخانه اي در سطح بين المللي داشته باشد.
تهيه و تدوين:
دکتر شهره نيکو
منبع:
Milk and Health, N Engl J Med ????; ???:???-???; DOI: ??.????/NEJMra???????
: