• 1400/08/23 - 05:06
  • - تعداد بازدید: 7375
  • - تعداد بازدید کنندگان: 7371
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

ضد انعقاد عوارض جانبي مفيدي براي بيماران کوويد-19 دارد

304479.mp3 ضد انعقاد عوارض جانبي مفيدي براي بيماران کوويد-19 دارد

دانشمندان دانشگاه پزشکي وين در تحقيقات خود دريافتند داروهاي ضد انعقاد تاثير بسياري بر بقاي بيماران کرونايي داشته و مدت زمان عفونت را نيز کاهش مي‌دهند.


 




به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مديکال اکسپرس، مشکلات لخته شدن خون و عوارض ناشي از آن در بيماران کوويد-?? شايع است. اکنون محققان دانشگاه پزشکي وين نشان داده‌اند که يکي از اعضاي گروه دارو‌هاي ضد انعقاد نه تنها تاثير بسياري بر بقاي بيماران کوويد-?? دارد، بلکه بر مدت زمان عفونت فعال با ويروس سارس-کوو-? نيز تاثير مي‌گذارد. نتايج اخيرا در مجله Cardiovascular Research منتشر شده است.


بيماري کرونا (کوويد-??) نوعي بيماري عفوني چند وجهي است. در حالي که در آغاز همه‌گيري جهاني، فرض بر اين بود که کوويد-?? در درجه اول يک بيماري ريه است، اکنون مشخص شده است که چندين سيستم عملکردي در بدن انسان به دنبال عفونت با پاتوژن سارس-کوو-? تحت تاثير قرار مي‌گيرند. يکي از اين سيستم‌هاي عملکردي لخته شدن خون است. بيماران مبتلا به کوويد-?? خطر افزايش ترومبوز و آمبولي مانند سکته مغزي، انفارکتوس ريوي يا ميوکارد و حتي ترومبوز وريد عمقي را دارند. استفاده از دارو‌هايي که انعقاد خون را مهار مي‌کنند از ژوئيه ???? بخشي از دستورالعمل‌هاي درماني براي کوويد-?? بوده است.



آليس آسينگر، رهبر گروه در مؤسسه بيولوژي عروقي و تحقيقات ترومبوز در دانشگاه پزشکي وين و آخرين نويسنده اين نشريه مي‌گويد: انعقاد مشاهده‌شده در بيماران کوويد-?? جديد است و از بسياري جهات با مشکلات انعقادي شناخته شده قبلي متفاوت است. اختلال انعقاد خون مرتبط با کوويد-?? ويژگي‌هايي را نشان مي‌دهد که اگرچه تا حدي با ساير بيماري‌هاي انعقادي قابل مقايسه است، اما نمي‌توان آن‌ها را به طور کامل توضيح داد، بنابراين، گروه آليس آسينجر در بهار ????، در مرحله اوليه همه‌گيري، شروع به جستجوي توضيحي براي اين شرايط فرعي کوويد-?? کردند.



در يک تجزيه و تحليل چند مرکزي از بيماران کوويد-?? در وين، لينز و اينسبروک، اين گروه مشاهده کردند که انعقاد ناشي از کوويد-?? منحصرا در بيماراني که نياز به مراقبت‌هاي ويژه دارند يا در بيماراني که در نتيجه کوويد-?? جان خود را از دست مي‌دهند، رخ مي‌دهد. اگرچه دارو‌هاي ضد انعقاد بقاي بيماران کوويد-?? را بهبود مي‌بخشد، اما هيچ تاثيري بر فرآيند‌هاي ايمني مرتبط با انعقاد خون (ايمونوترومبوز) ندارند.



بررسي‌ها نشان داد که دوره عفونت فعال سارس-کوو-? در بيماران تحت درمان با هپارين با وزن مولکولي پايين، رايج‌ترين داروي ضد انعقاد، کاهش مي‌يابد. در بيماراني که اين دارو را دريافت مي‌کنند، زمان عفونت به طور متوسط ??? روز کمتر از بيماراني است که با هپارين با وزن مولکولي کم درمان نمي‌شوند.



ديويد پريرا گفت: هپارين با وزن مولکولي پايين ممکن است تاثير مستقيمي بر روي بيماري داشته باشد. داده‌هاي تجربي نشان مي‌دهند که هپارين مي‌تواند توانايي سارس-کوو-? را براي اتصال به سلول‌ها مهار و در نتيجه از آلوده شدن آن‌ها جلوگيري کند.



اين مشاهدات در چارچوب همکاري نزديک بين سه بيمارستان درگير و همچنين از طريق تبادل فعال بين محققان پايه و پزشکان انجام شد.

تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي 
دکتراي تخصصي ايمونولوژي



منبع خبر:



https://www.yjc.news/fa/news/???????/%D?%B?%D?%AF-%D?%A?%D?%??%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%AF-%D?%B?%D?%??%D?%A?%D?%B?%D?%B?-%D?%AC%D?%A?%D?%??%D?%A?%DB%?C-%D?%??%D?%??%DB%?C%D?%AF%DB%?C-%D?%A?%D?%B?%D?%A?%DB%?C-%D?%A?%DB%?C%D?%??%D?%A?%D?%B?%D?%A?%D?%??-%DA%A?%D?%??%D?%??%DB%?C%D?%AF-%DB%B?%DB%B?-%D?%AF%D?%A?%D?%B?%D?%AF


  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304479
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings