قهرماني تازه نفس بنام MR1T
قهرماني تازه نفس بنام MR1T
304358.mp3
قهرماني تازه نفس بنام MR1T
در روزهاي اخير، تيتر اول تمام خبرگزاري هاي دنيا در حوزه ايمونولوژي و سرطان به پژوهشي که در دانشگاه کارديف انگلستان انجام شده بود اختصاص يافت.
خبر کوتاه بود و اميدوار کننده! کشف سلولي جديد در سيستم ايمني با توانايي از بين بردن سلول هاي توموري مختلف.
پژوهشگران اين تيم تحقيقاتي در مقاله ي خود که در ژورنالNature Immunology به چاپ رسيده است، خبر از درمان موفقيت آميز انواع مختلفي از سرطان ها با کمک بکارگيري يک روش درماني واحد و جديد مي دهند که ميتواند تلاش ها در حوزه درمان اين بيماري را به مسير جديدي هدايت کند. مسيري که قبل از آن توسط CAR-Tcell Therapy به نتايج خوبي منتهي شده بود.
در روش CAR-T سلول هاي T از خون بيمار گرفته خواهد شد و توسط مهندسي ژنتيک به شکلي دستکاري خواهند شد تا سلول هاي سرطاني را بصورت اختصاصي شناسايي کنند. اما محدوديت هايي بر سر راه اين روش قرار داشت از جمله عدم شناسايي طيف گسترده اي از سلول هاي سرطاني و همچنين تنوع مولکول هاي HLA، که سلول هاي T براي از بين بردن سلول هاي توموري نيازمند شناسايي آن ها هستند. پديده اي که باعث مي شود روش CAR-T يک نسخه آماده و از پيش تعيين شده براي تمام افراد نبوده و نيازمند شخصي سازي باشد.
اما پژوهش انجام گرفته که به سرعت در حال درنورديدن شاخص هاي آلمتريک است بر روي موشها و سلول هاي سرطاني در In Vitro صورت پذيرفته و توانسته بر اين محدوديت با معرفي کلوني از سلول هاي T که قادر به شناسايي مولکول MR? هستند غلبه کند.
دکتر مريم عظيمي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
برگرفته از: ImmunologyToday
تاريخ خبر: ژانويه ????
m-azimimalumnus.tums.ac.ir
: