کرونا چه تاثيري بر قدرت باروري مردان ميگذارد؟
تحقيقات در بلژيک درباره کيفيت اسپرمها در بيماران مبتلا به کوويد?? نشان داد که عفونت به ويروس کرونا ميتواند حتي براي هفتهها پس از بهبودي نيز بر قدرت باروري مردان تأثير بگذارد.
پژوهشگران در اين تحقيق که نتايج آن روز دوشنبه منتشر شد، نمونههاي اسپرم ??? مرد ساکن بلژيک با ميانگين سني ?? سال را که به تازگي از بيماري کوويد?? بهبود يافته بودند، در دورههاي زماني مختلف جمعآوري و مطالعه کردند.
تحققيات نشان داد که «يک ماه پس از بهبودي» و رفع علائم ابتلا به کوويد??، توانايي حرکت اسپرمها در اين افراد به ميزان ?? درصد و تعداد اسپرمها نيز به ميزان ?? درصد کم شده بود.
با اين وجود ادامه تحقيقات نشان داد که با افزايش زمان بهبودي، کيفيت اسپرم آنها نيز بهبود مييابد. بگونهاي که بررسي نمونه اسپرم اين بيماران بين يک تا دو ماه پس از بهبودي، نشان داد که تنها ?? درصد از قدرت حرکت اسپرمها و به ميزان ?? درصد از تعداد اسپرمها کاهش يافته است.
نمونههاي گرفته شده از اين مردان «پس از گذشت دوماه» نيز تا حدودي بهبود در وضعيت اسپرمها را نشان داد بگونهاي که در نمونه گيري آخر، قدرت حرکت اسپرمها تنها ?? درصد و تعداد آنها در واحد نمونهگيري نيز تنها ? درصد کاهش نشان ميداد.
محققان همچنين «شواهد قوي» پيدا کردند که نشان ميداد بيماري کوويد?? نميتواند پس از بهبودي فرد، از طريق رابطه جنسي به فرد مقابل او منتقل شود.
محققان تاکيد کردند که براي اعلام اينکه آيا کوويد?? ميتواند در بلندمدت تأثيري بر باروري داشته باشد يا خير، به کار بيشتري نياز است.
آنها با اين وجود به زوجهايي که تمايل به بارداري دارند، هشدار دادند که «کيفيت اسپرم پس از عفونت کوويد?? ميتواند کمتر از حد مطلوب باشد».
چگونه کوويد?? بر کيفيت اسپرمها تاثير ميگذارد؟
پژوهشگران زمان بازگشت تعداد و کيفيت اسپرمها به وضعيت نرمال را دستکم سه ماه اعلام کردند؛ با اين وجود تاکيد کردند که مطالعات بيشتري براي تاييد اين مساله و اينکه آيا آسيب دائمي به برخي مردان وارد خواهد شد يا خير، در جريان است.
ديگر اينکه مطالعات نشان داد ميزان آسيبي که به کيفيت و تعداد اسپرمهاي مبتلايان به کوويد?? مشاهده شده، در ميان کساني که بطور خفيف مبتلا شدهاند يا دچار بيماري حاد شده و در بيمارستان بستري شدهاند، به يک اندازه بوده و «هيچ تفاوتي» ديده نشده است.
پيش از اين نيز تاثير منفي آلودگي به برخي ويروسها بر قدرت باروري مشاهده شده بود؛ از جمله در مبتلايان به آنفولانزا، تب و دماي بالاي بدن عامل تخريب اسپرمها هستند.
اما در مورد بيماري کوويد?? هنوز محققان ارتباطي ميان وجود يا شدت تب و کيفيت اسپرم پيدا نکردند؛ در عوض آنها معتقدند که وجود اين مشکل در باروري مردان مبتلا، با پاسخ ايمني بدن به اين ويروس مرتبط است.
به گفته محققان آزمايشها نشان داده است که غلظت بالاي آنتيباديهاي ويژه کوويد?? در سرم خون بيماران، به شدت با افت عملکرد اسپرم مرتبط بوده که نشاندهنده وجود يک «علت ايمونولوژيک» به جاي تب، براي ايجاد اختلال موقت در عملکرد اسپرمها است.
تهيه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجي
دکتراي تخصصي ايمونولوژي
منبع خبر:https://per.euronews.com/????/??/??/covid-impact-fertility-belgian-patients-damage-sperm-for-months