يافته جديد دانشمندان: سرماخوردگي احتمالا ميتواند از بدن در مقابل اوميکرون محافظت کند
بر اساس تحققيات انجام شده توسط پژوهشگران امپريال کالج لندن، برخي از سلولهاي ويژهاي که در دوران سرماخوردگي در بدن فرد ايجاد ميشوند، ميتوانند از بدن در مقابل سويه جديد ويروس کرونا موسوم به «اوميکرون» محافظت کنند.
اين نتيجهاي بود که پس از مطالعه وضعيت جسماني ?? نفر در موسسه ملي قلب و ريه امپريال کالج بريتانيا که به کوويد?? مبتلا شده بودند، حاصل شد.
بر اساس تحقيقاتي که نتيجه آن در نشريه «Nature Communications» منتشر شد، در بدن افرادي که به سرماخوردگي کلاسيک مبتلا شدهاند، يک «بانک حافظه» از سلولهاي ايمني ويژه ايجاد ميشود که به بدن کمک ميکند در مقابل عفونتهاي آينده از جمله آلودگي به ويروس کرونا آسيبپذيري کمتري داشته باشد.
پژوهشگراني که در اين تحقيق مشارکت داشتند، تاکيد دارند که نتيجه مطالعات آنها به معناي ناديده گرفتن واکسنها کرونا نيست و در حال حاضر واکسيناسيون همچنان تنها راه موثر براي محافظت بدن در برابر اين ويروس است.
با اين وجود ميگويند که از مسير اين تحقيقات، به اطلاعات مفيدي در مورد نحوه عملکرد سيستم دفاعي بدن در مقابل اين ويروس و سويههاي آن دست يافتهاند و اين اميدواري بوجود آمده که دفاع طبيعي ناشي از يک سرماخوردگي ساده بتواند تا حدودي از بدن در برابر بيماري کوويد ?? و سويه اوميکرون محافظت کند.
دکتر روحيا کوندو، نويسنده اين گزارش به «اسکاي نيوز» ميگويد: «ما کشف کردهايم که افزايش قابل توجه شمار سلولهاي T که در زمان سرماخوردگي توسط بدن ساخته ميشوند، ميتوانند از بدن در صورت ابتلا به کوويد?? محافظت کنند.»
او با هشدار در اين باره که تاکنون تنها وضعيت اين سلولها در بدن گروه کوچکي از مبتلايان مورد بررسي قرار گرفته و ?? درصد از آنها نيز سفيدپوستان اروپايي بودهاند، ميگويد: «اين تفکر که هر کسي که اخيراً سرما خورده است به طور خودکار در برابر کوويد?? محافظت ميشود، يک اشتباه جدي است. هيچکس نبايد براي محافظت در مقابل کوويد?? صرفا روي سرماخوردگي خود حساب کند و ضروري است که واکسيناسيون ضد کرونا حتي دوز تقويتي آن انجام شود.»
سلولهاي T بخشي از گلبولهاي سفيد خون هستند که نقش مهمي در کارايي سيستم ايمني بدن بازي ميکنند.
تحقيقات نشان داد که «سلولهاي T» اولا قادرند ويروس کرونا را شناسايي کنند و ثانيا، برخلاف واکسنهاي کنوني به جاي حمله به پروتئينهاي اسپايک روي سطح ويروس، به پروتئينهاي درون آن حمله ميکنند و آن را از بين ميبرند.
پروفسور آجيت لالواني، از ديگر نويسندگان اين مطالعه نيز ميگويد: «اين يافتهها ميتواند به ما در طراحي نسل جديد واکسنهاي ضدکرونا کمک کند؛ واکسنهايي که بهره برداري بهتري از عملکرد "لنفوسيت تي" دارند و ميتوانند محافظت با دوام تري را در برابر کوويد بوجود آورند.»
تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر: