مصرف لبنیات پرچرب می تواند حفاظت کننده قلب و عروق باشد.
یک مطالعه جدید بین المللی نشان می دهد که رژیم های غذایی حاوی مقادیر بالایی از برخی مواد غذایی خاص به نظر در برابر بیماری قلبی عروقی (CV) و مرگ زودرس محافظت کننده هستند. بیشتر گروه های غذایی محافظ سلامتی که در این مطالعه مشخص شده اند مطابق با توصیه های غذایی رایج برای سلامت عمومی هستند، اما یک مورد خاص که ممکن است محافظ قلب باشد معمولاً در توصیههای تغذیه ای گنجانده نمیشود. در تجزیه و تحلیلی که بر اساس مطالعه بین المللی اپیدمیولوژیک بین المللی آینده نگر شهری و روستایی انجام شده است، گروه های غذایی محافظ سلامت عبارتند از میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، و ماهی، و نیز لبنیات "عمدتاً پرچرب". این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی و خطر بیماری قلبی عروقی (CVD) و مرگ و میر در یک جمعیت متنوع انجام شد. یک سیستم امتیازدهی رژیم غذایی سالم با توجه به الگوهای رژیم غذایی و علامت های بالینی مشاهده شده در مطالعه PURE جهت ارزیابی ارتباط مواد غذایی مختلف با خطر بیماری های قلبی عروقی استفاده شد. نمرات بالاتر، مربوط به مصرف بیشتر شش دسته غذایی، با کاهش قابل توجه خطر مرگ، انفارکتوس میوکارد (MI) و سکته مغزی مرتبط شناخته شدند. کاهش مرگ و میر و خطر بیماری قلبی-عروقی که با نمرات بالاتر مرتبط بود، به ویژه در کشورهای کم درآمد مشهود بود. این مطالعه تا حدی ترجیح عمومی برای مصرف غذاهای لبنی کم چرب یا بدون چربی را به لبنیات پرچرب در توصیه های رژیم غذایی سالم رد می کند. در حالی که توصیههای رژیم غذایی سالم بر کاهش مصرف چربی، بهویژه چربیهای اشباع شده تأکید دارند، این گزارش خاطرنشان میکند که «تقریباً هیچ استراتژی و سیاست ملی یا بینالمللی برای افزایش تعدادی از غذاهای محافظتکننده، مانند آجیل، ماهی، و لبنیات وجود ندارد.» بنابراین، در حالی که یافتههای PURE تا حد زیادی با علم تغذیه و توصیههای رژیم غذایی مدرن برای تمرکز بر غذاهای محافظ سازگار است، درک عمومی از تغذیه سالم و سیاستهای جهانی مرتبط هنوز به این علم نرسیده است. محققان همچنین دریافتند که محصولات لبنی پرچرب با خطر بیماری قلبی عروقی یا مرگ و میر بالاتری نسبت به محصولات لبنی کم چرب در الگوی Prudent مرتبط نیستند. آنها به این نتیجه رسیدند که یک الگوی غذایی محتاطانه ممکن است برای پیشگیری از CVD مفید باشد و محصولات لبنی پرچرب ممکن است به عنوان بخشی از این الگو گنجانده شوند. آنها همچنین پیشنهاد کردند که دستورالعمل ها و سیاست های ملی و بین المللی باید به روز شوند تا شواهد جدیدتر در مورد غذاهای محافظ را منعکس کنند و در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن آنها را به ویژه در کشورهای کم درآمد افزایش دهند.
کامنت