• 1398/11/18 - 13:18
  • - تعداد بازدید: 62011
  • - تعداد بازدید کنندگان: 62010
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

ويروس کورونا چيست؟ علايم بيماري و راه هاي پيشگيري از آن

ويروس کورونا چيست؟ علايم بيماري و راه هاي پيشگيري از آن

304438.mp3 ويروس کورونا چيست؟ علايم بيماري و راه هاي پيشگيري از آن

ويروس کورونا چيست؟ علايم بيماري و راه هاي پيشگيري از آن



ويروس کورونا اين روزها افکار زيادي را درگير خود کرده است. در اين جا درباره  ويروس کورونا، علائم، راه‌هاي پيشگيري و جلوگيري از ابتلا به آن مطالبي  آورده شده است.

کورونا ويروس‌ها (Coronaviruses)، خانواده بزرگي از ويروس‌ها هستند که از ويروس سرماخوردگي معمولي تا عامل بيماري‌هاي شديدتري همچون سارس(SARS) و مرس(MERS) را شامل مي‌شود. کوروناويروس‌ها در سال ???? کشف شدند و مطالعه بر روي آن‌ها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ???? ادامه داشت. تاکنون هفت نمونه از ويروس کورونا کشف شده‌است. نسل تازه‌اي از يا کورونا ويروس در منطقه‌اي از چين شيوع پيدا کرده که تا کنون جان هزاران نفر را گرفته است.

کلمه "کوروناويروس" از کلمه لاتين "corona" به معني تاج يا هاله گرفته شده‌است. اين واژه به مشخصه ظاهري ويروس که در زير ميکروسکوپ ديده مي‌شود، اشاره دارد و يادآور تصويري از يک تاج سلطنتي يا تاج خورشيدي است. شکل زير ساختار ويروس را به صورت شماتيک به نمايش در آورده است.


تاريخچه شناسايي ويروس

کوروناويروس‌ها (Coronaviruses) خانواده بزرگي از ويروس‌ها هستند که براي اولين بار در سال ???? کشف شده‌اند. آنها موجب بروز بيماريهايي از خانواده سرما خوردگي در انسان و حيوانات مي‌گردند .برخي از کوروناويروس ها باعث علائم سرماخوردگي در انسان ميشوند و عموما خطر زيادي ندارند.

در ماه دسامبر ???? ، در شهر ووهان چين جديدترين گونه از کوروناويروس به نام ????-nCoV با همه‌گيري در انسان شيوع پيدا کرد. که تاکنون جان افراد بسياري را گرفته‌است. اين نوع کورونا ويروس قبل از اين همه‌گيري در انسان ديده نشده بود. اولين مبتلايان اين بيماري در ووهان در بازار خوراک دريايي کار مي‌کردند يا در آنجا حضور داشتند؛ ولي با توجه به گسترش بيماري در افرادي که با حيوانات در تماس نبودند سازمان بهداشت جهاني انتقال انسان به انسان را نيز مد نظر قرار داده‌است .ابتلاي بيش از ????? نفر به اين ويروس تأييد شده و مواردي از ابتلا در تايلند، کره جنوبي، ژاپن، تايوان، استراليا، فيجي، فرانسه، ترکيه و آمريکا مشاهده شده‌است.

افرادي که هم‌زمان داراي بيماري ديگري باشند ، کودکان مبتلا به بيماري‌هاي قلبي و افراد سالخورده بيشتر در معرض خطر ابتلا به کوروناويروس‌ها هستند. کورونا ويروس‌ها ، بيشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگي مي‌شوند و معمولاً شدت سرماخوردگي آن بيشتر است.

نحوه انتقال ويروس

در برخي از موارد روش‌ انتقال بيماري از انسان به انسان مانند بيماري آنفلوآنزا از طريق سرفه و عطسه است. با اين حال احتمال انتقال بيماري در فضاي باز بسيار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردي رخ داده‌است که افراد به مدت طولاني در فضاي بسته در کنار فرد بيمار بوده‌اند مانند افرادي که در بيمارستان‌ها با بيماران در ارتباط هستند.

علايم بيماري

در معمولي‌ترين حالت اين ويروس باعث سرماخوردگي مي‌شود اما در مواردي باعث سندروم حاد تنفسي يا همان "سارس" مي‌شود. نشانه‌هاي  مهم ابتلا به اين ويروس در انسان تب، سرفه، نفس نفس زدن، تنگي نفس، گلودرد و آبريزش بيني است.  ساير علايم بيماري شامل: لرز، بدن درد، درد گلو، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ ميباشد.



اگر به تب يا هريک از  اين علايم مبتلا بوديد به مراکز درماني مراجعه کنيد






راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري:




  1. دست ها را با آب و صابون يا ژل ضدعفوني کننده تميز کنيد.

  2. هنگام سرفه يا عطسه جلوس دهان و بيني خود را با دستمال يا ارنج بگيريد.

  3. ازتماس نزديک با کساني که علايم سرماخوردي يا انفولانزا دارند پرهيز کنيد.

  4. گوشت و تخم مرغ را قبل از خوردن کاملا بپزيد.

  5. ازتماس مستقيم با حيوانات وحشي يا دام هاي زنده خودداري کنيد.



بهداشت دست اولين و مهمترين خط دفاعي است.



در صورت ابتلا به کورونا ويروس چه اقداماتي انجام دهيم؟



  1. فعاليت هاي خارج از خانه را محدود کنيد

  2. به جز دريافت مراقبت هاي پزشکي به محل کار، مدرسه يا محل هاي عمومي نرويد.

  3. ازوسايل حمل و نقل عمومي استفاده کنيد.

  4.  وسايل شخصي و اتاق خود را از ديگر افراد خانواده جدا کنيد.

  5. هنگام سرفه و عطسه با دستمال جلوي دهان خود را بگيريد.

  6. بعد از سرفه و عطسه حداقل به مدت ?? ثانيه دستتان را با آب و صابون بشوئيد.

  7. هميشه صورت خود را با مسک بپوشانيد.

  8. از تماس دستهاي شسته نشده با چشمها، بيني  و دهانتان  خودداري کنيد.

  9. علايم بيماري به خصوص دماي بدن را کنترل کنيد.

  10. اگر بيماري رو به وخامت است سريع به مراکز درماني مراجعه کنيد.



درمان:

در حال حاضر هيچ واکسني براي جلوگيري از ابتلا به کورونا ويروس وجود ندارد و بهترين راه جلوگيري از ابتلا به  بيماري، قرار نگرفتن در معرض اين ويروس مي باشد با اين حال تحقيقات جهت شناسايي واکسن و کشف داروي موثر در حال انجام است.  نکته قابل توجه اين است که بيشتر اوقات علائم بيماري خود به خود از بين مي روند.
 

گردآورنده :دکتر مريم عظيمي


دکتراي تخصصي ايمونولوژي

منابع:


1. سازمان بهداشت جهاني
2. سامانه جامع آموزش همگاني جمعيت هلال احمر
3. مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304438
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings