• 1399/12/02 - 08:35
  • - تعداد بازدید: 10727
  • - تعداد بازدید کنندگان: 10725
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کاهش شيوع آلرژي غذايي در کودکان با مصرف شيرگاو در دوران بارداري و شيردهي!

304461.mp3 کاهش شيوع آلرژي غذايي در کودکان با مصرف شيرگاو در دوران بارداري و شيردهي!
 





کاهش شيوع آلرژي غذايي در کودکان با مصرف شيرگاو در دوران بارداري و شيردهي نتيجه پژوهش هايي است که به مطالعه ارتباط نوع رژيم غذايي مادران در دوران بارداري و شيردهي با احتمال بروز آلرژي غذايي و يا به طور اختصاصي آلرژي به شيرگاو پرداخته اند (مقالات و مراجع در انتهاي متن آورده شده اند).
آلرژي غذايي و اگزما
به طور کلي آلرژي يکي از شايع ترين بيماري هاي مزمن در کودکان به شمار مي آيد و در کشورهاي صنعتي شيوع اين بيماري در کودکان به ?? درصد نيز مي رسد
آلرژي غذايي و اگزما به طور معمول قبل از يکسالگي بروز يافته در حاليکه آسم آلرژيک و رينوکونژکتيويت آلرژيک (آلرژي ملتحمه چشم) اغلب در سن مدرسه و يا در سال هاي بعد مشاهده مي شوند. براي مطالعه علائم آسم و راههاي پيشگيري از آن به نوشتار
 بيماري آسم و همچنين براي آگاهي از آلرژي چشم و علائم آن به نوشتار حساسيت و آلرژي چشم (علائم، تشخيص، پيشگيري و درمان) مراجعه نماييد.
ايجاد اگزما (درماتيت آتوپيک) يکي از عوامل مهم افزايش ابتلا به حساسيت به آلرژن هاي محيطي و آسم آلرژيک مي باشد. براي مطالعه علائم و راه هاي تشخيص و پيشگيري از بيماري اگزما به نوشتار
 بيماري پوستي اگزما در کودکان و بزرگسالان و همچنين نوشتار نکات کليدي در کنترل بيماري اگزما- اينفوگرافيک مراجعه نماييد.








 






آلرژي به مواد غذايي و شيرگاو



حساسيت يا آلرژي غذايي به واکنش سيستم ايمني بدن به مواد غذايي و گاهي به مواد افزودني و نگهدارنده مواد غذايي گفته مي شودعلائم آلرژي غذايي مي تواند به صورت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکمي، کهير، اگزما (درماتيت آتوپيک)، آسم، التهاب بيني و يا  تورم حنجره بروز نمايد. در موارد نادر و شديد، حساسيت و آلرژي غذايي، مي تواند موجب  شوک آنافيلاکسيدر فرد حساس شود.
حساسيت و آلرژي به شيرگاو که از شايع ترين آلرژي هاي غذايي در کودکان به شمار مي آيد، اغلب در اثر حساسيت به پروتئين کازئين شير بروز مي يابد. شايان ذکر است حساسيت به شير گاو نبايد با اختلال ديگري به نام عدم تحمل شير که در اثر کمبود آنزيم لاکتاز در فرد بوجود مي آيد، اشتباه شود! براي مطالعه بيشتر علائم و عوارض حساسيت به شيرگاو و راههاي پيشگيري از آن به نوشتار
 آلرژي يا حساسيت به شيرگاو در کودکان و بزرگسالان! مراجعه نماييد.





ارتباط رژيم غذايي مادر با شيوع آلرژي غذايي در فرزندان


 

با توجه به اينکه تاکنون درمان دارويي قطعي و پايدار و هميشگي براي آلرژي معرفي نشده است لذا راهکارهاي پيشگيري از ابتلا به آلرژي مي تواند اثرات چشمگيري بر کاهش شيوع بيماري آلرژي در جهان داشته باشد!
با وجود آنکه همه عوامل ايجاد و بروز بيماري هاي آلرژيک در انسان به طور کامل شناسايي نشده است اما سالهاست مطالعات و تحقيقات متعدد نشان داده اند که عوامل ژنتيکي، عوامل محيطي و شيوه زندگي نقش بسزايي در شيوع بيماري هاي آلرژيک دارند.
رژيم غذايي مادر در زمان بارداري و دوره شيردهي (به عنوان عامل مرتبط با شيوه زندگي) مي تواند باعث کاهش خطر ابتلا به آلرژي در فرزندان شود! به عنوان مثال برخي تحقيقات نشان داده اند، مصرف مواد غذايي مانند ماهي و لبنيات توسط مادر در دوران بارداري مي تواند با کاهش عوارض و  بروز بعضي از بيماري هاي آلرژيک در ارتباط باشد!
در پژوهشي که در سوئد و بر روي ??? مادر انجام گرديد نتايج نشان داد ارتباط معناداري ميان مصرف بالاي شيرگاو توسط مادر در طول بارداري و دوره شيردهي و کاهش شيوع آلرژي غذايي در کودکان وجود دارد. به عبارتي ديگر فرزندان مادراني که در طول بارداري و دوره شيردهي از شيرگاو و فرآورده هاي حاصل از شيرگاو بيشتر استفاده مي نمودند، کمتر دچار آلرژي غذايي شده اند!
اين حقيقت پيش تر نيز در پژوهشي که در فنلاند بر روي بيش از ???? مادر انجام گرديد، اثبات شده است. در اين مطالعه فرزندان مادراني که در طول بارداري و دوره شيردهي به ميزان قابل توجه اي شير گاو و يا فرآورده هاي آن را مصرف مي نموده اند کمتر دچار آلرژي و حساسيت به شيرگاو شده اند!
 بنابراين رژيم غذايي مادر در دوران بارداري و شيردهي و به طور کلي شيوه زندگي مادر، مي تواند به عنوان يک راهکار پيشگيري کننده کارآمد و مؤثر، درجلوگيري از بروز آلرژي در فرزندان، بخصوص آلرژي غذايي، در نظر گرفته شود.

 

 



 


منبع خبر: 
برگرفته از سايت جامع آلرژي




 


 

 
  • گروه اخبار : اخبار علمي عمومي
  • کد خبر : 304461
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings